Skip to main content

Samarkand och Sidenvägen

RUNDRESOR UZBEKISTAN -
Res till sagans land vid Sidenvägen.

Följ med på en oförglömlig vecka längs delar av den legendariska Sidenvägen med dagar förgyllda av sol, orientalisk gästfrihet och färgsprakande folkliv. Precis som köpmän och äventyrare, vetenskapsmän och upptäcktsresanden som Marco Polo och Sven Hedin, upptäcker vi och fascineras av några av de allra viktigaste städerna längs den gamla handelsrutten. Upplev skönheten i sagans Samarkand, historiens vingslag i charmiga och medeltida Buchara och Tasjkent, huvudstaden som bjuder på en spännande mix av historia och centralasiatiskt liv.

Vår resa i slutet av augusti är extra "kryddad" med den fina folkmusikfestivalen "Sharq Taronalari" som firas vartannat år i Samarkand. En fantastisk upplevelse med musik och dans från många olika länder, allt framfört i sagolik miljö under Samarkands stjärnhimmel.

Vår kunskap och kärlek till dessa trakter är både lång och djupt rotad. Låt oss få visa dig detta alldeles charmerande land, vänligt, vackert och färgstarkt. Ta chansen och förgyll hösten med en vecka fylld av leenden.

Bilder