Skip to main content

Tanzania - med Zanzibar och safari

Serengeti och norra Tanzanias höjdpunkter


I denna resa ingår de absoluta höjdpunterna i norra Tanzania. Vi ser natron sjön med sina rosa flamingor och andra fågelarter, tillbringar två dagar på Serengetis (swahili för ändlös slätt) vidder med ett enastående viltliv, som spelas upp för oss, när vi sitter i safarijeepar, som kan köra ända fram till de flesta djuren.

I Ngorongorokratern bjuds vi åter på storvilt i stora hjordar. Även Tarangire Nationalpark bjuder på stora upplevelser med stora elefanthjordar och det märkliga baobabträdet (apbrödsträd), som klarar långa torrperioder.

Resan avslutas med fyra dagar på kryddön Zanzibar, där man njuter av sol och bad men även bjuds nya naturupplevelser.

Resan leds av Gustaf Strömberg, som bor i Tanzania och väl känner alla de olika platser vi besöker. Vi bor på bra hotell och under safaridagarna bor vi i fina tältcamper. Till varje tält hör privat dusch/wc.

Dagsprogram

SAFARI i TANZANIA med avslutning på Zanzibar

När vädret är som behagligast under våren går vår safariresa till några av de mest intressanta platserna i Tanzania; Serengeti, Natronsjön, Ngorogorokratern och Tarangire nationalpark.
Resan avslutas med tre dagars sol och bad på Zanzibar. Rikt djurliv med nära upplevelser ger en stor behållning. Resan leds av svensk reseledare.

Dag 1. Till Tanzania.
Tidigt morgonflyg från Sverige och ankomst på kvällen till Kilimanjaro Airport via Nairobi. Vi tar in på African Tulip (Hotel). (M)

Dag 2. Till Natron sjön
Efter tidig frukost packar vi bilarna och reser mot massajernas land och Natron sjön.Vi intar picknicklunch vid en krater, där vi kan se den aktiva vulkanen Ol Doinyo Lengai. Sent på eftermiddagen kommer vi till Natron River Camp, där vi skall bo. Här kan du koppla av med ett uppfriskande bad vid ett litet vattenfall. (F, L, M)

Dag 3. Natron - Serengeti.
På morgonen går vi till Natronsjön, som är en stor saltsjö. Här finns framför allt en mängd flamingoer, som genom att äta sjöns alger får sin markant rosa färg. Under morgontimmarna kommer vi att se ett stort antal fågelarter. Efter besöket vid sjön fortsätter vi mot massajernas land och ser bördig jordbruksbyggd, där det tidigare var torra slätter.
Hela eftermiddagen njuter vi av det rika djurlivet och det fantastiska landskapet i norra Serenget. Vid solnedgången är vi framme vid Ronjo Camp, där vi skall bo två nätter. Efter middagen kopplar vi kanske av vid lägerelden och njuter av den afrikanske stjänhimlen och av ljuden från de vilda djuren. (F, L, M)

Dag 4. Serengeti
Vi är hela dagen i Serengeti för att kanske se The Big Five. Vi har picknicklunch med för att effektivt utnyttja dagen. (F, L, M)

Dag 5. Serengeti – Olduvai
Vi tillbringar hela morgonen och förmiddagen i Serengeti innan vi fortsätter till Olduvai, som ligger i Ngorogoro Conservation Area med ett unikt djurliv. Vi besöker bl a Olduvai museet, där man bl a visar människans utveckling genom fynd som gjorts i området. Vi bor på Olduvai Camp. (F, L, M)

Dag 6. Ngorongoro kratern
Uppstigning innan solen gått upp för att inta frukost och sedan åka ner i Ngorongoro kraten, som brukar kallas Edens lustgård. I kratern finns ett unikt djurliv och här finns bl a den svarta noshörningen. I kraterns botten finns en sodasjö med rosa flamingoer. Efter lunch lämnar vi kratern och sätter kurs mot Tarangire National Park. Övernattning på Mawaninga Camp. (F, L, M)

Dag 7. Tarangire National Park
Vi tillbringar hela dagen i nationalparken och hit kommer stora hjordar av vilda djur för att dricka i Tarangirefloden. Här finns många vegetationstyper; savann, Här strövar stora elefantfamiljer efter sina matriarker och där det finns rikt med antiloper finnas även de stora rovdjuren, gräs- och buskarmarker, akaciaskogar och rikväxande flodbäddar och framför allt baobabträd. Vi njuter av de många vilda fyrfotadjuren men även av den rika faunan av fåglar.
(F, F, M)

Dag 8. Tarangire – Arusha – Zanzibar
Vi njuter av livet i Tarangire hela förmiddagen innan vi kör mot Arusha, där vi skall ta flyget till Zanzibar för ett par dagars avkoppling. Vi övernattar i Stone Town på Tembo Hotel.(F, L)

Dag 9 – 12. Zanzibar
Vi lämnar Stone Town och åker mot nordkusten och stannar till vid en stor kryddplantag, där vi får en guidad rundtur innan vi kommer fram till Flame Tree Cottages, där vi skall bo i tre nätter. Nu kan vi njuta av underbara sandstränder och bad. Du kan även delta i en snorkeltur
och djuphavsfiske. (F)

13. Stone Town
Framme i Stone Town får du tid till shopping eller bara ta det lugnt.

14. Stone Town
Vi går ut med båt till närliggande sandbank, där du kan sola och bada. Vi fortsätter till ”fängelse ön” där vi kan se och mata jättesköldpaddor och får även tid till mer sol och bad.

15. Hemresa
Vi lämnar Stone Town.

Resfakta

Reslängd: 15 dagar

Anmälningsavgift: Anmälningsavgiften skall vara oss tillhanda senaste en vecka efter inbokning. Avgiften är 3.000 kr och dras av vid slutbetalning av resan.

Avbeställningsskydd och reseförsäkring: Det är viktigt att ha en bra avbeställningsförsäkring om något inträffar före avresan. Vi rekommenderar och säljer ERV:s avbeställningsskydd och reseförsäkringar.

Visum:


Avresor
Avreseort: Stockholm / Köpenhamn

Avresa:

Pris


I resan ingår:


Hotell


TilläggReseledare
Svensktalande färdledare med under hela resan och engelsktalande lokala guider.
Resan leds av Gustaf Strömberg, som bor i Tanzania och väl känner alla de olika platser vi besöker.

Väder & kläder
Djurliv under resan


Fotograferingen

Förläng Din resa
Mer information kommer inom kort.

Avbeställningsskydd och reseförsäkring

Vi vill understryka nyttan av att ha en bra avbeställningsförsäkring, om man t ex drabbas av sjukdom alldeles före avresan. Latitude Travel samarbetar med försäkringsbolaget ERV och deras rese- och avbeställningsförsäkringar kan du boka genom oss. Kontrollera även ditt reseförsäkringsskydd; de flesta har ett reseskydd i hemförsäkringen alternativt knutet till ett betal- eller kreditkort. Kontrollera att försäkringen omfattar hemtransport om olyckan skulle vara framme. Vi ger gärna råd och säljer såväl fullständiga försäkringar som tilläggsförsäkringar. Om du inte bestämde dig för att teckna ett avbeställningsskydd i samband med bokningen kan du du göra det, dock senast samma dag som du betalar anmälningsavgiften. Premien för avbeställningsskyddet är 6% av resans totala pris eller det belopp du väljer att försäkra. Villkoren för avbeställningsförsäkringen är fastställda av försäkringsbolaget och finns att beställa genom oss. Du kan läsa mer och boka försäkringar genom att klicka på länken nedan:

» Information om avbeställningsförsäkring


Kontakta oss gärna per telefon så svarar vi på dina frågor.