Skip to main content

Thailand - bekvämt boende i Ban Phe

Boka ditt eget boende - Thailand Dream Village.


Två timmar söder om Bangkok, högt upp i Thailändska bukten, ligger den lilla fiskebyn Ban Phe och paradisön Koh Samet. Här regnar det mindre än i resten av landet och antalet turister är färre. Några kilometer härifrån ligger Thailand Dream Village, ett område med nybyggda villor belägna i ett naturskönt område. Här erbjuder vi möjlighet att hyra hus under en kortare eller längre period.

Ban Phe

Två timmar söder om Bangkok, högt upp i Thailändska bukten, ligger den lilla fiskebyn Ban Phe och paradisön Koh Samet. Här regnar det mindre än i resten av landet och antalet turister är färre. Några kilometer härifrån ligger Thailand Dream Village, ett område med nybyggda villor belägna i ett naturskönt område. Här erbjuder vi möjlighet att hyra hus under en kortare eller längre period.

Ban Phe är Phukets raka motsats. Istället för massturism finner du här en familjär atmosfär. Här finns betydligt färre turister än i många andra delar av landet. Utmed stranden och i Ban Phe finns det gott om restauranger där maten är förträffligt god och dessutom billig. Trafiken är mycket lugnare och man tar sig enkelt fram till fots eller med cykel och scooter.

Här är det dessutom fritt från tsunamis, tropiska stormar och det regnar mindre än i andra delar av landet. Det är lugnt under vinterhalvåret, och såklart ännu lugnare under sommaren då det är regnperiod. Regntimmarna är få per dygn, normalt sett är det extremt ovanligt att det regnar en hel dag. Det mesta regnet faller i maj och början av juni, samt i september och början av oktober. Säsongen varar vanligtvis från oktober till april och passar oss som gillar Sverige under maj-september väldigt bra.

Från stranden åker man motorbåt till paradisön Ko Samet på 10 minuter. På ön, som är en nationalpark, kan man njuta av kritvita stränder och fantastisk snorkling. Vill du övernatta finns det små billiga strandhotell eller mer exklusiva 4- och 5-stjärniga hotell.

Prisnivån för att ta sig ut till Koh Samet från Ban Phe är högre än om man jämför med längre söderut. Men utanför Ban Phe finns dessutom ett flertal andra små vackra och näst intil orörda smaragdgröna öar som man kan ta sig till med speedboat.

Ta en tur till Koh Manai, sköldpaddsön, där man räddar och föder upp olika typer av sköldpaddor. Man kan även åka på äventyrsfyllda turer med vandring i tropisk asiatisk djungel eller till provinsens vattenfall.

Se & göra

Stranden

Det är ca 10-15 minuters promenad från anläggningen Thailand Dream Village till Suan Son Beach. På vägen till Suan Son Beach hittar man två små försäljningsstånd med ett begränsat urval av livsmedelsvaror, ett bageri, samt Jampas och Dows Massage.
Du har även Kim Beach, på cirka 10 minuters köravstånd. Här finns tre strandrestauranger med tillhörande solbäddar som man lånar utan kostnad. Här kan du äta lunch på stranden, dricka något svalt och ta en massage som kostar ca 50:-/timme.
På andra sidan Ban Phe stad finns ännu en strand, Mae Rampung.

Golf

I området mellan Thailand Dream Village och Bangkok hittar man Thailands bästa golfbanor med fantastisk natur, bra väder och utmärkt golf. Flera av dessa banor tillhör de bättre i Asien. Variationen är stor och priserna låga. I direkt anslutning till Thailand Dream Village finns även en mindre Golf Camp med en helt ny golfsimulator, driving range, putting green och en 18-håls minigolfbana.

Restauranger och mat

På vägen till Suan Son Beach hittar man två små försäljningsstånd med ett begränsat urval av livsmedelsvaror och ett bageri om man vill handla med sig något att förtära under dagen. Butiker och kiosker finns 3-400 meter från byn. Går man ytterligare några hundra meter är man på gatan innan stranden, där finns otaliga butiker, kiosker, restauranger mm.

Det är ca 3 km till Ban Phe stad. Precis vid infarten ligger områdets enda större supermarket, Lotus. Det är väl värt att veta att butiken inte säljer vin eller öl mellan kl. 14.00-17.00, om man tänkt köpa med sig något gott hem till middagen. I Ban Phe har man dessutom en stor marknad två kvällar i veckan. Det finns flera olika restauranger i området, vissa mer prisvärda och mysiga än andra så vi rekommenderar gärna de restauranger vi tycker bäst om. Neon Ramyong, kallas ibland för Little Forest. Du tar vänster på vägen utmed stranden och fortsätter till den punkt där Suan Son Beach slutar. Här svänger vägen till vänster, och efter ca 400 meter ser man en Coca Cola-skylt på höger sida. Här svänger du in.

Om du vill äta något annat är thaimat kan du besöka restaurangen Wangborn, som utöver thaimaten erbjuder mycket goda pizzor. Om du istället för att svänga in vid Coca-Cola-skylten fortsätter rakt fram kommer du till en stor trevägskorsning. Tar du höger här så hittar du Wangborn, direkt på vänster sida.Längre fram kommer grannbyn Chack Pong, där kan vi rekommendera restaurangen Why Not Today.

Lite längre bort, ca 1 mil från vår anläggning, ligger Tamnanpar Classic Forest. Detta är en väldigt stor restaurang som inramas av ett vackert område med vackra fåglar och fiskar. Var dock lite uppmärksam om du lockas att besöka deras vattenland då säkerhet inte prioriteras på samma sätt som vi är vana vid.
Öppettider för restauranger, på anläggningarna och på stränderna varierar. De kan vara öppna varje dag, bara vissa dagar eller vara helt stängda. Det beror på hur många turister som befinner sig i området. Man hittar dock alltid några öppna restauranger, främst på stränderna. I Ban Phe stad finns det gott om öppna restauranger året runt.

Se, göra och shopping

Det finns mycket mer att göra än sol och bad i Ban Pe. Fastlandet och öarna erbjuder fantastisk snorkling över korallreven, man kan besöka sköldpaddsreservat, ta turer till vackra vattenfall eller vandra i tropisk djungel. Men det finns det givetvis en hel del annat att hitta på. Det enklaste sättet att ta sig runt är att hyra en Sareng (moped med sidovagn) under åtminstone en del av semestern för att kunna ta sig runt lite lättare.

Är man sugen på shopping åt det västerländska hållet, ska man bege sig till provinshuvudstaden Rayong. Hit tar det ca en halvtimma att åka. Naturligtvis finns det ett betydligt större shoppingutbud i Pattaya, en dryg timma bort, men hit kommer massturismen och de negativa effekterna där bl a sexturism har brett ut sig är synlig. Utanför Pattaya hittar man Tiger Zoo som brukar vara mycket populärt bland barnen, samt en stor mängd golfbanor.

Resfakta

Huskategorier

Hus “Elin” (E-hus)
Parhus med 3 rum, kök och 1 badrum. Totalt 64 kvm inklusive terrass om 9 kvm. Alla hus har klinkergolv, helkaklade badrum, dimljus och AC i alla rum samt fjärrstyrd fläkt på terrassen. Köken är utrustade med fläktkåpa, spishäll, mikrougn och kyl/frys.

Pris “Elin” Datum Pris
Lågsäsong: (15/4-15/10) 2 500:-/vecka
Försäsong: (15/10-11/12) 3 500:-/vecka
Jul och nyår: (15/12-15/1) 4 900:-/vecka
Högsäsong: (15/1-15/4) 3 500:-/vecka

Hus “Judith” (J-hus)
Parhus med 3 rum, kök och 2 badrum. Totalt 88 kvm inklusive terrass om 18 kvm. Alla hus har klinkergolv, helkaklade badrum, dimljus och AC i alla rum samt fjärrstyrd fläkt på terrassen. Köken är utrustade med fläktkåpa, spishäll, mikrougn och kyl/frys.

Pris “Judith” Datum Pris
Lågsäsong: (15/4-15/10) 3 000:-/vecka
Försäsong: (15/10-11/12) 4 000:-/vecka
Jul och nyår: (15/12-15/1) 5 200:-/vecka
Högsäsong: (15/1-15/4) 4 000:-/vecka

Hus “Sara” (S-hus)
Fristående hus med 4 rum, kök och 2 badrum. Totalt 112 kvm inklusive terrass om 24 kvm.. Alla hus har klinkergolv, helkaklade badrum, dimljus och AC i alla rum samt fjärrstyrd fläkt på terrassen. Köken är utrustade med fläktkåpa, spishäll, mikrougn och kyl/frys. I de större husen ingår även diskmaskin.

Pris “Sara” Datum Pris
Lågsäsong: (15/4-15/10) 3 500:-/vecka
Försäsong: (15/10-11/12) 4 500:-/vecka
Jul och nyår: (15/12-15/1) 5 600:-/vecka
Högsäsong: (15/1-15/4) 4 500:-/vecka

Långtidsrabatter:

Rabatter ger på veckopriserna om du önskar hyra ett hus under en längre period. Dessa rabatter gäller dock ej över jul och nyår. Se nedan.

  • 4 veckor: 10% rabatt
  • 3 månader eller längre: 20%
  • 5 -12 veckor: 15% rabatt (4 månader är maxlängd på vistelse)

Tillägg:

Vid nyttjande av 7-8 bäddar tillkommer 600 kr per hus.
Vissa kostnader ska betalas på plats till anläggningen, de uppgår till ca 650:-/vecka, se nedan:

  • El & vatten: ca 250:-/vecka
  • Städning+byte av handdukar ca 400:-/vecka (Obligatorisk. Storstädning samt byte av badhanddukar, handdukar & lakan i hela huset)
  • Ev. spjälsäng: ca 100:-/vistelse
  • Ev. barnstol: ca 100:-/vistelse

Karta - Ban Peh