Flodkryssning Rhône & Provence

Ny flodkryssning nästa år - vackra Provence & Rhonedalen

Följ med på en sagolikt vacker kryssning på floderna Rhône och Saône, från Lyon till Provence. Du får uppleva det vardagliga livet längs Rhônedalen, besöka påvepalatset i Avignon och njuta av skönheten i Camargue.

Ombord på vårt komfortabla fartyg M/S Mistral njuter du av utmärkt service, bekväma hytter och högklassiga måltider, där även drycker ingår. Med oss under hela kryssingen är Grand Tours svensktalande färdledare.

Program

Resdag 1. Lyon – Chalon-sur-Saône

Ankomst till Lyon, Frankrikes tredje största stad. Belägen där floderna Rhône och Saône möts och betraktad som landets gastronomiska huvudstad. Lyon är rik på välbevarad renässansarkitektur vilket bidragit till att staden har en plats på Unescos lista av världsarv. Transfer till Bourgogne och små-staden Chalon-sur-Saône, en gång i tiden en viktig hamn för frakt av vin från regionen. Här börjar vår flodkryssning. Välkomstcocktail och middag ombord på kvällen.

Resdag 2. Beaujolais – Lyon

Vi befinner oss i hjärtat av Macôn. Här, mitt i vindistriktet Beaujolais, har den legendariske vinmakaren Georges Duboeuf skapat ”Hameau du vin”, ett unikt museum som visar vinvärldens historia och traditioner. Vi besöker detta intressanta museum och får prova några av vinerna från regionen.

Resdag 3. Lyon – Tain-l’Hermitage

Vi gör en guidad tur, till fots och med buss, i Lyon. Den gamla delen av Lyon klättrar uppför de omgivande kullarna, och över staden vakar basilikan Notre Dame de Fourvièr från 1200-talet med sina spirade torn. På 1500-talet fick Lyon monopol på produktion och handel av silke. Stadens invånare blev snabbt mycket skickliga i hanteringen av silke och i mitten av 1800-talet stod silkeshandeln för en stor del av Lyons ekonomi. Joseph-Marie Jacquard, som föddes i Lyon, konstruerade i början av 1800-talet jacquardvävstolen. För att säkra transporter av silket, byggdes hemliga gångar, trappor och gränder, kallade ”traboules”. Namnet betyder ”att passera”. Det finns upp emot 400 traboules i Lyon, ett antal är tillgängliga för allmänheten. 
Vi följer Rhone och kryssar under kvällen söderut mot Tain-l’Hermitage.

Resdag 4. Tain-l’Hermitage – Avignon

Idag väntar en intressant guidad busstur till Pont d’Arc där man 1994 upptäckte Chauvetgrottan, en 240 meter djup grotta med målningar av enastående kvalitet. Mer än tusen 36 000 år gamla avbildningar av grottbjörnar, mammutar och grottlejon. Grottan stängdes för att målningarna inte skulle påverkas av föroreningar. Våren 2015 öppnades en kopia av grottan som vi besöker under denna guidade utflykt. Vi fortsätter vår kryssning mot Avignon.

Resdag 5. Avignon

Avignon var redan under romartiden en betydande stad. Under 1300-talet var Avignon påveresidens och hela den historiska stads-kärnan är idag uppsatt på Unescos världs-arvslista. Bland stadens mest intressanta medeltida byggnader finns katedralen och ringmuren med sina 39 torn. Under vår guidade promenad i Avignon besöker vi Påvepalatset som är en av de största byggnaderna från europeisk medeltid. Kryssningen fortsätter mot Camargue.

Resdag 6. Camargue

Camargue kallas ibland porten till Provence som är Västeuropas största floddelta och klassificerat som Biosfärreservat av Unesco. Camargue är beläget mellan staden Arles och Medelhavet, bildat mellan de två flodarmarna Petit Rhône och Grand Rhône. En stor del av deltat består av våtmarker som är en fristad för vilda fåglar. Camargue är mest känt för sina flamingor och vita hästar, som rör sig fritt i området. Hästen är känd för sin intelligens och sitt lugn och har funnits här under tusentals år. Här finns även hjordar av stora, svarta tjurar som övervakas av hästburna gardiens, Camargues ”cowboys”.

Resdag 7. Martigues och hemresa

Vi anländer till lilla Martigues, belägen mellan Marseille och Camargue. Staden kallas ibland ”Venedig i Provence” tack vare sina vackra kanaler. Efter frukost ombord är det dags för utcheckning och transfer till Marseille och hemresa.

Resfakta

Reslängd

7 dagar/ 6 nätter

Avresor:

18/5 2019

Avreseort:

Stockholm, Arlanda / Köpenhamn, Kastrup

Anslutning:

Vår resa startar med flyg från Stockholm eller Köpenhamn.
Önskar du anslutning från annan ort rekommenderar vi att du bokar detta på egen hand och att du bokar en öppen biljett då eventuella ändringar av flygtiderna kan förekomma.

Priseexempel: fr 22 495:- per person (del i dubbelhytt)

I priset ingår:

 • Flyg till Lyon och hem från Marseille
 • Transfer t/r
 • Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck
 • Välkomstcocktail
 • Kryssning och utflykter enligt program
 • Helpension ombord från middag dag 1 till frukost dag 7
 • Välkomstcocktail
 • Dryckespaket: bordsvin/öl/vatten till måltider samt drycker i baren enligt separat lista
 • Vinprovning
 • Underhållning ombord
 • Lokala auktoriserade guider, guidningen sker på franska och engelska
 • Svensktalande färdledare från Grand Tours

 

Tillägg per person:


Utsides 2-bäddshytt, övre däck: 1 900:- 
Utsideshytt för eget bruk, huvuddäck: 4 500:-

Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften skall vara oss tillhanda senaste en vecka efter inbokning.
Avgiften är 2 000 kr per person och dras av vid slutbetalning av resan.

ÖVRIG RESEINFORMATION

Färdledare

Svensktalande färdledare med under hela resan. 

Fartygsinformation
M/S Mistral***+

Byggd 1999. Renoverad 2007. Fartyget är 110 meter långt. Max ca 158 passagerare. Alla hytter är utsides med fönster, de flesta hytterna har två separata sängar, dusch/wc, tv, säkerhetsfack och hårtork. Ombord finns en salong med panoramafönster, restaurang, soldäck med solsängar, bibliotek och shop. Hela fartyget har luftkonditionering. Wifi finns ombord. Hiss finns.

Teknisk arrangör

Teknisk arrangör på denna resa är Grand Tours.

Pass & Visum

Visum krävs ej för denna resa.

Avbeställningsskydd och reseförsäkring

Vi vill understryka nyttan av att ha en bra avbeställningsförsäkring, om man t ex drabbas av sjukdom alldeles före avresan. Latitude Travel samarbetar med försäkringsbolaget ERV och deras rese- och avbeställningsförsäkringar kan du boka genom oss. Kontrollera även ditt reseförsäkringsskydd; de flesta har ett reseskydd i hemförsäkringen alternativt knutet till ett betal- eller kreditkort. Kontrollera att försäkringen omfattar hemtransport om olyckan skulle vara framme. Vi ger gärna råd och säljer såväl fullständiga försäkringar som tilläggsförsäkringar. Om du inte bestämde dig för att teckna ett avbeställningsskydd i samband med bokningen kan du du göra det, dock senast samma dag som du betalar anmälningsavgiften. Premien för avbeställningsskyddet är 6% av resans totala pris eller det belopp du väljer att försäkra. Villkoren för avbeställningsförsäkringen är fastställda av försäkringsbolaget och finns att beställa genom oss. Du kan läsa mer och boka försäkringar genom att klicka på länken nedan:

» Information om avbeställningsförsäkring

Karta

Hotell

M/S Mistral
Byggd 1999. Renoverad 2007. Fartyget är 110 meter långt. Max ca 158 passagerare. Alla hytter är utsides med fönster, de flesta hytterna har två separata sängar, dusch/wc, tv, säkerhetsfack och hårtork...