Skip to main content

Flodkryssning på Douro

En vacker kryssning på den gyllene floden Douro.

Följ med oss på en flodkryssning rakt in i hjärtat av Portugals vidunderligt vackra portvinsregion. Dourofloden betraktas som en av Europas vackraste och med sina 897 km är floden den tredje längsta på Iberiska halvön. Douro slingrar sig förbi olivlundar, terrasserade vinodlingar och små mysiga medeltida bergsbyar. Här finns världens äldsta vinområde med ”appellation contrôlée”, garanterat ursprung, vilket är anledningen till att Dourodalen är upptecknad på UNESCOS lista av världsarv.

Resan till och från Portugal ingår i resans pris och med oss under hela resan finns Grand Tours kunniga svensktalande färdledare. Utflykterna i hamn guidas av lokala auktoriserade engelsktalande guider. Varmt välkommen att boka din resa på Douro hos oss.

Resfakta

Avresor

Avresedatum 2020: 12/4, 11/5 samt 15/8
Avreseort: Stockholm, Köpenhamn

Priser

Från 21 495 kr

I priset ingår:

 • Flyg till Porto t/r
 • Transfer till fartyget t/r
 • Del i utsides dubbelhytt på huvuddäck (tillägg för annat däck se nedan)
 • Kryssning och utflykter enligt program
 • Helpension fr o m middag dag 1 t o m frukost dag 6
 • Dryckespaket*
 • Vinprovning
 • Välkomstcocktail
 • Underhållning och aktiviteter ombord
 • Lokala auktoriserade engelsktalande guider; guidningen genomförs på engelska
 • Grand Tours svensktalande färdledare


*Dryckespaket: Fri måltidsdryck såsom bordsvin/öl/vatten eller alkoholfritt alternativ samt drycker i baren enligt separat lista.

I priset ingår ej:
I denna resa ingår en den obligatoriska serviceavgiften till kryssningspersonalen som är 35 euro. Mer information om detta får du av färdledaren ombord.


Tillägg per person:

Utsides 2-bäddshytt, mellandäck, ca: 1 900 kr
Utsides 2-bäddshytt, övre däck, ca: 2 300 kr
Utsideshytt för eget bruk, ca: 4 400 kr

FARTYGSINFORMATION

M/S Amalia Rodriguez ****+

På denna resa kryssar vi med Premium-fartyget M/S Amalia Rodriguez****+. Fartyget är byggt 2018 och är 80 meter långt. Max 132 passagerare, fördelat på 66 hytter. Alla hytter har dusch/wc, satellit-tv, säkerhetsfack och hårtork. Ombord finns lounge, bar, restaurang, shop, soldäck med solstolar och pool. Hiss finns. Fritt trådlöst internet.

ÖVRIG INFORMATION

Pass och visum

För denna resa behöver du ditt pass. Kontroller i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den inplastade baksidan inte sitter lös.

Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften skall vara oss tillhanda senaste en vecka efter inbokning.
Avgiften är 2 000 kr per person och dras av vid slutbetalning av resan.

Teknisk arrangör

Teknisk arrangör på denna resa är Grand Tours. Du kan läsa mer om våra samarbetspartner här.

Avbeställningsskydd och reseförsäkring

Vi vill understryka nyttan av att ha en bra avbeställningsförsäkring, om man t ex drabbas av sjukdom alldeles före avresan. Latitude Travel samarbetar med försäkringsbolaget ERV och deras rese- och avbeställningsförsäkringar kan du boka genom oss. Kontrollera även ditt reseförsäkringsskydd; de flesta har ett reseskydd i hemförsäkringen alternativt knutet till ett betal- eller kreditkort. Kontrollera att försäkringen omfattar hemtransport om olyckan skulle vara framme. Vi ger gärna råd och säljer såväl fullständiga försäkringar som tilläggsförsäkringar. Om du inte bestämde dig för att teckna ett avbeställningsskydd i samband med bokningen kan du du göra det, dock senast samma dag som du betalar anmälningsavgiften. Premien för avbeställningsskyddet är 6% av resans totala pris eller det belopp du väljer att försäkra. Villkoren för avbeställningsförsäkringen är fastställda av försäkringsbolaget och finns att beställa genom oss. Du kan läsa mer och boka försäkringar genom att klicka på länken nedan:

» Information om avbeställningsförsäkring


Vi reserverar oss för eventuella prisändringar och tryckfel.

OBS! Ändrat vattenstånd i Dourofloden kan komma att innebära ändrad resrutt.

Dagsprogram

Resdag 1. Flyg till Porto

Porto är Portugals viktigaste hamnstad, men framförallt är Portos en vacker medeltida stad, upptagen på listan över Unescos världsarv. Den portugisiske prinsen Henrik Sjöfararen, som stöttade landets första upptäcktsfärder, föddes här i Porto år 1394.
Det är här i Porto som Dourofloden möter Atlanten, efter sin nära 900 km långa väg från källan i nordvästra Spanien. Vår kryssning går uppför floden Douro, som tidigare nyttjades som transportväg av tunnor med vin på speciella båtar, så kallade rabelobåtar. Efter ankomst till Porto möter buss för transfer till kryssningsfartyget. Incheckning och välkomstmiddag följt av en kvällsutflykt i Porto, med stadens gamla delar och en av världens vackraste järnvägsstationer, Sao Bento, med sina väggar dekorerade i blå och vita kakelplattor med historiska motiv. Vårt fartyg ligger i Porto över natten.

Resdag 2. Porto – Régua

Porto har gett namn åt såväl landet som det världsberömda vinet, som framställts i Dourodalen i tvåtusen år. Förmiddagens rundtur går utmed genuin medeltida bebyggelse, över den klassiska järnbron från 1886 och vidare längs kusten och dess fashionabla hus. Ett besök i valven hos en av Portos många välrenommerade vinkällare för portvinsprovning, varefter turen avslutas med fri tid i denna färgstarka historiska världsarvsstad.
Avsegling mot Régua, som trots att staden bara har 17 000 invånare är den största längs Dourodalen. Ombord på vårt moderna fartyg väntar goda måltider och utsökt service, alltmedan betagande vyer i unika områden, upptagna på världsarvslistan, passerar revy.

Resda 3. Régua – Pinhão – Vega de Terón

Från Régua görs en bussutflykt till det välkända vinho verde-området. Här besöks vinhuset Mateus, som med sin kameliablommande trädgård och sitt pråliga barockpalats ser ut som ett Versailles i miniatyr. Palatset pryder dessutom etiketterna på Mateus runda vin­flaskor. Du får en inblick i Douroregionens natur och kultur, vars självklara identitet kretsar kring vindruvor och den mödosamma vinframställningen.
Kryssningen fortsätter mot Vega de Terón, genom ett svindlande vackert landskap där du kan njuta av vyerna över branta oliv- och vinodlingar. Vi ligger vid kaj över natten.

Resdag 4. Salamanca

En utflykt med buss från Vega de Terón till den charmerande och världsarvsskyddade spanska staden Salamanca. Under medeltiden hade Salamanca två av Europas främsta och mest ansedda universitet. Än idag anses universitetet i Salamanca, grundat redan på 1200-talet, vara ett av Europas främsta forskningscenter. En annan historiskt intressant byggnad är den säregna tvillingkatedralen. Tid att flanera längs eleganta arkader och gyllene bågar vid Plaza Mayor, Spaniens vackraste torg. Galamiddag ombord.

Resdag 5.Senhora da Ribeira – Ferradosa

Tidigt på morgonen lägger fartyget ut för att kryssa västerut genom fantastiska landskap mot Ferradosa i hjärtat av portvinsregionen. Dourodalen är ett av de äldsta vindistrikten i världen, skapat i mitten av 1700-talet och finns på Unescos världsarvslista. Vingårdarna här var dessutom de första som fick den statligt kontrollerade ursprungsbeteckningen av en särskild portvinsmyndighet. Här odlas mestadels röda druvor och tack vare ett perfekt klimat och den skifferrika jorden, får portvinerna en karaktäristisk sötma. De delas sedan upp i en mängd olika kvalitetsbenämningar, beroende av buteljering och lagring.
Dagens utflykt ägnas åt Portugals viktigaste vindistrikt, dess betagande vyer och självklart provsmakar vi denna dyrbara nektar.
Fartyget stävar stilla mot Douroflodens mynning och angör sin kajplats i solnedgången. Vi avnjuter gemensam avslutningsmiddag ombord.

Resdag 6. Hemresa

Frukost ombord. Utcheckning och transfer till flygplatsen för hemresan.

Karta

Hotell

M/S Amalia Rodriguez
På denna resa kryssar vi med Premium-fartyget M/S Amalia Rodriguez****+. Fartyget är byggt 2018 och är 80 meter långt. Max 132 passagerare, fördelat på 66 hytter. Alla hytter har dusch/wc, satellit-tv...
M/S Infante de Henrique
M/S Infante de Henrique
Fyrstjärnigt på Dourofloden - Fartyget är byggt 2003 och är 75 meter långt med max 142 passagerare, fördelat på 71 hytter. Alla hytter har dusch/wc, satellit-tv, radio, säkerhetsfack och hårtork. Omb...
M/S Douro Spirit
M/S Douro Spirit Byggd 2011. Längd 78 meter. Max antal passagerare ca 128, fördelat på 64 hytter. Alla hytter har dusch/WC (sviterna har badkar/WC), luftkonditionering, telefon, tv, säkerhetsfack och...
M/S Gil Eanes
M/S Gil Eanes
Fartyget M/S Gil Eanes är byggt 2014/2015 och är 80 meter långt. Hon tar max 132 passagerare, fördelat på 66 hytter. Alla hytter har dusch/wc, tv, säkerhetsfack och hårtork. Ombord finns lounge, bar,...