Skip to main content

Med Hurtigruten från Kirkenes till Bergen

6 DAGAR - Polcirkeln, Lofoten och Trolfjorden.

Under sex underbara dagar från Kirkenes i norr till Bergen i söder seglar vi med midnattsolen i ryggen. Vi upplever Nordkap tidigt på morgonen, magiska Lofoten och Vesterålen som vi besöker dagtid, passera Polcirkeln söderut och självklart vackra Vestlandet. Som enda rederi tar Hurtigruten dig hela vägen in till Trollfjorden. Passa på att krydda resan med en unik Havsörnssafari eller den vackra Midnattskonserten i Tromsö.

I resan ingår sjöresa med helpension. Vi rekommenderar att man bokar en hotellövernattning i Kirkenes samt transfer t o f flygplatsen och hamnen.

Dagsprogram

Dag 1. Kirkenes
Vid ankomst till Kirkenes kör vi till hotellet. Kirkenes, som ligger på 30° öst, är faktiskt längre österut än både Istanbul och S:t Petersburg. Staden är känd som Barentsområdets huvudstad och porten mot öst. Här talar befolkningen norska, samiska, finska och ryska.

Följ med på vår tur till ryska gränsen eller se Kirkenes på egen hand.

Dag 2. Kirkenes, åter söderut
Vi stiger ombord och fartyget vänder söderut. De hamnar som angjordes nattetid på resan norrut besöks nu istället på dagen.

Dag 3. Hammerfest och Tromsö
Börja dagen med frukost på Nordkaps-klippan (tillval) eller kanske lockar Hammerfests vackra vidder till en fjälltur med intressant polarhistoria.
Vi fortsätter till Tromsö, där du kan få en alldeles speciell musikupplevelse, en midnattskonsert i Ishavskatedralen.

Dag 4. Vesterålen och Lofoten
Att dagtid segla genom Vesterålen och Lofoten är en av resans höjdpunkter. Fartyget kryssar mellan ett myller av kobbar och skär och det 26 km långa Raftsundet kantas av upp till 1000 meter höga berg!

Ofta görs en avstickare in i den spektakulära och dramatiska Trollfjorden, havsörnens rike, där du kan följa med på havsörnssafari.

Dag 5. Polcirkeln, De Syv Søstre
När vi fortsätter längs Helgelandskusten kan du njuta av de vackra vyerna med tusentals holmar, bördiga jordbruksområden och blomstrande ängar.
Det är också vår sista dag norr om polcirkeln.
Vegaöarna, upptagna på UNESCOs världsarvslista, ligger nära vår hamn i Sandnessjön och kan utforskas under vår utflykt dit .

Dag 6. Trondheim & Kristiansund
Vi kommer fram till Trondheim tidigt på morgonen. Nidarosdomen, där tre drottningar och sju kungar är krönta, är Skandinaviens största medeltida byggnadsverk och väl värd ett besök.
Kristiansund, staden längs den vackra Atlanterhavsveien, har fått smeknamnet ”klippfiskens huvudstad” efter stadens viktigaste exportprodukt.

Dag 7. Bergen, resans slut

Vår ankomst till Bergen utgör slutet på denna minnesrika kryssning.

Karta Hurtigruten