Skip to main content

Hurtigruten Bergen - Trondheim - Bergen

Behaglig tur med Bergen, Geiranger och Trondheim.

Börja resan med en hotellövernattning i Bergen så att det nästkommande dag finns gott om tid att uppleva Bergen, Norges kulturella port mot fjordarna. Nästa dag avgår sedan fartyget från Bergen och börjar sin resa norrut. Under sommaren seglar fartygen direkt mot det spektakulära Geirangerfjorden för att sedan fortsätta till kungastaden Trondheim. Övernatta ett dygn i Trondheim och fortsätt sedan sjöresan på morgonen nästkommande dag. På återresan söderut passerar vi öarna Munkholmen och Hitra, stannar i Kristiansund och korsar sedan det öppna havet till Molde, känd som ”rosornas stad” med sin ovanligt rika, frodiga växtlighet som vi har Golfströmmen att tacka för. Den minnesrika sjöresan avslutas sedan åter i Bergen.

Höjdpunkter:

  • UNESCOs världsarv: Geirangerfjorden
  • Bryggen i Bergen
  • Fiskmarknaden i Bergen
  • Trollstigen

Inkludera det mesta i din resa

I det föreslagna dagsprogrammet för denna resrutt inkluderar vi hotell, sjöresa, måltider och transporter. I de flesta hamnar erbjuds en eller flera utflykter som beställs separat. Flyg ingår inte. Flyg från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn och vi hjälper gärna till att boka efter önskemål. Resans totala längd inklusive hotellövernattningen i Bergen är 6 dagar.

Viktig information om Geirangerfjorden
Observera att Hurtigrutens fartyg endast anlöper Geirangerfjorden under sin kryssning norrut från Bergen under sommaren, dvs mellan den 2/6 samt den 1/9. Under hösten, från den 2/9 till den 1/11 anlöper man istället den vackra Hjörundfjorden. Men under våren, t.o.m den 1/6 går man alltså ej in i någon av fjordarna.

Kontakta oss

Kontakta oss för att boka din kryssning för att se vackra Norge med Hurtigruten. Vi hjälper dig med offert, planering, priser och besvarar gärna alla dina frågor via telefon, email eller formuläret på vår kontaktsida.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Bergen
Transfer från flygplatsen till hotellet. Incheckning på hotellet.

Dag 2. Ombordstigning i Bergen
Efter frukost har vi en hel dag att utforska Bergen, denna kulturella port mot fjordarna. Sätt dig en stund på någon av uteserveringarna på Bryggen, upptagen på UNESCOs världsarvslista. Andra sevärdheter är bergbanan Fløien och Fisketorget. Utcheckning från hotellet och transfer till fartyget som avgår kl 20.00. Middag ombord.

Dag 3: Ålesund och Geiranger
Ålesund är en vacker stad, berömd för sin jugendarkitektur. Härifrån sätter vi kurs mot den spektakulära Geirangerfjorden, upptagen på UNESCOs världsarvslista. Följ med på en heldagsutflykt i det dramatiska landskapet där vi bl a gör en svindlande tur nedför den smala serpentinvägen Trollstigen. (Middag)

Dag 4: Kungastaden Trondheim
Arkitekturen och omgivningarna i Trondheim skapar en fin inramning för en utflykt. Följ med på en guidad tur i Nidarosdomen, Skandinaviens största medeltida byggnadsverk där tre drottningar och sju kungar är krönta, eller en promenad på Bakklandet. I Trondheim stannar vi kvar en natt innan resan tillbaka genom det trolska landskapet fortsätter.

Dag 5: Trondheim och Kristiansund
Vår resa fortsätter från Trondheim tidigt på morgonen. Kristiansund, staden längs den vackra Atlanter-havsveien, har fått smeknamnet ”klippfiskens huvudstad” efter stadens viktigaste exportprodukt. (Middag ombord)
Dag 6: Bergen, resans slut
Vår ankomst till Bergen utgör slutet på denna minnesrika sommar-kryssning. Transfer och flyg hem.

Karta Hurtigruten

Hotell

MS Nordnorge & MS Midnatsol
MS Midnatsol och MS Nordnorge - MS Midnatsol - Namnet Midnatsol är något att leva upp till, och fartygets namn är också tillägnat sommaren i Norge. Inredningens ljusa, färgstarka dekor har inspirer...