Skip to main content

Kryssningar till Norge från Köpenhamn, Costa Cruises

Kryssning till Geirangerfjorden.

Kryssa under sommarmånderna under italiensk flagg med Europas största kryssningsföretag Costa Cruises till några av UNESCOs världsarv utmed Norges kust. Kryssa in i den spektakulära Geirangerfjorden och vandra utmed Bryggen i Bergen. Dessutom besöker vi pittoreska Kristiansand och Århus, Europas kulturhuvudstad 2017.

Dagsprogram

Dag 1: Köpenhamn

Välkommen ombord på Costa Favolosa. Fartyget avgår från Köpenhamn på kvällen.

Dag 2. Till havs

Bekanta dig med fartygets utbud av restauranger och underhållning.

Dag 3: Geiranger/Hellesylt

Kryssningens första hamn bjuder på en dramatisk vy, från första parkett, över den majestätiska Geiranger-fjorden, juvelen bland fjordar och enligt många den vackraste. Fjorden som klassats som världsarv av UNESCO bjuder på höga och utmanande vattenfall, orörda ängar och snöklädda bergstoppar.
Dessutom stannar vi idag till i den vackra lilla färjehamnen Hellesylt. Platsen är nästan magisk för alla naturälskare, med vattenfallet med samma namn som orten, klipporna som stupar ner i Hornindalsvattnet, floden Stryn och Hornindalsjön, Europas djupaste sjö.

Dag 4: Bergen/Haugensund

Bergen vill du med all säkerhet utforska, denna kulturella port ut mot fjordarna. Sätt dig en stund på någon av uteserveringarna på Bryggen, upptagen på UNESCOs världsarvslista. Andra sevärdheter är bergbanan Fløien och Fisketorget.

Dag 5: Kristiansand

Kristiansand, staden längs den vackra Atlanterhavsveien, har fått smeknamnet ”klippfiskens huvud-stad” efter stadens viktigaste exportprodukt.

Dag 6: Århus

Den lilla kuststaden Århus kallas ofta "världens minsta storstad och är berömt för sitt kulturliv. Missa inte att strosa längs Latinkvarterens krokiga gränder och torg med många spännande butiker och krogar. Passa även på att mysa på en trevlig uteservering utmed ån, där vikingaskeppen en gång i tiden seglade upp för mer än 1200 år sedan.

Dag 7: Warnemûnde

Warnemünde ligger nära Hansa-staden Rostock, i det gamla svenska Pommern. Följ med på en utflykt till Berlin, Tysklands huvudstad, med sin intressanta nutidshistoria. Sevärdheter som Brandenburger Tor, Berlinmuren, Checkpoint Charlie och Alexanderplatz, museer i världsklass och blandningen mellan öst och väst gör Berlin till en av Europas mest spännande städer.

Dag 8: Köpenhamn

Vi är åter i Köpenhamn på morgonen och avslutar denna kryssning i Öresunds pärla! Passa på att ta del av utbudet i staden man aldrig blir trött på med Lilla Havsfrun, Tivoli, Ströget och kanske en utflykt till det berömda konstmuseet Louisiana eller ett besök i Karen Blixens hem i Rungsted som numera är ett museum.

Kryssningsfartyg

Du kan välja mellan insides-, utsides- eller balkonghytt samt sviter ombord på Costa Favolosa. Du kan dessutom välja mellan en standard (Classic) eller en Premium hytt. Premium är hytter som ligger högre upp i fartyget än Standard (Classic). Här nedan ser du däcksplan samt förteckning över de olika hyttkategorierna ombord. Under en bokning reserveras ett antal hytter inom en viss hyttkategori och inte ett visst hyttnummer.

 

Avgångar

Avgångar

Obs! Prisexempel nedan är lägsta gällande dagspriser för hytter i angiven kategori när hemsidan uppdateras.

Vi reserverar oss för snabba prisändringar och slutförsäljning.

Norge/norska fjordar från Köpenhamn

Avresor: 27/5, 17/6, 1/7, 8/7, 22/7, 29/7, 5/8, 12/8, 19/8, 26/8 2017

Hamnar: Köpenhamn, Hellesyll. Geiranger, Bergen, Kristiansand, Århus, Warnemünde

Avresor: 15/7 2017

Hamnar: Köpenhamn, Hellesyll. Geiranger, Haugensund, Kristiansand, Århus, Warnemünde

Hotell

Costa Favolosa
Costa Favolosa
Upplev "la dolce vita" på ett kryssningsfartyg! - Att resa med ett kryssningsfartyg är bekvämt, du kommer till nya spännande hamnar varje dag utan att behöva packa upp och ner i resväska och tar del...