Skip to main content

S:t Petersburg, paketresa 5 dagar

Besök den glittrande tsarhuvudstaden S:t Petersburg

S:t Petersburg är verkligen juvelen i det ryska imperiets krona. Här får du spendera 5 dagar i S:t Petersburg och ta del av en mångfald av museer och palats, historiska och litterära platser och ett sprudlande gatuliv med restauranger och kaféer. Du reser tillsammans med människor från hela världen och våra kunniga lokala engelsktalande guider visar dig "sitt" S:t Petersburg.

I våra veckoresor ingår 4 nätter på 4-stjärnigt hotell, förbeställd bil tur/retur mellan flygplatsen och hotellet, stadsrundtur, besök på det väldiga musèet Eremitaget och Vinterpalatset, Peter Paulfästningen och utflykt till Katarinapalatset. Inträden transporter och engelsktalande guide ingår.

Höjdpunkter

 • Eremitagets konstsamlingar och Vinterpalatset
 • Shopping, restauranger och uteliv av högsta kvalitet
 • Broarna över Neva
 • Katarinapalatset, "Tsarernas by"

Dagsprogram

Reseprogram S:t Petersburg, 5 dagar

Resdag 1. Tisdag.
Transfer från flygplatsen till hotellet. Incheckning på Radisson Hotel Sonya eller liknande.

Resdag 2. Onsdag. S:t Petersburg, stadsrundtur och Peter Paulfästningen.
S:t Petersburg grundades år 1703 av tsar Peter den Store, sedan han intagit ett par svenska befästningar vid floden Nevas strand. Med envishet och järnvilja anlitade tsaren framstående italienska och franska arkitekter, som fick till uppgift att i detta träskområde skapa en helt ny stad - Rysslands fönster mot Europa. Den kom inte att likna någon annan stad i det gamla Ryssland.
Vi inleder vår vistelse i denna sköna stad med en omfattande stadsrundtur. Vi kör genom de centrala delarna och ser de flesta av S:t Petersburgs viktigaste byggnader och platser såsom Vinterpalatset, Amiralitetet, Konsternas Torg, Marsfältet, Kazankatedralen, Anitjkovborn, den fantastiska Uppståndelsekyrkan, Sommarträdgården, den gamla Senat- och Synodsbyggnaden och Vasilijöns udde. Vi korsar några av stadens många broar och kan njuta av de vackra adelspalatsen som speglar sig i kanalerna.
Eftermiddagen ägnas åt ett besök i Peter-Paulfästningen, stadens första byggnadsverk och en viktig del av stadens historia. Här vandrar vi bland de historiska byggnaderna och ser bl a Trubetskojbastionen, där många poeter, författare och dissidenter suttit fängslade under tsartiden. Här ligger den vackra Peter-Paulkatedralen som är ätten Romanovs begravningskyrka. Utanför fästningens murar är det under vackra dagar fullt med folk som solar, umgås och t o m badar.

Resdag 3. Torsdag. Eremitaget och Vinterpalatset - Möte med mästarna
Efter frukost möter guiden vid hotellet och vi åker till Eremitaget, där hela förmiddagen tillbringas i sällskap med de stora mästarna. Besöket inleds i Vinterpalatset där man går upp till första våningen via den välkända Ambassadörstrappan.Via ett antal magnifika paradsalar kommer vi sedan till Eremitagets oskattbara konstsamlingar.
Här finns en av världens absolut förnämsta samlingar av Rembrandt, Rubens, Da Vinci, Goya och de franska impressionisterna.

Resdag 4. Fredag. Katarinapalatset - Ett kejserligt sommarnöje
Under förmiddagen lämnar vi S:t Petersburg för en kort resa till Pusjkin eller som den också kallas Tsarskoje Selo (Tsarernas by). Här ser vi det grandiosa Katarinapalatset med sin vackra park och rikt utsmyckade salar, bl a det berömda Bärnstensrummet.

Resdag 5. Lördag.
Efter utcheckning väntar transfer till flygplatsen för hemresa.

Resfakta

Avresor


Avreseort:
Programmet för resan startar i S:t Petersburg. Vi tar dock gärna fram ett flygförslag från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn till S:t Petersburg. Vi kan även ge förslag på resa med färja och tåg från Stockholm via Helsingfors.

Avresedatum:
Resan går tisdag - lördag hela året.
Jan, Feb, Mars, November och December: 2ggr/månad
April - Oktober: varje tisdag

Priser

I priset ingår:

 • 4 nätter på 4-stjärnigt hotell (Radisson Sonya eller motsvarande) inkl frukost
  Obs! På avresorna 2, 9, 16 samt 30 juni bor vi istället i deluxrum på Hotel St Petersburg
 • Transfer flygplats - hotell t/r
 • Katarinapalatset
 • Eremitaget och Vinterpalatset
 • Peter Paulfästningen
 • Stadsrundtur

Tillägg:

 • Flygresa tur/retur S:t Petersburg
 • Visum till Ryssland
 • Måltider (endast frukost ingår)
 • Kvällsaktiviteter


Vi ger gärna förslar för flyg, restauranger eller biljetter för kvällsarrangemang. Tveka inte att fråga oss vid bokning!

Övrig information

Visum

För resa till Ryssland krävs visum. Vi hjälper självfallet till att ordna ditt visum till Ryssland när du bokar en resa med oss. Visumkostnaden är ej inräknad i resans pris utan tillkommer.

Visumhantering: 1165 kr / person i samband med denna resa.
I priset ingår: Ambassadarvode, visumstöd/voucher samt inlämning/hantering.
Priset är per person och avser EU-medborgare.
För andra nationaliteter kontakta oss.
Observera att passet skickas åter med A-post. Om rekommenderat brev önskas, tillkommer Postens tillägg för Rek-brev.

Läs mer om visumhantering här

Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften på 1.500 kr skall vara oss tillhanda senast en vecka efter inbokning. Anmälningsavgiften dras av vid slutbetalning av resan.

Avbeställningsskydd och reseförsäkring

Vi vill understryka nyttan av att ha en bra avbeställningsförsäkring, om man t ex drabbas av sjukdom alldeles före avresan. Latitude Travel samarbetar med försäkringsbolaget ERV och deras rese- och avbeställningsförsäkringar kan du boka genom oss. Kontrollera även ditt reseförsäkringsskydd; de flesta har ett reseskydd i hemförsäkringen alternativt knutet till ett betal- eller kreditkort. Kontrollera att försäkringen omfattar hemtransport om olyckan skulle vara framme. Vi ger gärna råd och säljer såväl fullständiga försäkringar som tilläggsförsäkringar. Om du inte bestämde dig för att teckna ett avbeställningsskydd i samband med bokningen kan du du göra det, dock senast samma dag som du betalar anmälningsavgiften. Premien för avbeställningsskyddet är 6% av resans totala pris eller det belopp du väljer att försäkra. Villkoren för avbeställningsförsäkringen är fastställda av försäkringsbolaget och finns att beställa genom oss. Du kan läsa mer och boka försäkringar genom att klicka på länken nedan:

» Information om avbeställningsförsäkring

Karta

Hotell

Hotel Radisson Sonya
Hotel Radisson Sonya
Adress: 5/19 Litejnyj Prospekt, S:t Petersburg Hotel Radisson Sonya är ett elegant boutiquehotell med bra läge på Litejnyj Propekt i S:t Petersburgs centrala delar. I närheten finns gott om butiker oc...