Skip to main content

Weekend i Lissabon

Charmig huvudstad perfekt för en weekend!


Lissabon charmar sina besökare med sina många restauranger, sina medeltida kvarter med vindlande gränder och de vackra kakelklädda husfasaderna. Stadens känns både som en sydeuropeisk semesterort och en spännande storstad, perfekt för en resa om man bara har ett par dagar.

I vårt weekendpaket ingår 3 nätter på Hotel Lisboa Plaza**** - ett mycket trevligt och stilfullt boutiquehotell med utmärkt service. Hotellet ligger mycket centralt på en stickgata till Avenida da Liberdade - Lissabons "Avenyn", på promenadavstånd till det mesta.

Dagsprogram

Flyg:
Det portugisiska flygbolaget TAP flyger direkt från både Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till Lissabon. Flygpriserna varierar och startar från ca 2 000 kr per person.
Anslutningsflyg med SAS från andra orter i Sverige. Kontakta oss för information.

Att ta sig från flygplatsen till hotellet:
Man tar sig enkelt med taxi från flygplatsen till hotellet. Resan tar ca 15 minuter och kostar ca 15 euro.

Hotell Lisboa Plaza:
Hotellet har ett utmärkt läge på en lugn stickgata till Avenida da Liberdade, Lissabons huvudgata. I omgivningarna finns gott om restauranger och serveringer, affärer och sevärdheter.
Lisboa Plaza är ett charmigt boutiquehotell med varm atmosfär och vänlig personal. Frukostbuffén är utmärkt och erbjuder allt från äggröra till färks frukt och typiska portugisiska bakverk.
Hotellet har även en mindra takterass där man kan ta igenom sig och njuta av en kopp kaffe.

Omgivningarna:
Lissabon är, liksom Rom, byggd på sju kullar vid floden Tejos norra strand. I det centrala Lissabon bor ca 550 000 invånare. Högt över staden och framför allt över den medeltida stadsdelen Alfama, tronar Castelo de São Jorge. Borgen byggdes ursprungligen av morerna och härifrån har man en makalös utsikt över staden. Under landets guldålder under 1400- och 1500-talen byggdes stadsdelen Belem, då sjöfararna förde enorma rikedomar till sitt hemland.

I stadsdelen Baixa hittar du stadens shoppingkvarter med bra priser på bl. a. mode, skor och andra lädervaror. I den övre stadsdelen, Bairro Alta, erbjuds du ett överflöd av barer och restauranger av mycket bra klass och med mycket fördelaktiga priser.

En vistelse i Lissabon kan med fördel kombineras med några sköna dagar i Estoril, som erbjuder både bad och golf.

Resfakta

Antal dagar: 4

I priset ingår:

  • 3 nätter i del i dubbelrum på Hotel Lisboa Plaza inkl frukost
  • En tågbiljett till Estoril/Cascais t/r
  • Biljett till bergbanan Gloria

Pris och rabatter

Kontakta oss för aktuella priser.

Våra Hotell

Hotel Lisboa Plaza 4*

Avbeställningsskydd och reseförsäkring

Vi vill understryka nyttan av att ha en bra avbeställningsförsäkring, om man t ex drabbas av sjukdom alldeles före avresan. Latitude Travel samarbetar med försäkringsbolaget ERV och deras rese- och avbeställningsförsäkringar kan du boka genom oss. Kontrollera även ditt reseförsäkringsskydd; de flesta har ett reseskydd i hemförsäkringen alternativt knutet till ett betal- eller kreditkort. Kontrollera att försäkringen omfattar hemtransport om olyckan skulle vara framme. Vi ger gärna råd och säljer såväl fullständiga försäkringar som tilläggsförsäkringar. Om du inte bestämde dig för att teckna ett avbeställningsskydd i samband med bokningen kan du du göra det, dock senast samma dag som du betalar anmälningsavgiften. Premien för avbeställningsskyddet är 6% av resans totala pris eller det belopp du väljer att försäkra. Villkoren för avbeställningsförsäkringen är fastställda av försäkringsbolaget och finns att beställa genom oss. Du kan läsa mer och boka försäkringar genom att klicka på länken nedan:

» Information om avbeställningsförsäkring