Flodkryssning Rhen & Donau, Amsterdam-Wien

En historisk odyssé med Grand Tours

På denna unika fullspäckade flodkryssning genom sagolika miljöer följer vi i kelternas och romarnas kölvatten. Under färden beskådar vi historiska lämningar, mäktiga katedraler, riddarborgar och pittoreska vinbyar. Vi kryssar från eleganta Amsterdam till kejserliga Wien utmed Europas moderfloder Donau och Rhen, som kantas av enastående världsarv och kulturella städer, där Gustav II Adolf med sina härar for fram och plundrade konstskatter.

Resfakta

Avresor & Priser


Reslängd: 12 dagar

Datum 2020: 13/5 från 26.995:- per person

Avreseort:
Stockholm / Köpenhamn

Anslutning:
Vår resa startar med flyg från Stockholm eller Köpenhamn. Önskar du anslutning från annan ort rekommenderar vi att du bokar detta på egen hand och att du bokar en öppen biljett då eventuella ändringar av flygtiderna kan förekomma.

I priset ingår:

  • Flyg till Amsterdam, hemresa från Wien.
  • Transfer till fartyget t/r
  • Del i utsides dubbelhytt på huvuddäck (tillägg för annat däck se nedan)
  • Kryssning och utflykter enligt program
  • Helpension ombord från middag dag 1 till frukost dag 12 exkl. dryck
  • Underhållning och aktiviteter ombord
  • Lokala auktoriserade guider
  • Grand Tours färdledare

Tillägg per person:

Utsides 2-bäddshytt, Mellandäck 2.300 kr
Utsides 2-bäddshytt, Övre däck 3.300 kr
Utsideshytt för eget bruk, Övre däck 6.300 kr

Dryckespaket
Husets vin, öl, vatten till måltider, 2 glas: 1.300 kr
Husets vin, öl, vatten 11-23. 2.100 kr
Observera att obligatoriska serviceavgifter tillkommer.

Anmälningsavgift: Anmälningsavgiften skall vara oss tillhanda senaste en vecka efter inbokning. Avgiften är 2 000 kr per person och dras av vid slutbetalning av resan.

Fartygsinformation

M/S Leonora****.

M/S Leonora**** byggdes 2008. Fartyget har 4 däck, är 110 meter långt, 11,4 meter brett pch har 67 dubbelhytter samt 2 sviter. Fartyget har ett oldäck med solstolar och jacuzzi, bar, restaurang och fitnessrum. Gratis wifi och internetcafé finns. Bekväma utsides hytter med 2 sänger (dubbelsäng el 2 separat sängar), luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch, säkerhetsfack.
Hiss finns. Se däckplan samt mer information om fartyget på nedan länk.

Fartygsinformation M/S Leonora »

BRA ATT VETA

Reseinforamtion

Visum: Krävs ej för denna resa
Pass: På denna resa behöver du ditt pass.
Vaccination: Kontakta alltid din vaccinationscentral för närmare information.

Teknisk arrangör

På denna resa är Grand Tours teknisk arrangör

Avbeställningsskydd och reseförsäkring

Vi vill understryka nyttan av att ha en bra avbeställningsförsäkring, om man t ex drabbas av sjukdom alldeles före avresan. Latitude Travel samarbetar med försäkringsbolaget ERV och deras rese- och avbeställningsförsäkringar kan du boka genom oss. Kontrollera även ditt reseförsäkringsskydd; de flesta har ett reseskydd i hemförsäkringen alternativt knutet till ett betal- eller kreditkort. Kontrollera att försäkringen omfattar hemtransport om olyckan skulle vara framme. Vi ger gärna råd och säljer såväl fullständiga försäkringar som tilläggsförsäkringar. Om du inte bestämde dig för att teckna ett avbeställningsskydd i samband med bokningen kan du du göra det, dock senast samma dag som du betalar anmälningsavgiften. Premien för avbeställningsskyddet är 6% av resans totala pris eller det belopp du väljer att försäkra. Villkoren för avbeställningsförsäkringen är fastställda av försäkringsbolaget och finns att beställa genom oss. Du kan läsa mer och boka försäkringar genom att klicka på länken nedan:

» Information om avbeställningsförsäkring

AVRESOR & BOKA NU:

Program Amsterdam - Wien

Program Amsterdam - Wien

Dag 1. FLYG TILL AMSTERDAM

Vi ankommer till Amsterdam, Hollands fascinerande huvudstad. Få europeiska storstäder har så många sevärdheter och museer per kvadratkilometer. Därtill mer än 90 km kanaler som kantas av husbåtar och karaktäristiska kanalhus. Vi gör en kanaltur genom de måleriska kanalerna innan vi installerar oss på M/S Leonora. Välkomstmiddag under tiden som vi påbörjar kryssningen mot Köln och Tyskland.

Dag 2. KÖLN
Under förmiddagen ankommer vi till Köln, som breder ut sig på båda sidor av Rhen, ansedd som Tysklands viktigaste farled. Vi gör en promenad i staden, som under medeltiden var en av Europas största städer och en viktig vallfärdsort då reliker av de Tre vise männen sades vara begravda här. Den mäktiga Kölnerdomen, med sina 157 meter höga torn, är rankad som en av Tysklands viktigaste attraktioner.

Dag 3. KÖLN - FRANKFURT AM MAIN
Frankfurt är Tysklands finansiella centrum. Trots att stora delar av staden förstördes under andra världskriget, finns ett antal historiska byggnader bevarade. Römer, Frankfurts rådhus liksom huset där stadens mest bekante son Johann Wolfgang Goethe levde, har rekonstruerats. Vi gör en trevlig utflykt till Johannisberg slottet samt en vinprovning.

Dag 4. FRANKFURT AM MAIN - WERTHEIM
Vi gör en promenad i den romantiska staden Wertheim, belägen vid floden Taubers förening med Main. Ovanför staden ligger slottet som 1631 intogs av svenskarna under Gustav II Adolf. Idag är detta en av de mest pittoreska ruinerna i Tyskland.

Dag 5. WERTHEIM - SCHWEINFURT
Medeltidsstaden Schweinfurt omnämns i skrift redan år 740 under namnet Villa Suinfurde. Staden blev tidigt centrum för produktion av kullager för militärt bruk. Detta skulle leda till svåra konsekvenser för staden som under andra världskriget bombades mer än tjugo gånger.

Dag 6. SCHWEINFURT - BAMBERG
Bamberg är en idyllisk medeltida stad i norra delen av Bayern, med en historik som sträcker sig tillbaka till 900-talet. Bamberg är världsarv sedan 1993 och regionen har dessutom fler än ca 300 bryggerier.

Dag 7. BAMBERG NÜRNBERG
Ankomst till leksaksstaden Nürnberg. Staden förstördes så gott som helt under andra världskriget, men man har under återuppbyggnaden inriktat sig på att återskapa den medeltida stadsstrukturen. Under en stadsrundtur i staden får vi se återuppbyggda medeltida befästningar, gotiska kyrkor och njuter av atmosfären i Gamla stan.

Dag 8. NÜRNBERG - RIEDENBURG
Kryssningen fortsätter till Riedenburg som ligger inom naturområdet Atmühltal, vid foten av borgen Rosenburg, ett av Bayerns bästa bevarade slott från 1100-talet.

Dag 9. RIEDENBURG - REGENSBURG
Vi stannar kvar i Bayern och kryssar in i Regensburg, en av de äldsta städerna i Tyskland med anor från romartiden. Staden har sitt namn från floden Regen, som här möter Donau och floden Naab.

Dag 10. REGENSBURG - PASSAU
Vi befinner oss fortfarande i Bayern och når nu den tyska barockstaden Passau. Staden ligger där de tre floderna Donau, Inn och Ilz möts. En vacker stad med idylliska gränder och torg. Stefansdomen är en barockbyggnad med en imponerande domkyrkoorgel, den största i världen.

Dag 11. PASSAU- MELK
Vi kryssar genom den vackra dalgången Wachau som varit bebodd sedan förhistorisk tid och som idag är uppsatt på Unescos världs-arvslista. Under förmiddagen ankommer vi till Melk i delstaten Niederösterreich. Staden är mest känt för sitt imponerande benediktiner-kloster som vi besöker, beläget på en klippa med strålande utsikt över Donau.

Dag 12. WIEN - HEMRESA
Ankomst till Österrikes huvudstad där du under en sightseeing får se mycket av det som gjort Wien så berömt. Hemresa med flyg.

Notera att flodkryssningarnas resrutter kan ändras på grund av vädret på resmålet samt hög- eller lågvatten. Även slussningar, rådande trafiksituation
eller andra ej förutsägbara händelser kan påverka resrutten. Vi måste i många fall underordnas de villkor som lokala reseorganisationer och rederier fastställer. Detta kan innebära att de redan fastlagda dagsprogrammen, utflykter med mera kan förändras med kort varsel, ibland även efter avresa. Vi reserverar oss inför den typ av programändringar vi ej kan råda över.

AVRESOR & BOKA NU: