Skip to main content

Res till tsarhuvudstaden S:t Petersburg över en weekend.

Följ med till en bedårande stad! Med sin skönhet och fascinerande historia är S:t Petersburg juvelen i det ryska imperiets krona. Stadens många kanaler är kantade med praktfulla palats och korsas av broar med vackra gjutjärnsstaket.
Det moderna S:t Petersburg är en blomstrande metropol med museum i världsklass, eleganta shoppinggalerior, mängder med restauranger i olika prisklasser, barer, kaféer, klubbar och ett fantastiskt kulturutbud.

Lär känna "Nordens Venedig" genom våra omtyckta lokala svensktalande guider, de flesta infödda S:t Petersburgsbor. De visar er "sitt" S:t Petersburg. Visst lockar de världskända Eremitaget, Vinterpalatset och Peterhof? Följ med på någon av våra gruppresor eller låt oss komponera en resa helt enligt era önskemål. Staden upphör aldrig att överraska och förvåna och som vi säger "det är svårt att inte bli förälskad i S:t Petersburg".

Våra gruppresor går torsdag-söndag eller fredag-måndag med flyg från Stockholm och Köpenhamn. Självklart kan man byta ut flyget och istället resa med färja och tåg till S:t Petersburg. Läs mer under resfakta eller slå oss en signal så förklarar vi resvägen!

Latitude Travel har lång erfarenhet av resor till Ryssland. Kontaka oss gärna så berättar vi mer!

Resans höjdpunkter

 • Eremitagets konstsamlingar och Vinterpalatset
 • Shopping, restauranger och uteliv av högsta kvalitet
 • Broarna över Neva
 • Uppståndelsekyrkans lökkupoler

Dagsprogram

Dag 1. Avresa
Avresa från vald avreseort. Vid ankomsten möter vår svensktalande lokalguide och vi åker till vårt hotell för incheckning.

Dag 2. Möte med mästarna på Eremitaget med Vinterpalatset
Idag ägnar vi förmiddagen åt ett besök i ett av världens absolut förnämsta konstmuseer, det enorma Eremitaget. Besöket börjar i Vinterpalatset via den välkända Ambassadörstrappan, den officiella entrén för den som vederfors den stora nåden att bli mottagen av Rysslands regent. Via ett antal magnifika salar kommer vi sedan till Eremitagets oskattbara konstsamlingar. Här finns en av världens förnämsta samlingar av Rembrandt, Rubens, Da Vinci och de franska impressionisterna.
Efter en gemensam lunch på en av stadens trevliga restauranger börjar vår stadsrundtur i S:t Petersburg. Staden grundades 1703 av Peter den Store, sedan han intagit ett par svenska befästningar vid floden Nevas strand. Tsar Peter anlitade framstående franska och italienska arkitekter, som fick till uppgift att skapa en helt ny stad som skulle bli Rysslands fönster mot Europa. Den kom inte att likna någon annan stad i det gamla Ryssland. Under turen kommer vi bl a att se Peter Paulfästningen, Vinterpalatset och Eremitaget, Palatstorget med Generalstaben, Amiralitetet, Isaakskatedralen, Rysslands gamla Senat-och Synodbyggnad, Vasilijöns udde liksom många vackra palats utefter Nevas kajer. Efter middagen lockar kanske en härlig, färgsprakande folkdansshow på ett av stadens palats eller ett besök på den berömda Mariinskijteatern (ingår ej, men läs gärna mer i "Resfakta").

Dag 3. Egna upptäckter
Efter frukost disponerar du dagen efter egna önskemål. Passa på att njuta av folklivet längs den 4,5 km långa paradgatan Nevskij Prospekt. Från dess början vid Amiralitetet ligger butiker, varuhus, barer och restauranger praktiskt taget vägg i vägg. Titta in i affärerna, gör ett besök i Kazankatedralen och strosa längs kanalerna. Missa inte det stora varuhuset Gostinij Dvor med både moderna butiker och klassiskt gamla ryska. I kvarteren vid Gostinij Dvor och Grand Hotel Europa finns många restauranger utmed Nevskij Prospekt och sidogatorna, där du lätt intar en lunch. Vid Konsternas Torg, cirka 150 meter från Grand Hotel Europa, ligger Ryska Museet med rysk konst, från ikoner till de stora klassiska ryska målarna som t ex Ilja Repin och modern rysk konst. En kort promenad bort ligger Kyrkan på Blodet eller Uppståndelsekyrkan med magnifika mosaiker såväl exteriört som interiört. Mitt emot kyrkan finns S:t Petersburgs största konst- och souvenirmarknad, där många duktiga konsthantverkare ställer ut och säljer sina alster. Här finns fynd men glöm inte att pruta - det hör till! Besök även någon av de privata små konstgallerier och museer som man kan välja här: http://www.saint-petersburg.com/shopping/commercial-art-galleries/

Kvällens middag ingår inte i programmet. Vill du stanna på hotellet finns här flera restauranger men för dig som vill ut på stan finns mycket att välja mellan. Vi ger dig gärna tips!

Extra utflykt till Peterhof
För dig som inte vill tillbringa dagen på egen hand finns möjlighet att följa med till Peterhof - Peter den Stores fantastiska sommarpalats. Palatset började uppföras 1714, men det magnifika slottet fick sin utformning under kejsarinnan Elisabet och av den store italienske arkitekten Bartolomeo Rastrelli. Vi ser många av slottets överdådiga salar och under maj till slutet av september även parken och den imponerande Stora Kaskaden framför slottet. Detta enorma vattenarrangemang symboliserar Peter den Stores seger över Karl XII vid Poltava 1709.
Tid: 5-6 timmar. Pris från 1.100:- inkl. transport, guidning på svenska, entrébiljett både till parken och palatset samt lunch. Minimum 7 personer.

Under perioden före maj och efter september, besöker vi istället det imponerande Katarina-palatset med det magnifika Bärnstensrummet.Dag 4. Hemresa
Frukost, transfer till flygplatsen och hemresa. Samtliga angivna flygtider är preliminära. Hör med oss vid inbokning.

Välkommen att boka din resa hos oss på Latitude Travel!

Resfakta

PRISER & AVRESOR

Avresor

Gruppresor med svensktalande guide
Avresor varje torsdag - söndag eller fredag - måndag
Avresor från april - november
(Avvikelser i maj och juni)

Priser

 • Från Stockholm: Pris från ca 7.790 kr
 • Från Köpenhamn: Pris från ca 8.490 kr


Aktuella priser i bokningsmotorn eller vid förfrågan

I resans pris ingår:

 • Flygresa till S:t Petersburg tur och retur inkl skatter och avgifter
 • Tre/fyra nätter med frukost på centralt mellanklasshotell (del i standardrum med dusch/wc)
 • En lunch
 • Stadsrundtur
 • Utflyktsprogram enligt dagsprogram (med bl.a. Vinterpalatset och Eremitaget)
 • Transporter, inträden och all guidning på svenska enligt dagsprogrammet
 • Transfer vid ankomst och avresa


Enkelrumstillägg för 3 nätter: aktuella priser tas fram vid förfrågan
Enkelrumstillägg för 4 nätter: aktuella priser tas fram vid förfrågan

Observera att resan genomförs med reguljärflyg. Samtliga flygtider är preliminära och flygtillägg kan förekomma.

Byt flyget till båt och tåg

Självklart går det bra att byta ut flyget till färja och tåg till S:t Petersburg istället, antingen tur och retur eller endast ena riktingen. Det man då ska tänka på är att man behöver lite extra tid för resandet. Man startar en dag innan ordinarie utsatt datum samt ankommer en dag senare till Stockholm. Resan blir då istället 6 dagar, och 5 nätter. Du kan även läsa mer om vår resa med båt och tåg här: Res till S:t Petersburg med båt och tåg.

Visum
För resa till Ryssland krävs visum. Vi hjälper självfallet till att ordna ditt visum till Ryssland när du bokar en resa med oss. Visumkostnaden är ej inräknad i resans pris utan tillkommer.

Visumhantering: 1065 kr per en gruppresenär och 1165 kr per en individuell resenär.
Priset gäller Eu-medborgare.
I priset ingår ambassadarvode, visumstöd/voucher samt inlämning/hantering.

TILLÄGG

Övriga tillägg per person

Kvällsunderhållning och aktiviteter på egen hand:

En rysk folkdans- och folkmusikföreställning är en mycket glad och livlig föreställning. En härlig påminnelse om en del av den ryska folksjälen får man under en folkmusikföreställning. Häftig kosackdans till djup bassång brukar vara ett av inslagen i föreställningen. Pris fr. 500 kr per person.

Den ryska cirkusen är känd över hela världen. S:t Petersburg cirkus spelar i en inomhusarena med undantag för juni-augusti då det oftast bjuds på riktig tältcirkus. Pris fr. 500 kr per person.

Mariinskij Teater är ett av världens mest kända balett- och operahus. S:t Petersburg har en världsberömd balettskola som fostrat många av världens mest kända ballerinor och dansare.
Biljettpriset varierar kraftigt beroende på föreställning och deltagande artister. På Mariinskij Teaterns hemsida kan man se de närmaste månadernas spelprogram.
Sidan finns tillgänglig på engelska och under ”Playbill and tickets” kan du se det aktuella och det kommande programmet (testa gärna länken
https://www.mariinsky.ru/en/playbill/playbill)

Michailovskij Teater ligger på det vackra Konsternas Torg och är ett utmärkt alternativ till Mariinskij Teatern. Biljetterna brukar kosta något mindre. Michailovskij theatern ger även föreställningar i Eremitageteatern, i samma byggnad som Eremitaget.
Teatern presenterar aktuella program på de båda scenerna på sin hemsida: http://www.mikhailovsky.ru/en/afisha/performances/ och http://www.mikhailovsky.ru/en/afisha/hermitage/.

Extra utflykter (tillval)

Obs! Aktuella priser meddelas vid förfrågan

S:t Petersburg har oerhört mycket att erbjuda sina besökare men för den som inte vill spendera tid på egen hand eller föredrar att följa med på guidade turer erbjuder vi en extra tur: på lördag förmiddag. Denna utflykt ska bokas i förväg och senast två veckor innan avresa.
Issakskatedralen
1818 började man uppföra den franske arkitekten Auguste de Montferrands kolossala kupolkatedral, som vid invigningen 1858 var en av världens största katedraler. Den vackra ikonostasen är dekorerad med vit italiensk marmor och kolonner i halvädelstenarna malakit och lapis lazuli. Takmålningarna är världsberömda. Tid ca 60 minuter. Transport, guidning på svenska samt entrébiljett ingår i priset.
Peterhof
Peter den Store började uppföra sitt sommarpalats Peterhof 1714, men det magnifika slottet fick sin utformning under kejsarinnan Elisabet och av den store italienske arkitekten Bartolomeo Rastrelli. Vi ser många av slottets magnifika salar och under maj till slutet av september även den imponerande Stora Kaskaden framför slottet. Detta enorma vattenarrangemang symboliserar Peter den Stores seger över Karl XII vid Poltava 1709.
Tid: ca 5-6 timmar.Transport, guidning på svenska, entrébiljett både till parken och palatset samt lunch ingår i utflyktens pris.

HOTELL

Vi använder olika hotell under våra weekendor till S:t Petersburg. t.ex. hotellet som beskrivs nedan. Alla hotell har dusch och wc på rummet och frukost ingår i priset.

Hotellexempel:

Hotell MOSKVA, S:t Petersburg ****

Hotellet ligger vid slutet av huvudgatan Nevskij Prospekt mitt emot Alexander Nevskij klostret. I samma byggnad som hotellet finns ett shoppingcenter, matbutik och tunnelbanestation. Hotellet har 777 rum, flera restauranger, barer och affärer. Konferensrum finns. Fritt WiFi finns på hela hotellet. ... Läs mer »

VIKTIG INFORMATION

Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften ska vara oss tillhanda senaste en vecka efter inbokning. Avgiften är 1.500 kr och dras av vid slutbetalning av resan.

Avbeställningsskydd och reseförsäkring

Vi vill understryka nyttan av att ha en bra avbeställningsförsäkring, om man t ex drabbas av sjukdom alldeles före avresan. Latitude Travel samarbetar med försäkringsbolaget ERV och deras rese- och avbeställningsförsäkringar kan du boka genom oss. Kontrollera även ditt reseförsäkringsskydd; de flesta har ett reseskydd i hemförsäkringen alternativt knutet till ett betal- eller kreditkort. Vi ger gärna råd och säljer såväl fullständiga försäkringar som tilläggsförsäkringar. Om du inte bestämde dig för att teckna ett avbeställningsskydd i samband med bokningen kan du du göra det, dock senast samma dag som du betalar anmälningsavgiften. Premien för avbeställningsskyddet är 6% av resans totala pris eller det belopp du väljer att försäkra. Villkoren för avbeställningsförsäkringen är fastställda av försäkringsbolaget och finns att beställa genom oss. Du kan läsa mer och boka försäkringar genom att klicka på länken nedan:
Boka avbeställningsskydd »

Anslutningsflyg och hotell

Boka din anslutningsresa med SAS vid inbokningen av din weekendresa så får du en genomgående flygbiljett. Då behöver du bara checka in en gång på resan. Pris för anslutningsresor varierar. Definitivt pris meddelas vid bokningen. Måste du lämna din hemort redan dagen före avresan från Arlanda kan du bo bra och billigt på Arlanda hotellby. Hör med oss vid inbokningen.

Stadskarta

Kundkommentarer

"Nu är vi precis hemkomna efter några fantastiska dagar i Sankt Petersburg! Vi vill å allas vägnar tacka er båda för den mycket fina hjälp vi har fått, såväl när det gäller att arrangera resan, som allt det praktiska under vår vistelse. När det gäller den service som ni givit oss så finns verkligen inget i övrigt att önska. Vi har njutit i fulla drag av varje minut och Julia var en guide, i alla avseenden av sällan skådat slag, som tillsammans med vår härlige chaufför Albert ledsagade oss. För det fall någon av oss har goda vänner som avser att resa österut så vet vi vilken resebyrå vi skall rekommendera. Tack Ulla för att du föreslog Latitude! Än en gång ett stort tack från oss alla! Spasibo za pomoshch’ !!"
Caroline & Knut - Sept, 2018

"Tack för en väldigt bra arrangerad resa!
Vi är alla mycket nöjda med programmet.
Allt fungerade perfekt; transporter ,insläpp på museer och båttur .
Hotellet var väldigt fint och det fungerade utmärkt att äta frukost på cafet intill.
Det enda var att vi fick vänta 1 timme på våra rum.De verkade inte riktigt förberedda på vår ankomst.
Vår utmärkta guide Olga Shapkina löste detta.
Vi vill gärna rekommendera Olga som guide.Hon talar utmärkt svenska,kan sin stad och museer och är dessutom väldigt omtänksam och trevlig. Vi återkommer gärna till er för fler arrangemang i vår lilla grupp. Tack än en gång för ert trevliga bemötande"

Anne, maj 2018

"Är hemma igen efter en fantastisk resa. Vill skriva till er och berömma guiden Olga som var superbra. Mycket kunnig och pratade bra svenska. Hon gjorde ett utmärkt jobb. "
- Birgitta, 2015

"Först vill jag tacka för trevlig service i samband med resan! Allt var jättebra ordnat och guiden i St Petersburg, Olga, var helt fantastisk. Vi kommer absolut boka fler resor med Latitude Travel!"
- Camilla, 2015

"Ja, vi hade en fantastisk tid i S:t Petersburg och hemresan gick utan problem. Jag måste framhålla vår guide - Olga - som var helt fantastisk. Vi uppskattade henne mycket!"
- Anders, 2015

"vill vi bara tala om att vi har haft en fantastisk resa till S:t Petersburg. En otroligt bra lokalguide, Olga Markushina, som förmedlade mängder med information och lotsade oss genom Vinterpalatset, Eremitaget, Peterhof mm. Bara att ha henne som guide var värt pengarna. Ett bra hotell med bra service, och att vi hade sol och vackert väder gjorde inte saken sämre"
- Rolf & BrittMari, 2015

Res med oss till tsarhuvudstaden, S:t Petersburg


Följ med på en spännande weekendresa till S:t Petersburg!

Besök det väldiga konstmuseet Eremitget och Vinterpalatset och ta del av stadens stora utbud av konst, kultur och kvällsaktiviteter. S:t Petersburg passar perfekt för en weekendresa med ett promenadvänligt centrum och gott om kaféer och restauranger nära till hans. Upptäck mat från hela världen, pröva det ryska köket eller gå på en vodkaprovning. S:t Petersburg kommer garanterat ge dig mersmak!

Välkommen att boka din resa hos oss!

Program/Eng

Thursday

Departure from Stockholm, Arlanda at approx 13:10, arrival in St. Petersburg about one hour later, at approx 16:35. Our local Swedish speaking guide will meet you at the airport and you will depart the hotel where the guide will assist with the check in. (English speaking guide is additional)

Friday

After breakfast we will leave the hotel for a city tour. Among other sites, we will pass Peter & Paul fortress, the Winter Palace and the other four buildings of the Hermitage Museum, the Palace Square, the Admiralty, St Isaac’s cathedral, the old Senate building and the

19th century Church on Spilled Blood. The tour will end at lunchtime and lunch will be served at a local restaurant.

In the afternoon we will continue with the tour at the Hermitage Museum, where we will see selected parts of enormous collections of the museum.

The tour starts in the Winter Palace where the Ambassador’s staircase will lead you to the second floor. This was the official entrance for those who were invited to the tsar. You will pass several magnificent halls before you reach the invaluable art collections. Here you can study one of the world’s most prominent collections of Rembrandt, Rubens, Da Vinci and the French impressionists.

There is a wide selection of restaurants in St. Petersburg from traditional Russian to a variety of international cuisine to choose for dinner. If you do not choose one of the hotels restaurants which are easily attainable.

Saturday

The whole day is at your own disposal. The main avenue Nevskij Prospect is 4.5 km long, starts at the Admiralty and offers a wide range of shops, department stores, bars and restaurants.

Don’t miss the big department store Gostinij Dvor where you will find both modern shops and old Russian ones. Around Gostinji Dvor and Grand Hotel Europa you will find many restaurants where you can have lunch.

About 150 meters from Grand Hotel Europa, you will find the Russian Museum. Here you will find old and modern Russian art, some which was forbidden during the Soviet era.

Saturday afternoon - Peterhof (additional)

Peter the Great started building his summer palace Peterhof in 1714, but the magnificent palace got its current design during the reign of empress Elizabet and the great Italian architect Bartolomeo Rastrelli. We will visit many of the fantastic halls

and from May to September we can also see the impressive Grand Cascade in front of the castle. This enormous construction symbolises Peter’s great victory over the Swedish king Charles XII at Poltava in today’s Ukraine, in 1709.

Time: 5-6 hours.
Price: approx 1.100:- p.p. incl. transport, guiding in Swedish, entrance to the park and the palace and lunch.
Minimum 7 persons.
(For updated prices please proceed to booking.)

Evening arrangements

The choice of theatre plays and concerts is vast. The Mariinsky Theatre (former Kirov Theatre) and the Musorgskij Theatre offers both opera and ballet. Folklore performances are offered daily – these performances are lively and colourful and very popular. In St Petersburg there is also a permanent circus (during summer it is held in a tent). We recommend pre-ordering of the tickets.

Sunday

We leave St Petersburg in the morning to the airport.

(All itineraries are preliminary. Please check with us when making your reservation.)

Hotell

Best Western Plus City Center Hotel
Trevligt hotell med bra läge vid Moskvastationen. Står som 3-stjärnigt på vissa ställen och 4-stjärnigt på andra. Frukost äter man på trevliga Bistro Du Nord som ligger i anslutning till hotellet och...
Hotel Golden Age
Ett mindre hotell som ligger väldigt centralt och med ett trevligt läge vid en av kanalerna. Hotellet ligger i två olika byggnader och har totalt 18 ljusa rum varav några vätter mot kanalen. - 8 Stand...
Hotell Moskva
Hotell Moskva
Hotel Moskva, - 4 stjärnor * * * *. Adress: 2, Plosjstjad Alexandra Nevskogo. S:t Petersburg. Närmaste T-bana: Plosjstjad Alexandra Nevskogo. Hotell Moskva är ett av S:t Petersburgs största hotell, u...
Hotell på weekendresan i S:t Petersburg
Hotell på weekendresan i S:t Petersburg
Hotell Moskva **** - Adress: 2, Plosjstjad Alexandra Nevskogo. S:t Petersburg Hotell Moskva är ett av S:t Petersburgs största hotell, ursprungligen byggt på 1970-talet men som på senare tid genomgått...