Skip to main content

Astoria

Ett äkta kryssningsfartyg med själ.

Om du uppskattar det klassiska kryssningslivet och föredrar en personlig miljö framför storlek och krom, är Astoria ett fartyg för dig.
Hon tar maximalt 550 passagerare och tillhöra samma stolta fartygstradition av klassiska kryssningsfartyg som M/S Funchal. Hon kryssade senast från Sverige under 2011, då under namnet M/S Athena.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
30/8PortsmouthKryssning Brittiska öar Discovery, 12 dagar från Portmouth med Astoria
Specialpriser - fåtal hytter kvar
Fullbokad, väntelista16 100:-Boka på väntelista

Interiör & profil

Astoria byggdes på Götaverken i Göteborg 1948 och seglade för Svenska Amerikalinien under namnet M/S Stockholm.
1994 genomgick hon en total ombyggnation som även inkluderade motorerna, för det hisnande beloppet 150 miljoner amerikanska dollar. Idag är Astoria ett elegant fartyg med en stor skara återvändande gäster världen över. De allmänna utrymmena är stora och bekväma, smakfullt inredda i klassisk stil. Fartyget är som gjort för umgänge och med maximalt 550 passagerare ombord, borgar det för en personlig och vänlig atmosfär och gäster som känner sig som hemma.

Restauranger, barer och lounger

Lounger och faciliteter
Fartyget har flera bekväma lounger och trevliga barer. I huvudsalongen bjuds på show och dans och pianomusiken i cocktailbaren inbjuder till en skön samvaro. Kanske vill du pröva lyckan i fartygets kasino eller lyssna på ett föredrag eller se en bra film i fartygets biosalong. Ombord finns även internetcafé, bridgerum, ett litet kapell, gym, bastu och skönhetssalong samt en liten nattklubb.

Restauranger & däck
Fartygets restaurang ligger på Atlantic deck och här serveras lunch och middag. Dagligen serveras även en lunchbuffé i restaurang Lido som gärna kan intas på akterdäck om vädret tillåter. Fartygets däck är väl tilltagna och inbjuder till såväl promenader och aktiviteter som skön vila i en solstol. Här finns två trevliga utomhusbarer och en härlig pool.

Hytter
Du bor mycket bekvämt ombord Astorias, hon är byggd för transatlantiska kryssningar med stora och fräscha hytter. Alla hytter har luftkonditionering, bad med dusch, wc, satellit‐TV, kassafack, hårtork och minibar. Alla utsideshytter har minst ett fönster eller en fartygsventil. Dessutom finns juniorsviter med en liten sittgrupp och åtta balkongsviter. Sviterna har DVD‐spelare och jacuzzi. Många hytter har en eller två extrabäddar som fälls ner från väggen

Boka din kryssning här:

Kontakta oss för mer information.