Skip to main content

Med Hurtigruten på expedition till Svalbard

6 DAGAR - Arktiskt äventyr maj-september.

Följ med det mindre fartyget MS Nordstjernen på en nostalgisk upplevelse till Spetsbergen, den ultimata Svalbardsrutten.

Med ett litet fartyg kommer man närmare inpå och mötet med majestätiska fjäll, djupa fjordar, glaciärer och fågelfjäll blir fantastiskt. Vi besöker dessutom Barentsburg, Longyearbyen och Ny-Ålesund. Segla in i Magdalenafjorden och upplev midnattsolen med långa dagar som ger gott om tid att uppleva detta unika landskap. Har vi tur visar sig kanske kungen av Arktis, isbjörnen.

Du kan välja mellan avresor måndag eller torsdag under juni till september.

Nordstjernen - däcksplan

Nordstjernen - däcksplan

Fartyget byggdes 1956, ursprungligen för Coastal Voyage Fleet, och genomgick år 2000 en omfattande renovering för att klara arktiska förhållanden. Idag kan man resa med henne på spännande äventyr i farvattnen runt Spetsbergen. Trots sin modernisering har hon behållit sin känsla av gammal atlantångare. Den klassiska träinredningen, kombinerad med moderna bekvämligheter, skapar en helt egen atmosfär. Man har inrett med ny mässing och nytt trä, vilket har gett henne sin forna prakt tillbaka. All originalkonst finns dessutom kvar. Ute på däck kommer du extra nära den orörda naturen. En stor del av däcken har tak, vilket gör att du oavsett väder kan njuta av att vara utomhus.

MS Nordstjernen har matsal och bar, kafé, panoramasalong och bibliotek. Det finns mysiga inre och yttre hytter, varav de flesta har övre och nedre bäddar. Och alla rum och däcksutrymmen är välkomnande med sin vackra gamla träinredning.

Här kan du se fartygets däckplan i pdf.

Byggd år 1956 (Mod. 2000 & 2013/14)
Varv Blohm & Voss
Passagerarkapacitet 290
Sängar 150
Bilkapacitet 0

Hytter

Polar invändig

Insides hytt med separata sängar, en av sängarna kan göras om till soffa, några av hytterna har över- och underbädd

Insides- eller utsideshytt D med 1 säng

Hytten har över- och underbädd, tvättställ

Polar utvändig

N_NORDSTJERNEN_-®Hilde Faalun Stroem.jpg

Utsides N med 2 sängar

Utsides hytt med separata sängar, en av sängarna kan göras om till soffa. Ligger på övre-, mellan-, och längre däck

Utsides J med 2 sängar

Utsides hytt med begränsad havsutsikt/ingen havsutsikt, separata sängar, en av sängarna kan göras om till soffa, några av hytterna har över- och underbädd

Utsides A med 2 sängar

Utsides hytt med över- och underbädd

Däcksplan