Skip to main content

Resor med Transsibiriska järnvägen

Gör drömmen om Transsibiriska Järnvägen till verklighet! Upplev världens längsta järnväg över två kontinenter, genom ett flertal tidzoner och några av världens mest spektakulära vyer. Passagerare från världens alla hörn skapar en härlig atmosfär som gör resan till en alldeles extraordinär upplevelse. Vi erbjuder flera olika alternativ för alla smaker – från standardturer till exklusivt lyxpaket. Hur du än föredrar att resa ordnar vi allt med tåg, hotell, utflykter, flyg, transfers och visum!

Karta Transsibiriska jvn

Destinationer

Chabarovsk

Chabarovsk ligger i Ryska Fjärran Östern där floden Ussuri mynnar ut i Amur, ca 30 km från gränsen till Kina. Staden är huvudort i Chabarovsk kraj och har ca 600 000 invånare. Här finns flodhamn, flygplats och förstås järnvägsstation. Industrier, oljeraffinaderier, varv och ett utbildningscentrum som sedan 1894 huserar ryska geografiska sällskapet. Staden grundades som en militärpostering 1858 och fick stadsprivilegier 1880. Fram till 1893 hette staden Chabarovka, uppkallad efter upptäcktsresanden Jerofej Chabarov som var verksam på 1600-talet.

Irkutsk

Irkutsk. Med sitt fördelaktiga läge vid Angaraflodens strand är Irkutsk ett talande bevis för att Sibirien inte alls är bara kallt och kargt – i själva verket har Irkutsk fler soldagar per år än det sydliga Kaukasus. Denna gamla handelsstad är Sibiriens äldsta, uppbyggd där karavanvägarna från Kina till Mongoliet möttes. Den gamla ryska träarkitekturen med sirlig snickarglädje är ännu idag ett livfullt inslag i gatubilden. Från Irkutsk gör man en dagsutflykt till Listvjanka.

Irkutsk- resor med transsibiriska järnvägen

Jekaterinburg

Jekaterinburg ligger på Uralbergets östsluttning, som bildar en naturlig gräns mellan Europa och Asien. Staden grundades år 1723 av Peter den Store och fick namnet efter kejsarinnan Katarina. Här bryts bl. a guld och staden är ett av Rysslands mest betydelsefulla finansiella, industriella och kulturella centrum. Förmiddagens stadsrundtur ger en god bild av staden och här finner vi en plats som är oerhört betydelse full i den ryska historien - Kyrkan på Blodet som är byggd på den plats där tsar Nikolaj II och hans familj avrättades av bolsjevikerna 1918. På eftermiddagen gör vi utflykt in i skogen, till Ganina Yama, en plats som idag anses "helig". Här finns en samling små träkapell som byggdes 1990 för hedra minnet av tsarfamiljen som efter avrättningen begravdes här. Familjen har sedermera begravts i Peter-Paulkatedralen i S:t Petersburg sida vid sida med sina förfäder.

Föreslagna utflykter mot tillägg i Jekaterinburg: Stadsrundtur som bl. a berättar historian om tsarfamiljens sista tid i Jekaterinburg fram till avrättningen. Tur till obelisken på gränsen mellan Europa och Asien.

Jekaterinburg - resor med transsibiriska järnvägen

Listvjanka

Listvjanka vid Bajkalsjön är en av höjdpunkterna i Sibirien. Bajkal är jordens djupaste sötvattensjö, hela 1620 meter. Den är också den vattenrikaste med nära en femtedel av jordens sötvattenreserv. I sjön och dess omgivningar har mer än 1700 arter av flora och fauna observerats, varav drygt 1000 endast finns här. Se Angarafloden, besök friluftsmusèet "Taltsy", gör en båttur på sjön och promenerar i den lilla byn där fisket en gång varit strålande men mattats av under senare år. Ändå vandrar man gärna bland fiskrökerierna, kikar in i den hemtrevliga kyrkan och njuter av naturen och den friska luften. Efter lunch kanske någon vågar sig på ett dopp? Vattnet blir aldrig varmare än 14 grader men å andra sidan sägs ett bad här garantera evig ungdom….

Moskva

Moskva, Rysslands huvudstad får idag betecknas som en av de absolut mest dynamiska städerna i Europa. Här sparas inte på krutet för att rusta, bygga nytt och stort för att på så sätt placera Moskva i topp bland huvudstäder.

Med sin drygt 850-åriga historia har Rysslands huvudstad utvecklats från småstad till världsmetropol, där många eror och stilar satt sin prägel på livsstil och arkitektur. Här möts du av en särpräglad siluett där medeltida kyrkors och klosters guldförgyllda lökkupoler blandas med Stalingotikens tunga skrytbyggen, eleganta privatpalats och moderna höghus. Och mitt i hjärtat av staden, vid Röda Torget, finner du Moskvas och kanske hela Rysslands symbol - Kreml; mytomspunnen och för de flesta säkert alldeles oväntat vacker.

Moskva- resor med transsibiriska järnvägen

Novosibirsk

Novosibirsk - Sibiriens nya stad - belägen vid floden Ob och med sina 1,5 miljoner invånare Rysslands tredje största stad. I centrum finns ett antal mycket vackra kyrkor som "överlevt" den sovjetiska eran och det finns möjlighet att göra ett besök i det berömda Operahuset, beläget vid stadens centrala torg som än idag heter Lenintorget. Novosibirsk grundades på 1890-talet som centralort när man byggde den stora järnvägsbron över floden Ob, en förutsättning för att dra fram järnvägen i österled.

Ulan-Ude

Ulan-Ude är huvudstad i den autonoma republiken Burjatien sydöst om Bajkalsjön och här möts man av en brokig mix av kulturer och människor. Burjäterna är en etnisk grupp nära besläktad med mongolerna. Ulan-Ude är en knutpunkt mellan öst och väst och liksom Irkutsk har staden en fascinerande träbebyggelse.

Ulan Bator

Precis som nästan hälften av landets befolkning är staden Ulan Bator också något av en nomad; under de senaste 350 åren har staden bytt läge mer än tjugo gånger innan den till slut ”slagit rot” här, omringad av fyra heliga bergstoppar. Idag är Ulan Bator en livlig och mångfacetterad stad med en skön blandning av nomadtält och skyskrapor, hästskjutsar och lyxbilar, traditionsenligt klädda nomader och affärsmän- och kvinnor i Armanikostymer. På marknaderna finns möjlighet att handla såväl boskap som designerprylar.
Vår rundtur i staden bjuder bland annat på det stora buddistiska klostret Gandan med en 26 meter hög förgyllda Buddhastaty. Vid Sukhbaatartorget, där Mongoliets frigörelse från Kina deklarerades 1921 ser vi Djingis Khanmonumentet och i det historiska museet finner vi fantastiska samlingar av klädedräkter och vapen och lär mer om det enorma mongoliska riket.

Vladivostok

Vladivostok, "Österns härskare", vilket Vladivostok betyder på ryska. Denna vackra metropol vid Stilla Havet bjuder besökaren på en härlig mix av orientalisk och europeisk kultur. Här blandas gammal arkitektur med moderna byggnader, breda boulevarder, kajer och broar. Besök gärna stadens ”Oceanarium” som ger en bild av livet i vattnen runt Vladivostok.

Bra att veta

Olika typer av resor

Vilka destinationer bör man inte missa, vilket sträcka ska man åka och hur stor del av resan ska man boka och betala i förväg? Vi erbjuder flera olika sätt att resa och diskuterar gärna upplägget på din resa.

  • På egen hand. Du kan välja att resa helt på egen hand, vi bokar då dina tågbiljetter och ordnar visum för din resa. Självklart kan vi även boka transporter, boenden och utflykter under vägen. Reseförslag och priser kan ges vid förfrågan.
  • Internationalle gruppresor. Detta är ett trevligt mellanting mellan gruppresa och resa på egen hand. Vi erbjuder färdigplanerade resrutter på fasta datum med en del utflykter och hotellövernattningar inplanerade. Under stoppen visar duktiga engelsktalande lokalguider de viktigaste sevärdheterna, medan man ombord på tågen rår sig själv. Dessa avgångar erbjuds internationellt varför det finns många möjligheter att träffa vänner från olika delar av världen. Fasta priser finns bokningsbara.

Vad bör man inte missa att ta med sig under resan?

  • Bra litteratur - vissa sträckor är långa och en bra bok är ett måste men underskatta inte resesällskapet!
  • Kontanter - ryska rubel eller dollar/euro för växling
  • Toalettpapper - en extra rulle är alltid bra att ha i handväskan
  • Kortlek, musikspelare och underhållning till resan!

Transsibiriska Järnvägen 16 dagar

En resa utmed den Transsibirsika järnvägen med stopp i Jekaterinburg, Bajkalsjön, Mongoliet och Beijing. Från Moskva via Mongoliet till Beijing med spännande besök i Jekaterinburg - Rundresa utmed den Transsibiriska järnvägen från Moskva till Beijing via Jekaterinburg, Bajkalsjön och Mo...

Bokas på förfrågan Läs mer

Transsibiriska Järnvägen till Beijing

Rundresa 14 dagar utmed den Transsibiriska järnvägen från Moskva till Beijing via Irkutsk, Bajkalsjön och Mongoliet! En resa för dig som vill resa på egen hand men ändå vara säker på att få uppleva några av resans höjdpunkter på nära håll och i sällskap av kunniga engelsktalande lokalguider. Den här...

Bokas på förfrågan Läs mer

Transsibiriska järnvägen till Vladivostok

Resor i grupp med engelsktalande guide med den Transsibiriska järnvägen eller resor på egen hand. Kontakta oss för tider och priser. Från Moskva via Bajkalsjön till Vladivostok - Denna resa passar den som kan tänka sig att resa med den klassiska Transsibiriska järnvägen på egen hand men...

Bokas på förfrågan Läs mer

Transsibiriska Järnvägen Tsarens Guld

Tsarens Guld - med privat tåg längs världens längsta järnväg till Ryssland, Mongoliet och Kina. Res från Moskva till Beijing längs den Transsibiriska och Transmongoliska Järnvägen med ett tåg i absolut toppklass! Upplev "Tsarens Guld", denna ryska legendariska motsvarighet till "Orientexpressen". D...

16 dagar från 69 740:- Läs mer