Skip to main content

MS Nordnorge & MS Midnatsol

MS Midnatsol och MS Nordnorge

MS Midnatsol

Namnet Midnatsol är något att leva upp till, och fartygets namn är också tillägnat sommaren i Norge.

Inredningens ljusa, färgstarka dekor har inspirerats av det varma soliga klimatet, ett motiv som också återspeglas i de många verken med spännande modern konst som visas.

MS Midnatsol har tillhört fartygsflottan sedan 15 april 2003 och är det fjärde Hurtigrutenfartyget som bär detta namn. Fartyget har en stark miljöprofil och en modern design med norska material som används i stor utsträckning i inredningen.

Tillsammans med hennes systerfartyg, MS Trollfjord, är MS Midnatsol bland de senaste tillskotten i flottan. Karakteristiskt för båda fartygen är de stora tvåvånings panoramasalongerna över fören och de stora fönsterytorna som släpper in mycket naturligt ljus, samt en utomordentlig utsikt. Det finns även 23 vackert inredda sviter, vissa med balkong.

MS Nordnorge

Nordnorge innebär den norra delen av Norge, huvudsakligen belägen norr om polcirkeln.

MS Nordnorge byggdes i Norge 1997 och är det andra fartyget inom Hurtigruten som bär detta namn.
Mellan 2002-2007 gav MS Nordnorge sina gäster minnesvärda upplevelser i Antarktis. Ombord på MS Nordnorge kan gästerna beundra de spännande textilierna och färgmönstren, samt verk av konstnärer som Johanne Marie Hansen-Krone, Ellen Lenvik och Dagfinn Bakke. Dekoren har influenser av jugend
och Art Deco.