Skip to main content

Med Hurtigruten från Kirkenes till Tromsö

4 DAGAR -
Magiska Finnmark och Nordens Paris.


Följ med på en korttur utmed världens vackraste sjöresa med Hurtigruten. Boka en minisemester inklusive sjöresa, flyg, transfer och övernattning på ett hotell i Tromsö.

Vi flyger till Kirkenes och övernattar på ett bra hotell (t.ex. Arctic hotell) och nästkommande dag startar vår tur från Kirkenes till Tromsö, en helt magisk tur som avslutas i Nordens Paris med en övernattning på ett bra hotell.

Prisexempel (s.k. priset Packat & Klart per 27.02.2017): 4 dagars resa inkl. flyg från och till Stockholm, transfer, sjöresa (en del i insides dubbelhytt), hotell (en del i dubbelrum) med M/S Polarlys 2.04.2017 - från 8.200 kr.

(Obs! Priserna varierar på grund av tillgängligheten på flyg och hotell samt beroende av säsong för segling med Hurtigruten.)

Program minisemester

Toppen av Norge: Unika Finnmarkskusten, frukost på Nordkapp, midnattskonsert i Nordens Paris.

Dag 1. Flyg från Stockholm, Köpenhamn eller Olso
Flyg till Kirkenes. Upplev staden eller var med på en av våra utflykter.

Dag 2. Sjöresan startar
Efter en natt på t.ex. Rica Arctic Hotel påbörjas ditt arktiska äventyr med Hurtigruten.
Färden startar med kryssning över Varangerfjorden. Med Barentshavet som arena får du den första smakbiten av Norges kanske mest säregna kustnatur. Finnmarken från sjösidan är utomordentligt spektakulärt.

Du får det första intrycket av kustnaturen när skeppet lägger till vid kajen i Vardö. På en vägg i hamnen står det skrivet med graffiti; "Cod is grate". Här har havets gåvor varit väldigt viktigt i hundratals år. Ta turen till Vardöhus fästning så förstår du varför. Staden fick stads status redan år 1789.

Dag 3. Nordkap
Norges nordligaste punkt kan du uppleva på morgonkvisten dag två på sjöresan. Var med på utflykten "Frukost på Nordkapp". Du kliver av skeppet i Honningsvåg och blir transporterad med buss till platån där du kan se jorden böja sig i riktning mot Nordpolen. Efter några spännande timmar transporteras du med buss till Hammerfest där du kommer ombord på skeppet igen.

På kvällen har du god tid att låta alla intrycken smälta in. I restaurangen kan du sätta dig till bords och njuta av Norway's Coastal Kitchen, tre rätters middag lagat på råvaror från området du kryssar igenom.

Dag 3 - 4. Tromsö
Strax före midnatt lägger skeppet till vid kaj i Nordens Paris. Sista stoppet på ditt arktiska äventyr.