Skip to main content

M/S Norröna

Res över Nordatlanten med "Årets fartyg 2014"

Det moderna passagerarfartyget M/S Norröna, kopplar samman Färöarna med grannländerna. Hon sattes i trafik 2003 och utsågs 2014 till "Årets fartyg" av det färöiska Sjöfartsverket som en gång om året ger utmärkelsen till det fartyg som utmärkts av att följa de strängaste standarderna för underhåll och drift. Alla hytter ombord på M/S Norröna är utrustade med ett privat badrum med dusch, och i alla hytter finns TV.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
11/5GöteborgSjöresa med M/S Norröna till Island Fullbokad, väntelista15 900:-Boka på väntelista

Ombord på den moderna färjan finner man ett flertal faciliteter att välja på för den som önskar vara aktiv. För de vuxna resenärerna passar Naust Lounge. Här spelas lugn musik på dagarna och på kvällarna kan man lyssna på livemusik och få något gott att dricka. I utomhusbaren kopplar du av i solen eller under den stjärnklara himlen. Här kan du också njuta av en kall öl från det lokala bryggeriet från färöiska Björ.

I standardhytten finns två sängar - en över och en underkoj. Den nedersta bädden kan göras om till soffa. I hytten finns sängkläder och handdukar för 2 personer, garderob, TV och byxpress. I varje hytt finns privat wc med dusch. Här finns också hårtork och uttag för rakapparat. I hytten finns stickkontakt för 240V/50Hz. Det finns 12 nyrenoverade utsideshytter med dubbelsäng på däck 7.

Fartygsfakta i korthet

Byggår

2003

Längd

165,74m

Bredd

30,00m

BRT

35966 ton

Marschfart

21 knop

Huvudmotorer

30,000 Hh

Bogpropellrar

6000 Hk

Passagerarkapacitet

1482

Besättning

118 man

Kapacitet Bildäck

800 personbilar eller 130 trailers

Övrigt

Helikopterplatta
Stabilisatorer

Hytter ombord M/S Norröna

Ombord på M/S Norröna erbjuds ett flertal olika hytter. Observera dock att vi på Latitude Travels gruppresor dessvärre inte har tillgång till alla hytter nedan.
M/S Norröna erbjuder totalt 1 svit, 12 lyxhytter, 18 hytter med dubbelsäng, 5 stora; 2 rums hytter samt hytter med 4 eller 2 bäddar där man kan välja med eller utan fönster. Nedan kan du läsa mer om de enskilda hytter och deras utrustning. Alla hytter har sängkläder och handdukar samt TV med DR1, Dr Ramasjang, Info-kanal och webbkamera som låter dig följa Nordatlanten fören.

Hytt med dubbelsäng och fönster (utsides)

Min. personer 2/ Max. personer 2
Hytterna med dubbelsängar ligger på däck 7.

Hytterna har fönster, platt-TV, hårtork, 240 volts eluttag till rakapparaten, sängkläder och handdukar samt har egen toalett/badrum. Dubbelsängens mål är 140 x 200 cm, och alla sidor av sängen är uppåt hyttväggen. Hytterna kan bokar till 1 person eller 2 personer som reser i sällskap.

Hytt med dubbelsäng och fönster
Hytt med dubbelsäng och fönster (a2d)

Inventering

 • Sängkläder
 • Sänglampa
 • Handdukar
 • Garderob
 • TV
 • Toalett / badrum
 • Minibar (öppnas mot betalning)

Hytt med fönster (Utsides med under/överbäddar)

Min. personer 1 / Max. personer 2
Denna hytt har två sängar placerade över varandra. Den undre kan enkelt göras om till en soffa.I hytten finns sängkläder och handdukar, ett klädskåp till medtagna kläder, byxpress och eluttag med 240 volt. Hytten har egen toalett och dusch, med bl.a. hårtork och eluttag till t.ex. rakapparat.
Hytt med fönster (under/överbäddar)
Hytt med fönster (under/överbäddar) (a2)

Inventering

 • Sängkläder
 • Sänglampa
 • Handdukar
 • Garderob
 • TV
 • Toalett / badrum
 • Minibar (öppnas mot betalning)

Hytt med två underbäddar och fönster

Min. personer 2/ Max. personer 2
Denna hytt har två underbäddar. I hytten finns sängkläder och handdukar, ett klädskåp till medtagna kläder, byxpress och eluttag med 240 volt. Hytten har egen toalett och dusch, med bl.a. hårtork och eluttag till t.ex. rakapparat.
Obs. Denna hytt finns vanligtvis inte tillgänglig under Latitude Travels gruppresa.
Hytt med två underbäddar och fönster
Hytt med två underbäddar och fönster (a2l)

Inventering

 • Sängkläder
 • Sänglampa
 • Handdukar
 • Garderob
 • TV
 • Toalett / badrum
 • Minibar (öppnas mot betalning)

Hytt med två underbäddar utan fönster

Min. personer 2 / Max. personer 2

Denne hytt har två underbäddar som enkelt kan göras om till soffor. I hytten finns sängkläder och handdukar, ett klädskåp till medtagna kläder, byxpress och eluttag med 240 volt. Hytten har egen toalett och dusch, med bl.a. hårtork och eluttag till t.ex. rakapparat.

Hytt med två underbäddar och utan fönster
Hytt med två underbäddar och utan fönster (b2l)

Inventering

 • Sängkläder
 • Sänglampa
 • Handdukar
 • Garderob
 • TV
 • Toalett / badrum

Lyxhytt med dubbelsäng

Min. personer 1/ Max. personer 2

Ombord M/S Norröna finns 12 högkomfortabla hytter. Hytten har en stor dubbelsäng och en soffgrupp samt lite mer detaljer och högre kvalitet än de andra hytterna. Hytten har en minibar, TV, garderob och har en toalett med dusch. Denna hyttyp kan beställas av en eller två som reser tillsammans. Vi rekommenderar att beställa dessa hytter väldigt tidigt, då detta är populära hyttar som snabbt blir slutsålda.

Obs. Denna hytt finns vanligtvis inte tillgänglig under Latitude Travels gruppresa.

Lyxhytt med dubbelsäng
Lyxhytt med dubbelsäng (dlx)

Inventering

 • Sängkläder
 • Sänglampa
 • Handdukar
 • Garderob
 • TV
 • Toalett / badrum
 • Minibar (inkluderat i hyttpriset)

Däcksplan

Livet ombord M/S Norröna

Mat hör havet till

Vill du prova på olika rätter är det stora sortimentet i den populära buffén i restaurangen Norröna Buffet utmärkt. Här finns allt från fisk till kött och vegetariskt.. Det är också här vi intar våra måltider under vår gruppresa.
För dig som reser på egen hand och vill pröva en något enklare och snabbare måltid passar cafeterian eller att pröva två dagens rätter på The Diner.
Önskar du levande ljus på bordet och à la carte rekommenderas restaurangen Simmer Dim Steak. (Tänk på att detta är mot tillägg om du är inbokad på gruppresan.)

Bar och Café

Norröna har 3 olika Barer/caféer - var och en trevlig på sitt sätt. Caféerna hittar ni på deck 5,6 och 8. Varje bar är bemannade med en talangfull bartender som kan överraska med fantasifulla drinkar.

Naust Lounge

Koppla av i loungen och njut av en drink. På deck 6 kan ni slappna av i Naust Lounge som är mysigt och bekvämt inrett med små bord och skinnfåtöljer. På dagen spelas soft musik och på kvällarna är det live musik.
Utbudet är stort. Här kan du både njuta av en mojito, en konjak och kaffe efter maten eller vad du än är sugen på. Även alkoholfria erbjudes.
Självklart kan du ta med barnen men loungen är först och främst för dom "vuxna"

Sky bar

På deck 8 hittar ni vår utomhus bar - SKY BAR. Sky bar är skyddad från regn och vind. Sky Bar har fått en grundlig "ansiktslyftning" med nya lounge möbler och träpanel i taket. Sky Bar är utformad i en avslappnad lounge stil. Inredningen är en blandning av utomhus soffor och stolar, grönska,mysig belysning och bra bakgrundsmusik. Sky Bar är perfekt om du letar efter en fredlig plats att koppla av i soleneller under den stjärnklara himlen på klara dagar.The Sky Bar serverar öl från det lokala bryggeriet på Färöarna, färöiska Björ. Och naturligtvis serverar dom även drinkar bla vår populära Frozen Strawberry Daiquiri. För den som är lite hungrig har vi kakor, korv med bröd och om vädret tillåter kommer vår stora grill att tändas, vilket ger dig möjlighet att köpa olika godsaker. Grillen kommer att vara öppen endast mellan klockan 14:00 och 16:00När du är på havet och baren ligger utomhus, kan det vara kallt, särskilt på kvällen, vi rekommenderar er att ta med en tröja/jacka.

Saga Café

Saga Café är vårt mysiga och nyrenoverade Café som ni hittar på deck 5. Här kan du njuta av en kopp kaffe, en smörgås eller en bit kaka. Caféet erbjuder också ett stort urval av italienskaglass från Bravissimo och handgjord kvalitets choklad från Aalborg. Du kan välja mellan kalla, uppfriskande drycker eller varma drycker, till exempel. nybryggt kaffe, espresso, cappuccino, lyx te och andra godsaker.

Taxfree

Norröna har en fin, mycket modern och välsorterad taxfree-butik - Explorer Shop. Explorer shop hittar ni på deck 5. Vierbjuder ett brett utbud av allmänna skattefria varor, men också ett brett utbud av färöiska och isländska märkesvaror.Flera färöiska modedesigners presenterar stolt sina produkter på våra hyllor. Vi erbjuder även design och hantverk frånDanmark, Färöarna och Island.

Vår parfym och kosmetik avdelning har nyligen byggts ut och moderniserats. Här hittar du allt från det senaste till detmer klassiska av världens ledande varumärken.

Biograf

Norröna har en biograf på deck 5. Biografen har plats till 23 personer. Biljett köpes i receptionen.
Cirka pris: Vuxen DKK 60, Barn DKK 40

Lekrum

Alla barn tycker det är roligt att åka båt! Då ska det ju givetvis ha lite extra roligt ombord! Lekplatsen ombord är stor och inbjuder till lek. Det finns klätterborg, rutschkana, bollhav, boxbollar mm. Här finns det tillfälle för barnen att träffa jämnåriga kompisar att leka med i timvis.

I cafeterian underhålls barnen med ansiktsmålning och clownshow vissa dagar.
Se ombord för mer information om aktiviteterna.

Ungdomsrum

Det är inte alla ungdomar som vill spendera hela resan tillsammans med sina föräldrar. Därför har Smyril Line inrett en lokal till ungdomarna på deck 7. Lokalen är klar inför säsongen 2013. I lokalen finns det sacco säkar, play station, brädspel och tv.

FIFA Fotbollsplan

Sommaren 2013 invigs vår utomhus fotbollsplan på deck 8. Foltbollsplanen är en del av Smyril Lines nya koncept - att erbjuda något även för dom yngre passagerarna. FIFA Fotbollsplanen hittar ni på deck 8, i aktern ute på det öppna decket och är omgiven av nät. Bollen som används på planen är ingen vanlig läder boll utan en skumboll. Den är lite mjukare och bättre lämpad till planen.
Fotbollsplanen är öppen dagligen kl 8-21 och bollen ligger på planen så att barn och ungdomar kan spela när dom vill. Användning av planen sker på egen risk!

Fitness

I Norrönas fitness avdelning har ni tillgång till 3 solarier och följande maskiner:
Maskiner: 1 x step maskin, 2 x spinning cyklar, 1 x romaskin 1 x cross maskin 1 x löpband 1 x biceps maskin 1 x arm/ben maskin ·
Annat: 7 x skivstänger 2 x tore stänger till hantlarna 2 x bänk till bänkpress.

Jacuzzi

En av nyheterna 2013 är 3 st badtunnor ute på deck 7. Här kan du njuta till en fantastiskt vy!
Det finns plats till 7 personer i varje badtunna. Vid bokning av badtunna får du låna en badrock och badtofflor för användning ombord. Deposition på DKK 100 måste erläggas vid hämtning av badrock och badtofflor. Vid returnering får ni tillbaka er deposition.
Det är inte möjligt att förboka en badtunna utan detta måste göras ombord.

Bokning av badtunna sker i Sky Bar på deck 8 där ni även kan få ut badrock och badtofflor.
Man kan endast boka en badtunna 1 timme i taget.
Cirkapris: 1 personer DKK 99, 7 personer (hela badtunnan) DKK 480

Trådlöst internet

I samarbete med Maritime Communications Partner (MCP) har Smyril Line gjort det möjligt för alla passagerare att koppla upp sig mot internet under resans gång. Betalning sker innan användning i receptionen. Då Norröna befinner sig på öppet hav måste du räkna med att internet uppkopplingen tar längre tid än på land.

Ca priser:

30 minuter

EUR 9,50

1 timme

EUR 15

4 timmar

EUR 19

24 timmar

EUR 25

48 timmar

EUR 32