Skip to main content

Med Hurtigruten från Bergen till Trondheim

Idylliska norska fjordar och Bergen och Trondheim

Vill du resa utmed den norska kusten men har svårt att välja städer? Vi gör det enkelt för dig och paketerar din resa med flyg, hotell och sjöresa mellan Bergen och Trondheim i en och samma resa. På nordgående tur upplever du den idylliska Nordfjorden, Bergen, Trondheim, Ålseund och Geirangerfjorden (under sommaren) i en och samma tur.

Resan Bergen - Trondheim blir 4 dagar om du väljer att inkludera flyg från Stockholm eller Köpenhamn samt en hotellövernattning i Bergen innan avresan med Hurtgiruten. Önskar du resa med tåg till Bergen? Vi ordnar givetvis även detta. Kontakta oss vid bokning.

Du kan även välja att resa omvänd riktning, från Trondheim till Bergen. Segla sakta ut genom den vackra Trondheimsfjorden, förbi Atlanthavsvägen som en av Norges mest besökta turistattraktioner och njut av utsikten över den vackra Nordfjord under den mäktiga Jostedalsglaciären. Inkludera en hotellövernattning i Trondheim innan avresa med Hurtigruten. Reslängd inkl hotellövernattning 3 dagar.

Höjdpunkter Bergen - Trondheim

 • Idylliska Nordfjorden
 • Trondheim, Bergen och Ålesund på samma tur
 • Geirangerfjorden på sommaren
  och Hjorundfjorden på hösten

Höjdpunkter Trondheim - Bergen

 • Medeltidsstaden Trondheim
 • Romsdals- och Sunnmørsalpene
 • Atlanthavsvägen
 • Bergen, staden mellan de sju fjällen

Program Bergen - Trondheim

Dag-för-dag Bergen - Trondheim

Dag 1: Bergen - ankomst och hotellövernattning
På den här turen inkluderar man med fördel en hotellnatt i Bergen före avresa med Hurtigruten, som avgår dagen därpå. Det ger dig goda möjligheter att uppleva stadens kvällsliv. Ta en öl på den trendiga puben Legal och ät kanske en middag på Potetkjelleren. Bergen har något för alla!

Dag 2: Bergen - sjöresan startar
Bergen är en stad full av gammal charm men med urban atmosfär – allt inramat av sju fjäll. Klungor av hus klänger på fjällsidorna och inne bland de trånga gatorna finner du en mängd charmiga butiker och restauranger. Stadens kullerstensgator ger en småstadskaraktär trots att Bergen har allt man kan förvänta i en modern storstad. För att få en överblick över staden kan du ta bergbanan upp till Ulriken eller Fløybanen. Vi kan lova dig en spektakulär utsikt över staden och vattnet. Om du längtar efter shopping men är trött på stora köpcenter kan vi rekommendera Skostredet. Detta är stadens trendigaste gata med allt från gourmetmat hos Søtt & Salt till kläddesign hos T-Michael. I tillägg finns ett antal kaffebarer, kuriosabutiker och pubar längs den lite slitna men charmiga gatan. Njut av en härlig buffémiddag ombord före din avresa. Avresa från Bergen kl 20:00/22:30.

Dag 3: Till havs - Ålesund
(Geirangerfjorden på sommaren och Hjorundfjorden på hösten))

Vaknar du tidigt hinner du se den storslagna utsikten mot idylliska Nordfjord, följt av en god frukost. När vi seglar förbi Vestkapp är vi ute på öppet hav för första gången under resan. Fartyget navigerar mellan öar, skär och holmar innan vi kommer till Ålesund. På sommaren seglar vi in i Geirangerfjorden. Den berömda fjorden omgärdas av majestätiska fjälltoppar, branta stup och vilda forsar. När hösten färgar landskapet gult och rött tar vi en vända in i Hjørundfjorden som ligger omringad av Sunnmørsalpenes vilda och mäktiga toppar. Våra fartyg är de enda som seglar in i denna fjordpärla, av många ansedd som Norges vackraste fjord.

Följ med på utflykten Ett litet stycke Norge och se platser som har fascinerat besökare i århundraden eller välj en av två nya fotvandringar. Här väntar orörd natur, branta fjällväggar, gröna ängar, ensliga fjällgårdar och små små bebyggelser. När vi fortsätter norrut kan du lyssna till ett färgstarkt och intressant föredrag om Aurora Borealis under vintermånaderna.

Dag 4: Trondheim
Efter en riklig frukost ombord är det dags att checka ut från fartyget och ta sig an fantastiska Trondheim, en äventyrligt vacker stad med en speciell arkitektur och en mytisk stämning. Här är fullt av sevärdheter, matställen och kultur – något för alla smakriktningar, från Nidarosdomen, Rockheim, Sverresborg, Tyholttårnet och Bakklandet till turer i Bymarka, Pirbadet och olika vattensportsaktiviteter i Nidelven. Om du söker bra shopping har staden en rad stora köpcentra men också charmiga småbutiker som Tante Isabel, BananaMoon och den franska modebutiken Shine. När du behöver vila fötterna är det aldrig långt till ett kafé eller en restaurang. Vad sägs om färsk fisk eller skaldjur på Havfruen eller kanske äkta tröndermat på To Rom och Kjøkken?

Program Trondheim -Bergen

Trondheim

Dag 1. Trondheim

Trondheim är full av sevärdheter, matställen och kultur. Här finns något för alla smakriktningar, från Nidarosdomen, Rockheim, Sverresborg, Tyholttårnet och Bakklandet till turer i Bymarka, Pirbadet och olika vattensportsaktiviteter i Nidelven. Om du söker bra shopping finns en rad stora köpcentra men också charmiga småbutiker som Tante Isabel, BananaMoon och den franska modebutiken Shine. När du behöver vila fötterna är det aldrig långt till ett kafé eller en restaurang. Vad sägs om färsk fisk eller skaldjur på Havfruen eller kanske äkta tröndermat på To Rom och Kjøkken?

I vikingarnas fotspår

Dag 2. Trondheim - Ålesund

Vi seglar ut genom den vackra Trondheimsfjorden, 170 kilometer lång och 25 kilometer bred. Som de flesta norska fjordar är den också djup, 577 meter som mest. Längs färden kommer du att förstå hur mycket fisket har betytt för kustkommunerna. Kristiansunds läge har gett staden dess näring inom fiske, skeppsbyggnad och oljeindustri. Staden kallas för Norges klippfiskhuvudstad för sin långa historia av klippfiskexport. Följ med på utflykt till den storslagna Atlanterhavsveien och se en av Norges mest besökta turistattraktioner. Därefter korsar vi öppet hav på väg till ”rosornas stad” Molde.

En dag med mästerverk på programmet

Dag 3. Bergen

Under natten lägger vi till i Ålesund, Torvik och Måløy, så om du har lakanskräck kan du få en glimt av dessa hamnar. Innan vi ankommer Bergen har vi fortfarande några sjömil kvar av det fascinerande landskapet. Se vackra Nordfjorden under den mäktiga Jostedalsglaciären. På morgonen gör vi ett kort stopp i Florø, Norges västligaste stad. Några sjömil söder om Florø seglar vi förbi inloppet till den vackra Sognefjorden och därefter den praktfulla skärgården från Fedje och vackra Øygarden in mot Bergen. Vi lägger till i Bergen på eftermiddagen.

Resfakta

Reslängd:

Bergen - Trondheim inkl hotell, 4 dagar/3 nätter (endast sjöresa 3 dagar, 2 nätter)
Trondheim - Bergen inkl hotell, 3 dagar/2 nätter (endast sjöresa 2 dagar/1 natt)

Pris

Kan endats ges vid förfrågan. Resan skräddarsys efter önskemål.

I paketpriset inkluderar du med fördel:

 • Flyg t/r från Stockholm eller Köpenhamn alternativt tågresa till Bergen
 • Hotell i Bergen eller Trondheim innan avresa med Hurtigruten
 • Transfer från flygplats till hotell/hamn
 • Sjöresa i delad tvåmanshytt

Avresor:

arje dag, året runt

Avbeställningsskydd och reseförsäkring

Vi vill understryka nyttan av att ha en bra avbeställningsförsäkring, om man t ex drabbas av sjukdom alldeles före avresan. Latitude Travel samarbetar med försäkringsbolaget ERV och deras rese- och avbeställningsförsäkringar kan du boka genom oss. Kontrollera även ditt reseförsäkringsskydd; de flesta har ett reseskydd i hemförsäkringen alternativt knutet till ett betal- eller kreditkort. Kontrollera att försäkringen omfattar hemtransport om olyckan skulle vara framme. Vi ger gärna råd och säljer såväl fullständiga försäkringar som tilläggsförsäkringar. Om du inte bestämde dig för att teckna ett avbeställningsskydd i samband med bokningen kan du du göra det, dock senast samma dag som du betalar anmälningsavgiften. Premien för avbeställningsskyddet är 6% av resans totala pris eller det belopp du väljer att försäkra. Villkoren för avbeställningsförsäkringen är fastställda av försäkringsbolaget och finns att beställa genom oss. Du kan läsa mer och boka försäkringar genom att klicka på länken nedan:

» Information om avbeställningsförsäkring