Skip to main content

Hotell i St Petersburg

Från prisvänliga budgethotell till eleganta lyxhotell.


Om du föredrar att resa på egen hand till S:t Petersburg går det alldeles utmärkt. Då kan du själv välja avresedag, reslängd och transportmedel. Välj ur ett stort utbud av hotell från prisvänliga budgethotell, trevliga mellanklass- och boutiquehotell till eleganta lyxhotell. Oavsett om du vill spendera dagarna helt fritt eller önskar ha ett färdigt program med privat guide och bil för rundturer, museibesök och kvällsevenemang kan du vara säker på att få en behaglig, prisvärd och minnesvärd resa. Självfallet tar vi hand om visumhanteringen.

Bokar du en paketresa genom oss får du tillgång till flygbolagens sk "paketpriser". Det innebär att du har möjlighet att få flygbiljetten till ett lägre pris om du köper den som en del av en paketresa dvs flygresa och boende. Dessa speciella paketpriser får du inte tillgång till om du köper enbart en reguljär flygbiljett. Köper du en paketresa är du dessutom även skyddad enligt paketreselagen och vår resegaranti. Latitude Travels resegaranti gäller endast vid köp av en paketresa.

Om just det hotell du söker inte finns presenterat nedan, kontakta oss. Vi bokar de flesta hotell i S:t Petersburg.

Karta St Petersburg

Sevärdheter S:t Petersburg

Sevärdheter i S:t Petersburg

Vad ska man se och göra under sin resa till S:t Petersburg? Vi bokar biljetter, inträden, guider och transporter i S:t Petersburg och stadens omnejder. Nordens Venedig, har med sin charm, elegans och originalitet fått epitetet ”en av världens vackraste städer”. Med sin mångfald av museer, palats och kyrkor, parker och promenadstråk, historiska och litterära platser, kaféer och restauranger är det lätt att fylla dagarna med upplevelser.

Vi kan erbjuda utflykter från 2 personer med svensktalande, engelsktalande, tysktalande, fransktalande eller spansktalande guidning. Kontakta oss för aktuella priser och reseförslag. Priserna nedan som presenteras gäller från 2 personer. Givetvis kan vi erbjuda ett lägre pris per-person vid större grupper.

Eremitaget och Vinterpalatset

Vi besöker en del av det enorma Museet Eremitaget. Besöket börjar i Vinterpalatset där ni gör entré via den magnifika Ambassadörstrappan i vit marmor . Detta var den officiella entrén för den som vederfors den stora nåden att bli mottagen av Rysslands regent. Via ett antal paradsalar kommer vi sedan till Eremitagets oskattbara konstsamlingar. Här ser ni en av världens förnämsta samlingar av Rembrandt, två av Leonardo da Vincis världsberömda madonnamålningar, Rubens och en mycket stor samling av de franska impressionisternas verk.

Besöken som erbjuds är antingen 2.5 timmar, 3.25 timmar eller 4 timmar.
Pris 2 personer, från ca 1100 kr per person

Katarinapalatset – Tsarskoje Selo

Utflykt till Pusjkin eller Tsarskoje Selo (tsarbyn) några mil (27 km) utanför S:t Petersburg. Den lilla staden är uppkallad efter nationalskalden Alexander Pusjkin och här fanns förr ett berömt lyceum för aristokratins unga damer och herrar. Men det som framför allt lockar här är det vackra Katarinapalatset, Tsarskoje Selo, som var den ryska tsarinnan Katarina den Storas sommarresidens. Här njuter man av såväl den vackra parken som palatsets imponerande barockinteriörer med bl a den vackra Tronsalen och det spektakulära, nyrekonstruerade Bärnstensrummet.

Längd 5-6 timmar. Pris 2 personer från ca 1600 kr per person. I priserna ingår transporter, inträden och guidning.

Stadsrundtur

Under stadsrundturen passerar vi bl.a. Peter Paulfästningen, som utmärks av fästningskatedralens 122 m höga gyllene spira, Vinterpalatset och alla de fyra byggnaderna som ingår i Museet Eremitaget, Palatstorget med Generalstaben, Amiralitetet, Isaakskatedralen, Rysslands gamla Senat- och Synodbyggnad och den återuppförda Uppståndelsekyrkan, S:t Petersburgs enda centrala byggnad i genuin rysk arkitektur.

Stadrundturer som erbjuds är på 3 timmar, 4 timmar eller 3.5 timmar plus besök på Peter Paulfästningen. Pris 2 personer, från ca 1000 kr per person. Transport och guidning ingår.

Båttur längs S:t Petersburgs floder och kanaler

Vad kan passa bättre än att se denna stad från vattnet? Ta chansen och njut av utsikten från en trevlig sightseeingbåt. Vid större arrangemang går det bra att kombinera båtturen med lunch eller lättare förtäring och förfriskningar.

Ryska Museet


Vid Konsternas Torg, cirka 150 meter från Nevskij Prospekt, kan du besöka Ryska Museet med rysk konst. I Ryska Museet finns en utmärkt samling rysk konst med bl a tidiga medeltida ikoner, 1800-talets peredvizjniki, ryskt avantgard och moderna alster. Här ser du bl a modern rysk konst som inte fick visas under sovjettiden.

Vasilijön

Vasilijön är den äldsta bebyggda ön i S:t Petersburg; det var här Peter den Store ursprungligen ville förlägga centrum i sin nya huvudstad. Dessvärre var denna sida av Nevafloden svårt ansatt av översvämningar varför planerna lades om. Inte desto mindre var det här man byggde de första palatsen, universitetet, konstakademin, museer och kyrkor. Universitetets huvudbyggnader ligger fortfarande här vilket ger ön en härlig prägel med studentliv, restauranger och butiker. Bland sevärdheterna finner man furst Mensjikovs palats, Peter den Stores Kuriositetsmuseum ”Kunstkamera”, gamla Börshuset och Andreev kyrkan (Andreevskij sobor). Här finns en trevlig gågata – 6-aja linja – och en av stadens största marknader med ett rikt utbud av kött, fisk, bröd, frukt, grönsaker, honung och marmelad. T-bana: Vasileostrovskaja

Vasilijön ligger bara ett stenkast från huvudgatan Nevskij på andra sidan Nevafloden och är väl värt ett besök. Gatorna är planerade med tre parallella huvudstråk – Stora, - Mellan- och Lilla prospektet – som i sin tur skärs av mindre gator som heter Linjer vilka är numrerade, t ex 1-aja linja, 5-aja linja o s v.

Peterhof - Peter den Stores sommarpalat


Palatset började uppföras 1714, men det magnifika slottet fick sin utformning under kejsarinnan Elisabet och av den store italienske arkitekten Bartolomeo Rastrelli. Vi ser många av slottets fantastiska salar och under maj till slutet av september även den imponerande Stora Kaskaden framför slottet. Detta enorma vattenarrangemang symboliserar Peter den Stores seger över Karl XII vid Poltava 1709.

Tid: ca 5 - 6 timmar. Pris 2 personer från ca 1600 kr per person.

Isaakskatedralen

En av världens största katedraler är Isakskatedralen som rymmer hela 14 000 besökare. Ett intryck av tyngd och rikedom ges från sin gyllene kupol, skulpturer och sina kolonner. 43 mineralarter användes för utsmyckning av katedralen. För att förgylla den stora kupolen användes 100kg 24karats guld.
Det tog 40 år och många människors liv att bygga den. Katedralen invigdes 1858 och är uppkallad efter S:t Isak från Dalmatien. I närheten av katedralen reser sig en staty av Peter den store och hans springare. Statyn är en hyllning från Katarina den stora. Den enkla inskriptionen lyder ”Till Peter I från Katarina II”. Det tog hela 12 år att bygga den.

Jusupovpalatset

Det spektakulärt vackra Jusupovpalatset, beläget vid Mojkafloden mitt i staden. En fantastisk byggnad från 1700—1900-tal med en mångfald vackra salar i olika stilar och med en mycket intressant historia, inte minst p g a att Grigorij Rasputin mördades här natten mellan den 16 och 17 december 1916. Rasputin var en kringvandrande munk som kom att få ett stort inflytande på den sista tsarinnan Alexandra som sörjde sin blödarsjuke sons tillstånd. Rasputins betydelse för tsarfamiljen sågs inte med blida ögon av adeln vilket slutade med hans död. I palatset har man iscensatt en del av händelserna som presenteras i en lite kuslig utställning. Ett bra sätt att komma en del av stadens verkliga historia nära.

Peter Paulfästningen

Peter Paulfästningen, stadens första byggnadsverk och S:t Petersburgs födelseplats, med sin berömda katedral som är ätten Romanovs begravningskyrka. Här finns också den vackra Peter-Paulkatedralen som är begravningskyrka för hela den romanovska tsarfamiljen.

Kyrkan på Blodet

Alldeles intill S:t Petersburgs största konst och souvernirmarknad ligger Kyrkan på Blodet med magnifika mosaiker såväl exteriört som interiört. Kyrkans annorlunda namn beror på att den uppförd just på den plats där tsar Alexander II mördades i ett attentat den 13 mars 1881.

Peter den Stores Kuriositetsmuseum ”Kunstkamera”

Detta är landets äldsta museum, till vilket man i början lockade publiken med ett glas vodka i entrén. Tsarens samlingar av etnografiska objekt från hela världen tillsammans med diverse mer eller mindre osmakliga kuriositeter gör detta till en annorlunda upplevelse.

I Dostojevskijs fotspår

För den som läst sin Dostojevskij är det en högtidsstund att vandra i kvarter där Dostojevskij levde och verkade och samtidigt få chansen att vistas i miljöer välkända från Idioten, Bröderna Karamazov och Brott och straff.

Fabergémuseet

Adress: 21, Naberezhenaya Reki Fontanki
Den stora samlingen av Naryshkin/Shuvalovs familjeskatter finner man i Shuvalov Palatset som öppnades som museum efter revolutionen. Palatset byggdes på 1700-talets och är bland annat känt för den väldiga balsalen ”White Column Hall”, som rymmer över tusen personer.

Mensjikovs palats

Vodkamuseet

Till lunch finns möjlighet att bekanta sig med den ryska nationaldrycken, vodka. I det spännande vodkamuseet får man både insikt i historien, tillverkningsprocesser och möjlighet att smaka på några olika sorter. Efter den apéritifen väntar en riktigt rysk lunch.

Andra intressanta palats med anknytning till tsarfamiljen och deras närmaste vänner värda ett besök är t ex Gatjinopalatset, staden Lomonosov och Nikolaj den I:s Cottege.

MARKNADER

Konst- och souvenirmarknader

ett besök på S:t Petersburgs största konst- och souvenirmarknad, där många duktiga lokala hantverkare ställer ut sina alster. Här finns fynd men glöm inte att pruta – det hör till! Alldeles intill marknaden ligger också Kyrkan på Blodet med magnifika mosaiker såväl exteriört som interiört. Kyrkans annorlunda namn beror på att den uppförd just på den plats där tsar Alexander II mördades i ett attentat den 13 mars 1881.

Matmarknad

På en trevlig gågata – 6-aja linja – finns en av stadens största marknader med ett rikt utbud av kött, fisk, bröd, frukt, grönsaker, honung och marmelad.

T-bana: VasileostrovskajaKVÄLLSAKTIVIETER

Mariinskijteatern

S:t Petersburg har en världsberömd balettskola som fostrat flera av världens mest kända ballerinor. Mariinskijteatern är ett av världens mest framstående balett- och operahus. Mariniinskijteatern öppnade 1860 och har haft verk uppförda av många ryska och utländska mästare.

Kändast är teatern som hemmascen för Mariinskijbaletten, men även Mariinskijoperan och Mariinskijorkestern som håller till här.

Mariinskij Concert Hall
Detta är ett bra alternativ då Mariinskijteatern är stängd på sommaren.

Michajlovskijteatern
Teatern hade sin första föreställning den 8 november 1833.
Efter många namnskiften har teatern gått tillbaka till det ursprungliga namnet. Teatern har historiskt sett satt upp baletter, operor och andra föreställningar av mästare från hela Europa, och fortsätter än idag med detta.

Eremitageteatern
Teatern byggdes mellan 1783 och 1787, detta på order av Katarina den Stora. Den sågs alltid som en representation av Katarinas egen smak, då föreställningarna som framfördes ofta bar hennes personliga prägel. Hon beställde komedier som var speciellt avsedda att framföras på teatern, och operor komponerade till hennes egna libretton.

Idag används teatern som föreläsningssal, opera-, balettscen och framföranden av kammarmusik.

Folkloreföreställning
Färgsprakande föreställning med folkmusik och dans som verkligen får en att ”Feel yourself Russian”.
En rysk folkdansföreställning bjuder på glatt och livligt uppträdande

ÖVRIGT, PÅ EGEN HAND

På egen hand

Genom stadens centrum går den 4,5 km långa paradgatan Nevskij Prospekt och från dess början vid Amiralitetet ligger butiker, varuhus, barer och restauranger praktiskt taget vägg i vägg. Missa inte det stora varuhuset Gostinij Dvor med både moderna butiker och klassiskt gamla ryska. I kvarteren vid Gostinij Dvor och Grand Hotel Europa finns många restauranger utmed Nevskij Prospekt och sido-gatorna, där du lätt intar en lunch.

Hotell Moskva

Hotel Moskva är ett prisvärt hotell i S:t Petersburg med bra läge nära metron. Vi hjälper dig att boka din resa till Ryssland. Hotel Moskva, - 4 stjärnor * * * *. Adress: 2, Plosjstjad Alexandra Nevskogo. S:t Petersburg. Närmaste T-bana: Plosjstjad Alexandra Nevskogo. Hotell Moskva är e...

Bokas på förfrågan Läs mer

Hotel Dostoevsky

Hotel Dostoevsky är ett prisvärt hotell i S:t Petersburg med bra läge nära metron. Vi hjälper dig att boka din resa till Ryssland. Hotel Dostoevsky, - 3 stjärnor * * * +. Adress: 19 Vladimirsky Prospect. S:t Petersburg. Hotel Dostoevsky invigdes 2003 och är ett mycket prisvärt hotell me...

Solos Sokos Hotel Palace Bridge

Boka femstjärniga Solo Sokos Palace Bridge i S:t Petersburg till ett riktigt bra pris. Vi ordnar ditt visum till Ryssland. Välkommen att kontakta oss för mer information 0771-70 22 00. SOLOS SOKOS HOTEL PALACE BRIDGE, 5 stjärnor * * * * *. Adress: V.o. Birzjevoj pereulok 2-4, S:t Petersburg. Närmast...

Park Inn By Radission Hotel Pribaltiskaya

Boka ett prisvärt hotellpaket i St Petersburg, på Park Inn By Radission Hotel Pribaltiskaya. Weekendresa inklusive hotell och arrangemang. Boka din resa till Ryssland med Latitude Travel online eller på tel 0771-70 22 00. Park Inn By Radission Hotel Pribaltiskaya, - 4 stjärnor * * * *...

Bokas på förfrågan Läs mer

Hotel Crowne Plaza Ligovsky

Boka ett prisvärt hotellpaket i St Petersburg, på Crowne Plaza Ligovsky. Weekendresa inklusive hotell och arrangemang. Boka din resa till Ryssland med Latitude Travel online eller på tel 0771-70 22 00. Hotel Crowne Plaza Ligovsky, - 4 stjärnor * * * *. Adress: 61 Ligovskij Prospekt, S:t...

Bokas på förfrågan Läs mer

Hotel Radisson Sonya

Boka en förmånlig resa till S:t Petersburg och bo på trevliga Hotel Radisson Sonya. Välkommen att boka din resa online hos oss. Adress: 5/19 Litejnyj Prospekt, S:t Petersburg Hotel Radisson Sonya är ett elegant boutiquehotell med bra läge på Litejnyj Propekt i S:t Petersburgs centrala delar. I närhe...

Bokas på förfrågan Läs mer