Skip to main content

Weekend i Vilnius

Vilnius är Litauens huvudstad belägen längs floderna Neris och Vilna. Det kuperade landskapet är en perfekt bakgrund till all de 50 kyrkspiror som dominerar den gamla stadsdelen. Här längs kullerstensgatorna ligger en mångfald vackra byggnader i blandade stilar från renässans, barock och klassicism. Hela Gamla Stan finns med på UNESCO:s världsarvslista.
Samtidigt är detta en nyvaknad modern stad med lite kontinental känsla, en utvecklad kafékultur och en rad spännande och högklassisa musik- och kulturevenemang. Det är lätt att charmas av de många kyrkorna, vackra innergårdar och gröna parker. Och var annars finner man den självutnämnda republiken Uzupis - de lokala konstnärernas egna "stat".
Vilnius är lika trevligt året runt.

Dagsprogram

Dag 1.
Ankomst till Vilnius. Privat transfer till hotellet. Tid till eget förfogande.

Dag 2.
Frukost. Du möter din guide i lobbyn för ett par timmars stadsrundvandring till fots i Vilnius för att upptäcka världsarvet och den charmerande Gamla Stan. Turen avrundas med en god kopp kaffe med lokalt kända bakverk.
Resten av dagen till eget förfogande.
Önskar du se mera tillsammans med en guide föreslår vi en trevlig halvdagstur till Trakai, Vilnius gamla huvudstad med ruinerna efter ett gotiskt slott på en halvö i sjön Galve. Här möter vi också en liten folkgrupp, karaimerna, och provar deras nationalrätt "kibinai" och en speciell kummindryck .

Dag 3.
Frukost. Tid till eget förfogande i Vilnius eller en trevlig halvdagstur till Trakai, (se under Dag 2).
Kvällen är till eget förfogande.

Dag 4.
Frukost. Transfer till flygplatsen med en enligt önskemål förbeställd bil.Resfakta

I resans pris ingår:

  • 3 nätter, del i dubbelrum inkl frukost på valt hotell. Enkelrum mot tillägg (se nedan)
  • Transfer i bil, flygplats-hotell t/r
  • 2 timmars stadsvandring med egen guide inkl. kaffe/te med lokalt kända bakverk
  • Guidebok och karta

Tillägg:
Resa till och från Vilnius tillkommer och vi ordnar bästa möjliga resa dit.
Halvdagstur till Trakai: från 1.485 kr inkl. lunch
Heldagstur till Korskullen (Hill of Crosses): pris på förfrågan
Heldagstur till Kaunas: pris på förfrågan

Måltider på egen hand, prisexempel: restaurang Kitchen erbjuder en 3-rätters middag inkl. ett glas vin och kaffe, ca 300 kr per person.

Anmälningsavgift:
Anmälningsavgiften (meddelas vid bokningen) ska vara oss tillhanda senaste en vecka efter inbokning.

Visum
För resa till Litauen krävs ej visum.

Hotell
Under vår weekend i Vilnius har vi ett urval av olika hotell. Prisexempel är för 3 nätter, pris per person i delat dubbelrum, inkl. frukost, transfer flygplats-hotell-flygplats, stadspromenad med guide (ca 2 timmar) inkl. kaffe/te med lokalt kända bakverk.

Hotell Mikotel** från 2.050 kr i delat dubbelrum. Enkelrumstillägg 665 kr
Hotell Panorama Hotel*** från 2.300 kr i delat dubbelrum. Enkelrumstillägg 825 kr
Rinno Hotel *** från 2.580 kr i delat dubbelrum. Enkelrumstillägg 1.090 kr
Neringa Hotel **** från 2.850 kr i delat dubbelrum. Enkelrumstillägg 1.230 kr
Artis Hotel **** från 3.265 kr i delat dubbelrum. Enkelrumstillägg 1.500 kr

Avbeställningsskydd och reseförsäkring

Vi vill understryka nyttan av att ha en bra avbeställningsförsäkring, om man t ex drabbas av sjukdom alldeles före avresan. Latitude Travel samarbetar med försäkringsbolaget ERV och deras rese- och avbeställningsförsäkringar kan du boka genom oss. Kontrollera även ditt reseförsäkringsskydd; de flesta har ett reseskydd i hemförsäkringen alternativt knutet till ett betal- eller kreditkort. Vi ger gärna råd och säljer såväl fullständiga försäkringar som tilläggsförsäkringar. Om du inte bestämde dig för att teckna ett avbeställningsskydd i samband med bokningen kan du du göra det, dock senast samma dag som du betalar anmälningsavgiften. Premien för avbeställningsskyddet är 6% av resans totala pris eller det belopp du väljer att försäkra. Villkoren för avbeställningsförsäkringen är fastställda av försäkringsbolaget och finns att beställa genom oss. Du kan läsa mer och boka försäkringar genom att klicka på länken nedan:

» Information om avbeställningsförsäkring