Flodkryssning Hollands blommor

Möt våren under en flodkryssning till ett blommande Holland

Möt vårens grönska och blomsterprakt i Holland när det är som allra vackrast. Vi besöker blomsterparken Keukenhof, där det årligen planteras miljontals lökar. Med oss under hela resan är Karin Blomkvist-Paegelow, en av Grand Tours mest rutinerade reseledare.

Ombord på det fyrstjärniga flodkryssningsfartyget MS Leonora kryssar vi bekvämt med utmärkt service och god mat. Upplev de vackraste parkerna och blomstermarknaderna – kombinerat med utvalda smultronställen och den främsta holländska konsten.

Dagsprogram

Dag-för-dag-program för resan "Flodkryssning Hollands blommor"

Resdag 1. Flyg till Amsterdam

Efter ankomst till Amsterdams flygplats inleder vi vår resa med att besöka det pittoreska Zaanse Schans, som med sina typiska väderkvarnar och historiska byggnader ger besökaren en bild av hur Nederländerna såg ut för fyra hundra år sedan. Vi fortsätter med buss mot Zaandam, strax norr om Amsterdam, där vårt komfortabla fartyg ligger vid kaj. Efter att vi installerat oss ombord, hälsar kryssningschef oss välkomna med en cocktail och vi ges tillfälle att bekanta oss med fartyget och dess besättning före middagen.

Resdag 2. Zaandam–Wijk bij Duurstede

Dagen inleds med att vi besöker Afsluitdijk, den mäktiga och breda vall som skiljer Nordsjön från insjön IJsselmeer. Söderut, i byn Limmen, ligger Hortus Bulborum, en trädgård med mer än 4 000 olika arter av främst tulpaner, påskliljor och hyacinter. De äldsta tulpanerna härstammar från 1500-talet.

Längs små idylliska holländska vägar återvänder vi med bussen till fartyget för lunch. Under eftermiddagen avseglar vi mot Wijk bij Duurstede..

Resdag 3. Wijk bij Duurstede–Arnhem

Wijk bij Duurstede har ett förflutet från vikingatiden. Idag är Wijk Bij Duurstede en livlig liten stad, vars historiska centrum med konstgallerier och butiker lockar besökare från hela världen.

I staden Aalsmeer finns världens största blomsterauktion. Här säljs årligen mer än 3,5 miljarder snittblommor och krukväxter. Dagen fortsätter i blommornas tecken, då vi besöker den praktfulla, världsberömda blomsterparken Keukenhof, belägen utanför staden Lisse. I april är parken som vackrast! Namnet betyder köksträdgård och detta är en av de mest strålande blomsterträdgårdarna i världen, anlagd 1949 och omfattar drygt sju miljoner lökväxter. Dagens lunch består av medhavd pic-nic. Under eftermiddagen återkommer vi till fartyget för kaffe. Middag ombord och avsegling mot Arnhem under kvällen.

Resdag 4. Arnhem–Nijmegen

Arnhem blev mer eller mindre lagd i ruiner i andra världskrigets slutskede. I stadens museum får besökaren en bild av Arnhems historia och det kända slaget.

Dagens höjdpunkt är dock besöket i Hoge Veluwe, Nederländernas största naturreservat, som är hemvist för tusentals sällsynta växter. Inom parken ligger Kröller-Müller Museum med verk av storheter som Picasso och Gauguin. Men framförallt innehåller muséet 250 målningar av Vincent van Gogh, bland andra "Kaféterrass på natten", vilket gör ­samlingen till den näst största i världen efter Van Gogh-museet i Amsterdam. Museet har sitt namn efter konstsamlaren Helene Kröller-Müller, som var en av de första som började samla verk av Vincent Van Gogh. Hon donerade på trettiotalet hela samlingen till den nederländska staten. På kvällen dukas det upp till cocktail och galamiddag.

Resdag 5. Nijmegen–Amsterdam

Tidigt på morgonen påbörjas kryssningen mot Amsterdam dit fartyget ankommer vid lunchtid. Hela dagen ägnas åt denna pittoreska storstad som bjuder på småstadsatmosfär, kanaler, promenadvägar, folkliv och kultur.

Amsterdam får upplevas under såväl en kanaltur som en guidad promenad bland stadens smultronställen. Om du vill, kan du följa med vår färdledare på en promenad till Begijnhof, ett slags kloster i centrala Amsterdam. Beguiner var en del av en andlig rörelse från 1300-talet som i frivillig fattigdom vårdade fattiga och sjuka. Eftermiddagen är ledig för egna strövtåg i staden.

Resdag 6. Flyg Amsterdam – Skandinavien

Efter frukost lämnar vi fartyget och gör en kort sightseeing i staden, med sin eleganta arkitektur, kaféer, gallerier och måleriska kanaler. Lunch på egen hand och ett besök på en blomstermarknad. Flyg hem till Skandinavien.


Teknisk arrangör för resan är Grand Tours.

Resfakta

Reslängd

6 dagar/ 5 nätter

Avresor:

6/4 2019

Avreseort:

Stockholm / Köpenhamn

Anslutning:

Vår resa startar med flyg från Stockholm eller Köpenhamn.
Önskar du anslutning från annan ort rekommenderar vi att du bokar detta på egen hand och att du bokar en öppen biljett då eventuella ändringar av flygtiderna kan förekomma.

Priseexempel: fr 13.995:- per person (del i dubbelhytt)

I priset ingår:

  • Flyg till Amsterdam t/r
  • Transfer till fartyget t/r
  • Del i utsides dubbelhytt på huvuddäck (tillägg för annat däck - se nedan)
  • Utflykter enligt program
  • Helpension från middag dag 1 till frukost dag 6
  • Underhållning och aktiviteter ombord
  • Grand Tours färdledare

Tillägg per person:

Utsides 2-bäddshytt, mellandäck: 1 300:-
Utsides 2-bäddshytt, övre däck: 1 900:-
Utsideshytt för eget bruk, huvuddäck: 3 400:-

Tillval dryckespaket

Dryckespaket 1:
Fritt med husets vin,öl, vatten eller alkoholfritt alternativ till måltider
Pris: 550 kr

Dryckespaket 2:
Fritt med husets vin, öl, vatten eller alkoholfritt alternativ dagligen kl. 11:00-23:00
Pris: 950 kr

OBS! Vid köp av dryckespaket måste samtliga i hytten köpa detta tillval.

Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften skall vara oss tillhanda senaste en vecka efter inbokning.
Avgiften är 2 000 kr per person och dras av vid slutbetalning av resan.

ÖVRIG RESEINFORMATION

Färdledare

Svensktalande färdledare med under hela resan. Färdledaren för denna resa är en av Grand Tours mest erfarne reseledare vid namn Karin Blomkvist-Paegelow.

Fartygsinformation M/S Leonora ****

M/S Leonora**** byggdes 2008. Fartyget har 4 däck, är 110 meter långt, 11,4 meter brett pch har 67 dubbelhytter samt 2 sviter. Fartyget har ett soldäck med solstolar och jacuzzi, bar, restaurang och fitnessrum. Gratis wifi och internetcafé finns. Bekväma utsides hytter med 2 sänger (dubbelsäng el 2 separat sängar), luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch, säkerhetsfack.
Hiss finns.

Se däckplan samt mer information om fartyget på nedan länk.

Fartygsinformation M/S Leonora »

Teknisk arrangör

Teknisk arrangör på denna resa är Grand Tours.

Pass & Visum

Visum krävs ej för denna resa.

Avbeställningsskydd och reseförsäkring

Vi vill understryka nyttan av att ha en bra avbeställningsförsäkring, om man t ex drabbas av sjukdom alldeles före avresan. Latitude Travel samarbetar med försäkringsbolaget ERV och deras rese- och avbeställningsförsäkringar kan du boka genom oss. Kontrollera även ditt reseförsäkringsskydd; de flesta har ett reseskydd i hemförsäkringen alternativt knutet till ett betal- eller kreditkort. Kontrollera att försäkringen omfattar hemtransport om olyckan skulle vara framme. Vi ger gärna råd och säljer såväl fullständiga försäkringar som tilläggsförsäkringar. Om du inte bestämde dig för att teckna ett avbeställningsskydd i samband med bokningen kan du du göra det, dock senast samma dag som du betalar anmälningsavgiften. Premien för avbeställningsskyddet är 6% av resans totala pris eller det belopp du väljer att försäkra. Villkoren för avbeställningsförsäkringen är fastställda av försäkringsbolaget och finns att beställa genom oss. Du kan läsa mer och boka försäkringar genom att klicka på länken nedan:

» Information om avbeställningsförsäkring

Karta

Hotell

M/S Arlene
M/S Arlene
Byggd 1985 och renoverad 2013. 3 däck. 91,2 meter lång och 10,5 meter bred. Max antal passagerare 100 fördelat på 51 hytter. Ombord finns soldäck med solstolar och jacuzzi, bar, restaurang, souvenirsh...
M/S Leonora
M/S Leonora
M/S Leonora**** byggdes 2008. Fartyget är 110 meter långt, 11,4 meter brett och har 67 dubbelhytter samt 2 sviter. Fartyget har 4 passagerardäck varav hytter finns på Huvuddäck, Mellandäck och Övre dä...