Skip to main content

Weekend i Moskva

Kreml, Röda torget och Rustkammaren!

Letar ni efter en kortare resa som ger massor av nya intryck? Då har ni kommit rätt. Våra weekendresor till Moskva bjuder på många intressanta upplevelser. Vi erbjuder mycket prisvärda resepaket med ett fullspäckat program som leds av kunniga lokala engelsktalande guider. Ni kommer att se Moskvas främsta sevärdheter som t ex Röda Torget, Vasilijkatedralen och Kreml med Rustkammaren, där en del av tsarfamiljernas enorma förmögenheter finns samlade. Ni vandrar genom Arbat, en stämningsfull gågata i Moskvas gamla kvarter kända från Michail Bulgakovs roman Mästaren och Margarita. Ni hinner att uppleva en del av världens främsta samling av rysk konst i Tretjakovgalleriet med mer än 130 000 verk, bl.a. av Rubljov, Kandinskij och Malevitj.

Ni har även gott om tid att upptäcka staden på egen hand med dess palatsliknande tunnelbanastationer, sprudlande gatuliv, stora utbud av shopping, restauranger och kaféer eller några av stadens många muséer. Latitude Travel har lång erfarenhet av resor till Ryssland. Följ med på någon av våra gruppresor eller låt oss komponera en resa helt enligt era önskemål. Kontaka oss gärna så berättar vi mer.

Dagsprogram

Resdag 1. Världsmetrolopen Moskva
Vid ankomsten till Moskva möter chaufför och bil för transfer till vårt hotell. Incheckning för fyra nätter.

Resdag 2. Konstens Moskva.
Vår guide möter er i lobbyn på hotellet för dagens heldagstur i Moskva.

Dagen börjar med ett besök på det berömda Tretjakovgalleriet, ett konstmuseum med världens främsta samling av rysk konst, från tidiga ikoner till moderna verk. Bland ca 130 000 verk finns mästerverk av bl. a konstnärerna Andrej Rubljov, Ivan Sjisjkin, Konstantin Savitiskij, Ilja Repin, Vasilij Kandinskij och Kazimir Malevitj.

Efter att ha beundrat det ryska måleriet blir det "konståkning" i Moskvas palatsliknande tunnelbana som med sina överdådiga interiörerna med marmor, mosaik och förgyllningar är en alldeles speciell upplevelse. Vi avslutar dagen med en vandring längs den stämningsfulla gågatan Gamla Arbat, i kvarter som är kända från Michail Bulgakovs världskända litterära verk Mästaren och Margarita. Arbat bjuder på ett härligt folkliv, gatuunderhållning och spontana solokonserter. Arbat är också känd för sina butiker med souvenirer och hantverk liksom många trevliga restauranger, kaféer och pubar.

Kvällen till eget förfogande. Vi ger gärna råd om aktiviteter, tipsar om restauranger och bokar biljetter till olika kvällsföreställningar.

Resdag 3. Lär känna Moskva - Rysslands huvudstad

Vår guide möter er i lobbyn på hotellet för dagens heldagstur i Moskva. Utflykten går först till en av Moskvas södra förorter, Gorki Leninskie. Den vackra herrgården från 1700-talet kom att bli Vladimir Lenins sommarställe och det var också här han avled i januari 1924. Här påminns vi om att det 2017 var 100 år sedan den ryska revolutionen inträffade och besöket kommer säkert att inspirera till många samtal om livet i Ryssland då och nu.
Inte långt från huvudbyggnaden finns ett intressant landsbygdsmuseum, som berättar om vardagslivet på landet på 1800 - 1900-talet. Traditioner, högtider, möbler och husgeråd, matvanor, kläder, verktyg, transportmedel; ett besök som ger en god inblick i forna tiders liv på landet och säkert många igenkännande leenden.

Efter en gemensam lunch åker vi tillbaka till centrum för att lära känna Moskva bättre.

En tretimmars busstur med några fotostopp på de bästa utsiktsplatserna, inklusive Sparvhöjderna med Moskvas Universitet, kommer att lämna många nya intryck.

Resdag 4. Moskvas stolthet

Under denna dag väntar ett besök innanför Kremls mytomspunna murar där man genast får känslan av att befinna sig mitt i händelsernas centrum. De vackra katedralerna minner om Moskvas historiska betydelse och regeringsbyggnaderna påminner om dagsaktuella händelser och politiskt spel på hög nivå. Vi fascineras av Treenighetstornet, Tsarkanonen och Tsarklockan innan vi fortsätter till Rustkammaren. Här återfinner vi en del av de enorma förmögenheter som tsar- och furstefamiljerna samlat med Fabergéägg, silverskatter, eleganta klänningar och extravaganta slädar och vagnar.

Återstoden av dagen spenderar ni på egen hand i staden. Självklart blir det tid för en promenad på Röda Torget inramat av Historiska Museet, Leninmausoleet och den fantasifulla Vasilijkatedralen med sina färgglada kupoler. Ett besök i det stora varuhuset GUM är en självklarhet för den nyfikne. På denna plats har handel bedrivits sedan 1600-talet och dagens GUM stoltserar med sin vackra totalrenoverade inredning från 1893.

På och omkring huvudgatan Tverskaja finns massor av eleganta butiker där de flesta internationella och ryska lyxmärken finns representerade. Missa inte ett besök i delikatessaffären Jeliseevskij med spektakulär jugendinredning. Tverskajas tvärgator bjuder på många trevliga upptäckter.

En promenad i Moskva bjuder ibland på oväntade upplevelser; vad sägs om en tangolektion på bron bakom Frälsarkatedralen, picknick i Gorkijparken eller bröllopsföljen med dragsspelsmusik och smällande champagnekorkar?

Resdag 5. Idag lämnar vi Moskva

Transfer från hotellet till flygplatsen.

Arrangemangen i Moskva är noggrant planerade av oss. I vissa fall kan dock smärre ändringar uppstå, t ex till följd av ändrade öppettider på museer eller officiella evenemang på vissa platser, vilka vi inte får kännedom om i förväg. Om en oförutsedd händelse av detta slag inträffar erbjuds ersättningsarrangemang.

Resfakta

Avresor 2020

Januari: 10 24
Februari: 7, 21
Mars: 6, 20, 27
April - Oktober: varje tisdag
November: 13
December: 4, 8

Priser 2020

Del i dubbelrum 7 950 kr per person

Enkelrumstillägg 2 100 kr


Angivna priser avser arrangemangen i Moskva. Flyg ingår ej men vi bistår gärna med bokning av det flyg som passar dig bäst, både vad gäller avreseort, pris och tider. Pris flyg ca 2500 - 3000 kr.

I resans pris ingår:

  • 4 nätter på 4-stjärnigt hotell inkl frukost
  • Transfer vid ankomst och avresa
  • Stadsrundtur
  • Besök på Tretjakovgalleriet
  • Utflykt till Gorki Leninskie inkl lunch
  • Utflykt Kreml samt besök i Rustkammaren
  • Besök Moskva tunnelbana samt gågatan Arbat
  • Lokala engelsktalande auktoriserade guider


Alla utflykter inkl. transporter, engelsktalande lokalguide och inträden enligt dagsprogram.

TILLÄGG

Enkelrum

Enkelrumstillägg: 2 100 kr

Visum

Visum till Ryssland
För resa till Ryssland krävs visum. Vi hjälper självfallet till att ordna ditt visum till Ryssland när du bokar en resa med oss. Visumkostnaden är ej inräknad i resans pris utan tillkommer.
Pris visumhantering: 1165 kr per person. Gäller Eu-medborgare. I priset ingår ambassadarvode, visumstöd/voucher samt inlämning/hantering.
« Läs mer om visumansökan här

Extra arrangemang


Kvällsunderhållning och aktiviteter på egen hand (mot tillägg):
Opera & balett: vid förfrågan
Cirkus: vid förfrågan
Folklore: vid förfrågan
Musikkonsert eller musikal: vid förfrågan

HOTELL
Holiday Inn Lesnaya****

Viktig information

Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften ska vara oss tillhanda senast en vecka efter bokning. Avgiften är 1.500 kr och dras av vid slutbetalning av resan.

Avbeställningsskydd och reseförsäkring

Vi vill understryka nyttan av att ha en bra avbeställningsförsäkring, om man t ex drabbas av sjukdom alldeles före avresan. Latitude Travel samarbetar med försäkringsbolaget ERV och deras rese- och avbeställningsförsäkringar kan du boka genom oss. Kontrollera även ditt reseförsäkringsskydd; de flesta har ett reseskydd i hemförsäkringen alternativt knutet till ett betal- eller kreditkort. Kontrollera att försäkringen omfattar hemtransport om olyckan skulle vara framme. Vi ger gärna råd och säljer såväl fullständiga försäkringar som tilläggsförsäkringar. Om du inte bestämde dig för att teckna ett avbeställningsskydd i samband med bokningen kan du du göra det, dock senast samma dag som du betalar anmälningsavgiften. Premien för avbeställningsskyddet är 6% av resans totala pris eller det belopp du väljer att försäkra. Villkoren för avbeställningsförsäkringen är fastställda av försäkringsbolaget och finns att beställa genom oss. Du kan läsa mer och boka försäkringar genom att klicka på länken nedan:

» Information om avbeställningsförsäkring

Övrig reseinformation

MOSKVAVi hjälper dig gärna att förbeställa evenemangsbiljetter.

Balett och opera

Bolsjojteatern (Stora Teatern), Theatre Square 1, Moskva, T-bana Teatralnaja, ett pr minuters gångavstånd. Bolsjojteatern är Rysslands nationalscen för opera oc balett. Ursprungligen grundad 1776 invigdes det nuvarande teaterhuset 1825. Teatern har genomgått övergripande restaureringar 2005-2011 och det mesta av den förrevolutinära interiören har återställts samtidigt som den byggts om och moderniserat bakom kulisserna. Teatern har idag två scener och här ges förstklassiga föreställningar av balett, opera och konserter.https://www.bolshoi.ru/en/

Gelikon-operan, Bolshaya Nikitskaya St., 19, Moskva, T-bana Arbatskaja, ca 15-20 min gångavstånd. Den musikaliska teatern leds av den internationellt kända regissören Dmitrij Bertman, i Sverige känd genom sina samarbeten med ledande svenska teatrar. Dmitrij Bertmans (http://www.helikon.ru/en/page/dmitry-bertman.html) tolkning av kända verk och nyskapade föreställningar har dragit till sig ett stort publikintresse sedan 1990 då teatern grundades. Teaterns byggnad, interiörer och arkeologiska installationer är värda särskild uppmärksamhet.

Novaya Opera Moscow Theater, Karetnyy Ryad St., 3, Moskva, T-bana (metró) Tjehovskaja eller Trubnaja, ca 20 min gångavstånd. Teatern Nya Operan ligger i Eremitageträdgården i Moskvas teatertätaste kvarter. Högkvalitativa operauppsättningar på Nya Operans scen har lyckats att hålla biljettpriser på en mycket överkomlig nivå. Repertoaren är mycket bred: http://www.novayaopera.ru/en?performance=

Moscow State Academic Children's Musical Theater, Vernadskogo Ave., 5, Moskva, T-bana Universitetet. Sedan 1965 har barnen i olika åldrar en alldeles egen teater med opera- och balettföreställningar som även är populära bland vuxna. Teatern är fortfarande unik. "Our theatre is absolutely unique as it is the world’s first and so far the only professional state opera and ballet theatre for young audience."

Folkdans

Folkteatern,14, Olympiyskiy Avenue, Moskva, T-bana Prospekt Mira/Dostojevskaja/Tsvetnoj Bulvar. Under högsäsong från mitten av juni till mitten av september kan man här njuta av en vacker, fartfylld och spektakulär show med dans och musik framförd av dansgruppen "Kostroma". Här berättas med sång och dans hela den ryska historien med fantastiska scenerier, vackra kläder och oerhört skickliga artister.

Musikaler

Moskva är Rysslands musikaldrottning. Ryska versioner av populära broadwaymusikaler ges både i MDM, Moskvas Ungdomspalats, Komsomolskiy Ave., 28, Moskva, T-bana (metró) Frunzenskaja, och Teater Rossija, Pusjkintoget 2, Moskva,T-bana Tverskaja/Pusjkinskaja/Tjehovskaja. De båda lokalerna har byggts om för att kunna producera musikaler med fantastiska effekter tack vare supermodern scenutrustning. Scenografi och speciella effekter lämnar starka intryck när man upplever dem i stora evenemangslokaler som tar över 1700 åskådare var. Efter framgångsrika år med Skönheten och Odjuret, Zorro, Sound of Music, Singing in the Rain, Lilla Sjöungfrun, Mama Mia!, Cats och Chicago har ytterligare en favorit satts upp. Ett omdöme från TripAdvisor om "The Phantom of the Opera" i MDM lyder så här: I've seen a few musicals in London and Broadway. This one is the best performance! Great voices, special atmosphere and effects..Must see!"

De hundraprocentigt ryska musikalerna skördar framgångar på andra scener. Under 2016 har Moscow Operetta State Academic Theatre, Bolshaya Dmitrovka, 6 (T-banan Teatral'naja), blivit ett hem för en nyskriven musikal efter Lev Tolstojs stora roman Anna Karenina. Teaterinteriören samspelar med imponerande scenografi och skapar en fin helhetsupplevelse.

Musikkonserter

Det är inte lätt att välja något bland tusentals musikkonserter i Moskva. Här presenteras de mest kända konserthallarna.
Moskvas Konservatorium uppkallad efter Pjotr Tjaikovskij, Bolshaya Nikitskaya 13, Moskva, T-bana Alexandrovskij sad eller Arbatskaja, ca 20 min gångavstånd. Det finns flera hallar, vanligtvis ges konserterna antingen i Stora salen (Bol´sjoj zal), i Lilla salen (Malyj zal) eller Rachmaninovsalen. Många högt rankade internationella musiktävlingar har initierats av just Moskvas konservatorium (http://www.mosconsv.ru/en/default.aspx). Den Stora salen är magnifik och är utsmyckad med porträtt av de stora kompositörerna. Ljudet är fantastiskt.

Cirkus

Moskvas äldsta, och mest populära, cirkus är Nikulincirkusen på Tsevtnoj bulvar. Med traditioner från 1800-talet ges här härliga, familjevänliga föreställningar.

Moskvas stora statscirkus invigdes 1971 och är en stor anläggning med flera olika scener, isbana, manege för hästar, avancerad teknik och med plats för 3700 åskådare. Stora påkostade föreställningar med olika inslag av musik och show.

Bilder

Kundkommentarer

"Vill bara säga att resan till Moskva var över förväntan. Så trevlig, så mycket att se. Fantastiska guider ( Tatjana och Maria) som visade oss runt inte en tråkig stund. Hotellet var utmärkt (vi bodde på vån. 16 och 17). Även om vi inte kom in till Kreml så fanns det mycket annat som var intressant. Detta är verkligen en resa som jag kan rekommendera min vänner att åka på. Allt fungerade jättebra."
- Agneta, Maj 2018

Karta

Hotell

Hotel Gamma Delta Izmailovo
Hotel Gamma Delta Izmailovo
HOTEL GAMMA DELTA IZMAILOVO, - 3 stjärnor ***. Adress: 4 G-D, 71 Izmajlovskoe Sjosse, Moskva. Närmaste T-bana: Partizanskaja ( f d Izmajlovskij Park). 3-stjärnigt hotell i Moskva. Ett mycket prisvärt...
Holiday Inn Lesnaya
Holiday Inn Lesnaya
HOTEL HOLIDAY INN LESNAYA, - 4 stjärnor * * * *. Adress: 15 Lesnaya Ulitsa Moscow, 125047 Russian Federation Närmaste T-bana: Belorusskaja, (ca 300 meter). Hotel Holiday Inn Lesnaya är ett fräscht...
Hotell på weekendresan i Moskva
Hotel Holiday Inn Lesnaya**** - Adress: 15 Lesnaya Ulitsa Moscow, 125047 Russian Federation Hotel Holiday Inn Lesnaya är ett fräscht hotell med centralt läge, c:a 3 km från Röda Torget och nära T-ban...
Novotel Moscow center
Novotel Moscow center
NOVOTEL MOSCOW CENTER**** Adress: Novoslobodskaja, 23 Närmaste T-bana (Metro): Mendeleevskaja/Novoslobodskaja Novotel är ett 4-stjärnigt hotell med centralt läge, på gångavstånd från Kreml och Röda...