Skip to main content

Res med båt & tåg till S:t Petersburg

S:t Petersburg - tsarhuvudstaden som kallas "Nordens Venedig"

Res med oss till tsarhuvudstaden S:t Petersburg, med båt och tåg via Helsingfors. Resan till S:t Petersburg via Finland är både vacker och trevlig. Ombord på Tallink Siljas fartyg njuter du av vällagad mat och trevlig underhållning. Från Helsingfors tar det nya snabbtåget dig vidare, genom de vackra bygderna i södra Finland och genom lite av den ryska landsbygden innan ankomsten till S:t Petersburg - Tsar Peters huvudstad.

Denna resa till S:t Petersburg, "Nordens Venedig", kan enkelt förlängas med en eller flera nätter och fler utflykter för dig som vill uppleva ännu mer. Resan genomförs med svensktalande guide, men går även utmärkt att genomföra med engelsktalande guide.

Varför ska du välja vår resa med båt och tåg till S:t Petersburg?

 • Slipp köer och få ut det mesta av besöket av konstmuseet Eremitaget
 • Bekväm färjeresa i utsideshytter
 • Svensktalande guide under utflykterna
 • Centrala och av oss väl utvalda 4-stjärniga hotell i S:t Petersburg
 • Avresegaranti - vi ställer aldrig in några resor!

Välkomna att boka din resa till S:t Petersburg med oss!

Dagsprogram

Dag 1. Stockholm - Helsingfors.
Avresa från Stockholm ca kl 16.45 med Silja Symphony eller Silja Serenade. Vi bor i bekväma utsideshytter (A).

Dag 2. Tågresa mellan Helsingfors – S:t Petersburg.
Efter frukostbuffé ombord ankommer vi till Helsingfors ca kl 09.55 (Lokal tid. Finland +1 timme, Ryssland +2 timmar. ). Vi rekommenderar att man tar spårvagnen från terminalen till centrum och lämnar bagaget i förvaringen på järnvägsstationen. Snabbtåget "Allegro" avgår till S:t Petersburg ca kl 15:00 (information om sommar- och vintertid ges i samband med avresan) så det finns några timmar till förfogande i Helsingfors.

Vid ankomsten till Finländska Järnvägsstationen i S:t Petersburg tidigt på kvällen väntar vår chaufför som tar dig till ditt hotell för incheckning.

Dag 3. Stadsrundtur i S:t Petersburg.
Efter frukost startar vår stadsrundtur, där vi bl.a. passerar Peter-Paulfästningen, Vinterpalatset, Palatstorget och huvudgatan Nevskij Prospekt. Stadsrundturen avslutas vid hotellet eller på stan, efter önskemål. Resten av dagen är fri.

Dag 4. Eremitagets samlingar.
Efter frukost möter guiden vid hotellet och vi åker till Eremitaget, där hela förmiddagen tillbringas i sällskap med de stora mästarna.
Besöket inleds i Vinterpalatset där man går upp till första våningen via den välkända Ambassadörstrappan.Via ett antal magnifika paradsalar kommer vi sedan till Eremitagets oskattbara konstsamlingar.
Här finns en av världens absolut förnämsta samlingar av Rembrandt, Rubens, Da Vinci, Goya och de franska impressionisterna.

Resten av dagen är fri och du väljer själv om du vill fördjupa dig ytterligare i Eremitagets samlingar eller om du vill bege dig ut på stan. t.ex. till privata små konstgallerier.

Dag 5. S:t Petersburg – Helsingfors.
Vi lämnar hotellet på förmiddagen och tåget till Helsingfors avgår ca kl 11.30 (information om sommar- och vintertid ges i samband med avresan). Om du väljer att äta lunch i tågets restaurangvagn på väg till Helsingfors då hinner du med något annat på några timmar i den finska huvudstaden. Båten till Stockholm avgår från Helsingfors ca kl 17.00 (lokal tid).

Dag 6. Stockholm.
Ankomst till Stockholm ca kl 09.30 efter en härlig frukost ombord.

Obs! Tiderna i Helsingfors och S:t Petersburg förändras vid övergång till sommartid.

Resfakta

Avresor

Avresor 2020
Ni finner våra avresor för denna resa i bokningsmotorn nedan. Om ni har önskemål om andra datum, kontakta oss.

Pris

Pris per person från 7 500 kr
För aktuella priser per avresedatum se vår bokningsmotor.

I resans pris ingår:

 • 2 nätter i del i dubbelhytt utsides inkl. frukostbuffé ombord på ut- och hemresan
 • Tågresa i 2 klass Helsingfors-S:t Petersburg t/r
 • Transfers i S:t Petersburg
 • Del i dubbelrum på medelklasshotell inkl. frukostbuffé i 3 nätter
 • Stadsrundtur i S:t Petersburg med svensktalande guide
 • Besök på Eremitaget och Vinterpalatset med svensktalande guide

Tillägg

 • Visum till Ryssland
 • Tillägg för enkelrum

Enkelrumstillägg:
Från 2 700 kr. Kontakta oss för aktuella uppgifter.

Visum
För resa till S:t Petersburg med tåg krävs visum. Vi hjälper självfallet till att ordna ditt visum till Ryssland när du bokar en resa med oss. Visumkostnaden är ej inräknad i resans pris utan tillkommer.
Läs mer om visumhantering här

Visumhantering: 1090 kr / person för deltagare i våra gruppresor. 1290 kr / person i samband med en individuell resa. Dessa priser avser EU-medborgare. För andra nationaliteter kontakta oss.

Övriga tillägg per person

Kvällsunderhållning och aktiviteter på egen hand:

En rysk folkdans- och folkmusikföreställning är en mycket glad och livlig show. Häftig kosackdans och djup bassång brukar vara några av inslagen i föreställningen. Pris fr. 500 kr per person.

Den ryska cirkusen är känd över hela världen. S:t Petersburgs cirkus ger föreställningar i en inomhusarena med undantag för juni-augusti då det oftast bjuds på riktig tältcirkus. Pris fr. 500 kr per person.

Mariinskijteatern är ett av världens mest kända balett- och operahus. S:t Petersburg har en världsberömd balettskola som fostrat många av världens mest kända ballerinor och dansare.
Biljettpriset varierar kraftigt beroende på föreställning och deltagande artister. På Mariinskijteaterns hemsida kan man se de närmaste månadernas spelprogram.
Sidan finns tillgänglig på engelska och under ”Playbill and tickets” kan du se det aktuella och det kommande programmet -
https://www.mariinsky.ru/en/playbill/playbill

Michailovskijteatern ligger på det vackra Konsternas Torg och är ett utmärkt alternativ till Mariinskijteatern. Biljetterna brukar kosta något mindre. Michailovskijteatern ger även föreställningar i Eremitageteatern, i samma byggnad som Eremitaget.

Teatern presenterar aktuella program på de båda scenerna på sin hemsida: http://www.mikhailovsky.ru/en/afisha/performances/ och http://www.mikhailovsky.ru/en/afisha/hermitage/

Extra utflykter (tillval)

Obs! Aktuella priser meddelas vid förfrågan

S:t Petersburg har oerhört mycket att erbjuda sina besökare men för den som inte vill spendera tid på egen hand eller föredrar att följa med på guidade turer erbjuder vi bl. a följande:


Issakskatedralen
1818 började man uppföra den franske arkitekten Auguste de Montferrands kolossala kupolkatedral, som vid invigningen 1858 var en av världens största katedraler. Den vackra ikonostasen är dekorerad med vit italiensk marmor och kolonner i halvädelstenarna malakit och lapis lazuli. Takmålningarna är världsberömda. Tid ca 60 minuter. Transport, guidning på svenska samt entrébiljett ingår i priset.
Peterhof
Peter den Store började uppföra sitt sommarpalats Peterhof 1714, men det magnifika slottet fick sin utformning under kejsarinnan Elisabet och av den store italienske arkitekten Bartolomeo Rastrelli. Vi ser många av slottets magnifika salar och under maj till slutet av september även den imponerande fontänen "Stora Kaskaden" framför slottet. Detta enorma vattenarrangemang symboliserar Peter den Stores seger över Karl XII vid Poltava 1709.
Tid: ca 5-6 timmar.Transport, guidning på svenska, entrébiljett både till parken och palatset samt lunch ingår i utflyktens pris.

Stadsrundtur Helsingfors: fr. 250 kr

Hotell

På denna resa bor vi på centralt belägna medelklasshotell. Hotellen varierar beroende på avresedatum. Några av hotellen vi kan bo på presenteras nedan. Oavsett hotell ingår frukost.
På grund av officiella evenemang, stadsdelegationer eller liknande event i S:t Petersburg kan boendet i S:t Petersburg ändras med kort varsel. Information om hotellet bekräftas i de slutgiltiga färdhandlingarna.

Hotel Moskva, S:t Petersburg ****
Hotellet ligger vid slutet av huvudgatan Nevskij Prospekt mitt emot Alexander Nevskij klostret. I samma byggnad som hotellet finns ett shoppingcenter, matbutik och tunnelbanestation. Hotellet har 777 rum, flera restauranger, barer och affärer. Konferensrum finns. Fritt WiFi finns på hela hotellet. ... Läs mer »

Park Inn by Radisson, Nevsky S:t Petersburg ****
Hotel Park Inn by Radisson Nevsky är ett trevligt 4-stjärnigt hotell med 269 moderna och bekväma rum inredda med fina färger. Mycket centralt läge på en tvärgata till huvudgatan Nevskij Prospekt, endast 5 minuters promenad från järnvägsstationen Moskovskij och tunnelbanan. Gångavstånd till de flesta av stadens sevärdheter.
Alla rum är stora och smakfullt inredda med en skandinavisk ”touch” och utrustade med sköna sängar, fritt Wi-Fi, luftkonditionering, telefon, satellit-TV och hårtork.
Restaurang och bar, konferensmöjligheter, business center, concièrge, tvättservice, butik, gym, uttagsautomat, tvättservice, rumsservice, 24 timmar receptionsservice.

Best Western Center Plus, S:t Petersburg ***
Hotellet ligger centralt vid korningen Nevsky Prospekt-Ligovsky, mitt emot Moskvastationen. Hotellet har ingen egen restaurang utan frukosten serveras i trevliga Bistro Du Nord som ligger i anslutning till hotellet.

Transporter

Tågresan
Tåget Allegro trafikerar sträckan mellan Helsingfors och S:t Petersburg (Finljandski vokzal/station). I Ryssland stannar tåget även i Viborg. I tåget finns både 1 och 2 klass. I första klass ingår bl.a. mellanmål som serveras vid din sittplats i biljettpriset. Vidare finns det en restaurangvagn och en försäljningsvagn som cirkulerar i tåget. I vårt grundpris ingår platser i 2 klass.
D
et finns platser för resenärer med funktionshinder, en lekhörna för barn och platser för dem som reser med sällskapsdjur. Tåget är helt rökfritt.

Båtresan
Tallink Silja trafikerar dagligen linjen mellan Stockholm och Helsingfors med fartygen Silja Serenade och Silja Symphony.

Anslutningsbuss
Tallink Silja erbjuder anslutningsbussar från ett flertal orter i Sverige till färjeterminalen. Kontakta oss för prisinformation. Det är ett förmånligt anslutningsalternativ som du bokar samtidigt som du bokar din resa.

Cirkapris per person för enkel resa:

Linje Mora - Stockholm: från 125:- till 165:-
Linje Borlänge - Stockholm: från 110:- till 140:-
Linje Härnösand - Stockholm: från 110:- till 200:-
Linje Karlstad - Stockholm: från 110:- till 165:-
Linje Göteborg - Stockholm: från 110:- till 225:-

För mer information och tidtabeller läs här

Viktig information

Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften på 2 000 kr skall vara oss tillhanda senast en vecka efter inbokning. Anmälningsavgiften dras av vid slutbetalning av resan.

Avbeställningsskydd och reseförsäkring

Vi vill understryka nyttan av att ha en bra avbeställningsförsäkring, om man t ex drabbas av sjukdom alldeles före avresan. Latitude Travel samarbetar med försäkringsbolaget ERV och deras rese- och avbeställningsförsäkringar kan du boka genom oss. Kontrollera även ditt reseförsäkringsskydd; de flesta har ett reseskydd i hemförsäkringen alternativt knutet till ett betal- eller kreditkort. Kontrollera att försäkringen omfattar hemtransport om olyckan skulle vara framme. Vi ger gärna råd och säljer såväl fullständiga försäkringar som tilläggsförsäkringar. Om du inte bestämde dig för att teckna ett avbeställningsskydd i samband med bokningen kan du du göra det, dock senast samma dag som du betalar anmälningsavgiften. Premien för avbeställningsskyddet är 6% av resans totala pris eller det belopp du väljer att försäkra. Villkoren för avbeställningsförsäkringen är fastställda av försäkringsbolaget och finns att beställa genom oss. Du kan läsa mer och boka försäkringar genom att klicka på länken nedan:

» Information om avbeställningsförsäkring

Program in English

Day 1. Cruise Stockholm - Helsinki.
Departure from Stockholm for Helsinki with Silja Line at 16.45. You should be at the Tallink-Silja terminal in Värtahamnen at least 60 minutes before departure for check-in.
On board, for the evening dinner, you have a wide choice of restaurants to choose between such as a Swedish Buffet or a nice a la carte menu. (Dinner is not included)

Day 2. Arrival Helsinki at 09.55
For the breakfast you will find the name of the restaurant in your booking information on the breakfast ticket. Arrival at approx. 09.55 in Helsinki. (Finnish time is 1 hour ahead of Swedish time.) You will find numerous taxis in the port if needed.
You can leave your luggage in the luggage storage at the station. (Optional city tour.) The new fast train “Allegro” is leaving at 15.00 (local time) and arriving to St. Petersburg in the evening. Transfer to the hotel in St. Petersburg.

Day 3-5, 3 night's will be spent in the middle class hotel, double room incl. breakfast in the restaurant on the ground floor. The local guide will inform you about the programme in St. Petersburg.

Day 3. Citytour, halfday.

Day 4. Visit at Hermitage with the Winter palace, halfday.

Day 5. Check-out from the hotel. Transfer to train station, departure to Helsinki at approx.11.30 a.m. (information about winter and sommer time and train departure time should reach you when booking).
You will arrive in Helsinki some hours before the ferry departure. The Silja Line ferry will depart to Stockholm at 17.00 (local time).

Day 6. Breakfast on board before arriving in Stockholm at 09.30.

Departures

Departures 2019

Departures all year round Jan – Dec, every Tuesday from Stockholm.
You can find our fixed departures for this tour in the online booking engine below.

More departures can be added gradually. This tour can also be tailored specifically to any guest’s wishes on any preferred departure date. Contact us for individual prices.

Price

Price per person from SEK 6,900
For current prices per departure date see our booking engine.

Included in the price of the fixed tours:

 • 2 nights in a double outside cabin incl. breakfast buffet on board, round-trip
 • Train journey in 2nd class from Helsinki to St. Petersburg
 • Transfers in St. Petersburg
 • Double room, middle class hotel (4*) incl. breakfast for 3 nights
 • City tour of St. Petersburg with a Swedish-speaking guide
 • Visit to the Hermitage and the Winter Palace with a Swedish-speaking guide

  (English speaking guide at an additional cost)

Add-ons

 • English speaking guide at an additional cost
 • Visa for Russia - please find more info further down the page
 • City tour Helsinki: from approx. 250 SEK
 • Supplement for single room
  Single supplement at a cost: please contact us

Russian Visa

The Russian Federation requires all foreign nationals to obtain a Russian Visa prior to entry, except for those covered under International Agreements.

The visa is attached directly to your foreign travel document and has the following information: Last name, First name (in both Russian and English lettering), date of birth, sex, citizenship, passport number, date of visa issuance along with permitted duration of stay in the Russian Federation, invitation number or a Telex number, visa period, purpose of travel, and the information of the inviting agency or the inviting person, and the visa multiplicity.

Please read more about the Russian Visa center in the USA here: https://ils-usa.com/

Visa application form is found here: visa.kdmid.ru

Other supplements per person

Evening entertainment and activities on your own:


A Russian folklore show is a very happy and lively show. Cossack dance and deep bass are usually some of the elements of the performance. Price from SEK 500 per person.

The Mariinsky Theater is one of the world's most famous ballet and opera houses. St. Petersburg has a world-famous ballet school that fostered many of the world's best-known ballerinas and dancers.
The ticket price varies greatly depending on the performance and the participating artists. On the Mariinsky Theater's website you can see the games of the coming months.
The page is available in English and under "Playbill and tickets" you can see the current and the upcoming program - https://www.mariinsky.ru/en/playbill/playbill

The Mikhailovsky Theater is an excellent alternative to the Mariinsky Theater. The tickets usually cost slightly less. The Mikhailovsky Theater also gives performances in the Hermitage Theater, in the same building as the Hermitage.
The theater presents current programs on both scenes on its website: http://www.mikhailovsky.ru/en/afisha/performances/ and http://www.mikhailovsky.ru/en/afisha/hermitage/

Hotel

On this trip we live in a centrally located middle class hotel. The hotels vary according to departure date. Whatever the hotel, breakfast is included. Please contact us for information about what hotel we are staying at on a specific date.

Due to official events, city delegations or similar events in St. Petersburg, accommodation in St. Petersburg can be changed at short notice. Information about the hotel is confirmed in the final travel documents.

Kundkommentarer

"Nu slår det mej att jag aldrig skrivit och tackat som jag hade tänkt!
Det var en jättefin resa! Guiden kunde inte varit bättre, inte sevärdheterna, vädret, maten....heller!
Vi är väldigt nöjda och kan gärna tänka oss att åka med Latitude igen. Bra koncept med båt och tåg."
- Monika, Sept 2018

"Vi tackar för en intressant o givande resa! Självklart så har vi tankar o idéer om er resa! En kunnig, påläst o duktig guide gjorde resan prisvärd! [...] Kanske kan man hitta en annan lösning på samordnande av tåg - färja? Det hade också varit intressant med gemensam lunch/middag där vi serverats typisk rysk mat o samtidigt fått lära oss lite om rysk matkultur, dagligt liv m m o då också haft tillfälle att lära känna varandra lite grann i resegruppen."
- Birgitta & Börje, Sept 2018

"Nu är vi hemma från resan och vi är supernöjda med ALLT.
Julia och Anton var perfekta guider och vi har haft en toppen resa.
STORT tack för att ni har fixat ihop en sådan fantastisk resa till oss"

- Kerstin, Aug 2018

Karta

Hotell

Hotell på resan med båt & tåg till S:t Petersburg
Hotell på resan med båt & tåg till S:t Petersburg
Hotel Moskva**** - Adress: 2, Plosjstjad Alexandra Nevskogo. S:t Petersburg Hotell Moskva är ett av S:t Petersburgs största hotell, ursprungligen byggt på 1970-talet men som på senare tid genomgått g...