Pass, visum & vaccinationer

För samtliga resor skickar vi, tillsammans med bokningsbekräftelsen, ut ett ABC med information inför din resa. Här finner du nödvändig och praktisk information vad gäller bl a pass, visum och vaccinationer och det är mycket viktigt att du tar del av denna. Som resenär är du skyldig att ha giltigt pass, visum, nödvändiga dokument och de vaccinationer som krävs för ditt resmål.

Information om visum

Behöver jag visum?
Det är viktigt att du i god tid före avresa kontrollerar vad som gäller i fråga om visum för det eller de resmål du kommer att besöka. Observera att det i vissa fall kan krävas visum även vid mellanlandning i ett land.

Nedan följer en lista över de länder vi arbetar med och deras krav gällande pass och visum. Många länder kräver att passet är giltigt minst 6 månder efter hemresedatumet. Viseringsregler kan dock förändras snabbt, snabbare än vi hinner ändra på vår hemsida, så kontrollera alltid vad som gäller när du bokar din resa eller genom att kontakta landets ambassad eller konsulat.

Land

Pass

Visum

Läs mer

Armenien Giltigt 6 månader efter hemkomstdatum Nej
Borneo Giltigt 6 månader efter hemkomstdatum
Georgien Giltigt 6 månader efter hemkomstdatum Nej
Rumänien Giltigt 6 månader efter hemkomstdatum Nej
Ryssland Giltigt 6 månader efter hemkomstdatum Krävs Läs mer
Uzbekistan Giltigt 6 månader efter hemkomstdatum Nej
Mongoliet Giltigt 6 månader efter hemkomstdatum Krävs Läs mer
Kina Giltigt 6 månader efter hemkomstdatum Krävs

Information om vaccinationer

Behöver jag vaccinera mig?
Vilka vaccinationer som behövs är beroende av bl.a. resans längd, resmål och om du tidigare har vaccinerat dig. Rådgör alltid med din vaccinationscentral eller läkare för att kontrollera vilka vaccinationer som krävs för just ditt resmål. Du kan även hitta information om vaccinationer på Sjukvårdsrådgivningens sajt www.1177.se