Skip to main content

Flodkryssning Donau & Rhen, Wien-Amsterdam

Historisk odyssé från Alperna till Nordsjön, 12 dagar.

På denna unika fullspäckade kryssning i sagomiljöer följer vi i kelternas och romarnas kölvatten. Under färden beskådar vi historiska lämningar, mäktiga katedraler, riddarborgar och pittoreska vinbyar. Tillsammans med vår fantastiskt kunniga färdledare Karin Blomkvist kryssar vi från kejserliga Wien till eleganta Amsterdam utmed Europas moderfloder Donau och Rhen, som kantas av enastående världsarv och kulturella städer, där Gustav II Adolf med sina härar for fram och plundrade konstskatter. Samtliga guidade utflykter ingår i programmet.

Resfakta

Avresor & Priser


Reslängd: 12 dagar

Datum 2017: 12/5 2017 från 28.445:- per person

Datum 2018: 4/7 2018 från 22.995 kr

Avreseort:
Stockholm / Köpenhamn

Anslutning:
Vår resa startar med flyg från Stockholm eller Köpenhamn. Önskar du anslutning från annan ort rekommenderar vi att du bokar detta på egen hand och att du bokar en öppen biljett då eventuella ändringar av flygtiderna kan förekomma.

Flygtider:
Från Stockholm med Austrian
4/7 2018 Avresa Arlanda kl 09:45. Ankomst Wien kl 12:05
15/7 2018 Avresa Amsterdam 10:10. Ankomst Stockholm 15:15. (via Wien)

I priset ingår:

  • Flyg till Wien, hemresa från Amsterdam.
  • Transfer till fartyget t/r
  • Del i utsides dubbelhytt akterut på Haydn däck (tillägg för annat däck se nedan)
  • Kryssning och samtliga utflykter enligt program
  • Helpension från middag dag 1 till frukost dag 12
  • Underhållning och aktiviteter ombord
  • Dricks till lokalguider, chaufförer och ombord
  • Grand Tours färdledare

Tillägg per person:

Utsides 2-bäddshytt, Mellandäck 1.500 kr
Utsides 2-bäddshytt, Övre däck 2.400 kr
Utsideshytt för eget bruk, Övre däck 5.900 kr

Dryckespaket Husetsvin, öl, vatten till måltider: 950 kr
Dryckespaket Husets vin, öl, vatten 11-23. 1 650 kr
All inclusive dryckespaket 3 520 kr

Anmälningsavgift: Anmälningsavgiften skall vara oss tillhanda senaste en vecka efter inbokning. Avgiften är 2 000 kr per person och dras av vid slutbetalning av resan.

Fartygsinformation

M/S Leonora****.

M/S Leonora**** byggdes 2008. Fartyget har 4 däck, är 110 meter långt, 11,4 meter brett pch har 67 dubbelhytter samt 2 sviter. Fartyget har ett oldäck med solstolar och jacuzzi, bar, restaurang och fitnessrum. Gratis wifi och internetcafé finns. Bekväma utsides hytter med 2 sänger (dubbelsäng el 2 separat sängar), luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch, säkerhetsfack.
Hiss finns. Se däckplan samt mer information om fartyget på nedan länk.

Fartygsinformation M/S Leonora »

BRA ATT VETA

Reseinforamtion

Visum: Krävs ej för denna resa
Pass: På denna resa behöver du ditt pass.
Vaccination: Kontakta alltid din vaccinationscentral för närmare information.

Teknisk arrangör

På denna resa är Grand Tours teknisk arrangör

Avbeställningsskydd och reseförsäkring

Vi vill understryka nyttan av att ha en bra avbeställningsförsäkring, om man t ex drabbas av sjukdom alldeles före avresan. Latitude Travel samarbetar med försäkringsbolaget ERV och deras rese- och avbeställningsförsäkringar kan du boka genom oss. Kontrollera även ditt reseförsäkringsskydd; de flesta har ett reseskydd i hemförsäkringen alternativt knutet till ett betal- eller kreditkort. Kontrollera att försäkringen omfattar hemtransport om olyckan skulle vara framme. Vi ger gärna råd och säljer såväl fullständiga försäkringar som tilläggsförsäkringar. Om du inte bestämde dig för att teckna ett avbeställningsskydd i samband med bokningen kan du du göra det, dock senast samma dag som du betalar anmälningsavgiften. Premien för avbeställningsskyddet är 6% av resans totala pris eller det belopp du väljer att försäkra. Villkoren för avbeställningsförsäkringen är fastställda av försäkringsbolaget och finns att beställa genom oss. Du kan läsa mer och boka försäkringar genom att klicka på länken nedan:

» Information om avbeställningsförsäkring

AVRESOR & BOKA NU:

Program Wien-Amsterdam

Program Wien-Amsterdam

Dag 1. FLYG TILL WIEN

Buss möter på flygplatsen och tar oss in till Wien. Vi får en sightseeingtur utmed paradgatan Ringen och ser berömda byggnadsverk såsom Operan, Stefansdomen och Rådhuset. Fartyget ligger förtöjt vid kaj på Donau. Incheckning, välkomstdrink och middag ombord. Fartyget ligger sedan kvar vid kaj över natten.

Dag 2. WIEN - WACHAUDALEN
Dagens seglats går i spektakulära omgivningar genom den vackra dalgången Wachau som är uppsatt på Unescos världsarvslista. Under förmiddagen ankommer vi till Melk i delstaten Niederösterreich. Staden är mest känt för sitt imponerande benediktinerkloster, beläget på en klippa med strålande utsikt över Donau. Klostret är ett av Europas mest betydande byggnadsverk från barocken och har hela tiden varit bebott av munkar.

Dag 3. MELK – PASSAU
Idag seglar vi in i Bayern, utmed meanderslingan ”Schlönger Schlinge” till majestätiska treflodsstaden Passau. Staden ligger där de tre floderna Donau, Inn och Ilz möts. Standpromenaden och stadens äldsta delar med medeltida arkitektur erbjuder pittoreska vyer med idylliska gränder och vackra torg. Stefansdomen, en barockbyggnad med en imponerande domkyrkoorgel, intar en dominerande plats i staden. Under kvällen stävar vi vidare och serveras en god middag.

Dag 4. PASSAU- REGENSBURG – DONAU-GAPET
Fartyget stävar utmed en sagolik vattenväg innan vi når UNSCO-skyddade Regensburg. Till fots utforskar vi en av Tysklands äldsta städer med anor från romartiden. Staden har sitt namn från floden Regen, som här möter Donau och floden Naab. Ta gärna en öl och insup den livfulla atmosfären. Ankomst på kvällen till Riedenburg som ligger vid foten av borgen Rosenburg, ett av Bayerns bästa bevarade slott från 1100­talet. .

Dag 5. RIEDENBURG - NÜRNBERG
Ankomst tidig morgon till lekstadsstaden Nürnberg, till 90% återuppbyggd efter krigets bombningar. Vi gör en stadsrundtur för att beundra medeltida befästningar, extraordinära gotiska kyrkor och njuter av atmosfären i Gamla stan, där vi flanerar förbi konstnären Albrecht Dürers tidigare boning.

Dag 6. NÜRNBERG - BAMBERG
Under eftermiddagen ankommer vi till den charmerande staden Bamberg, ett arkitektoniskt smyckeskrin med imponerande gotiska och barocka praktbyggnader. Bamberg är världsarv sedan 1993 och regionen har dessutom fler än ca 300 bryggerier.

Dag 7. BAMBERGSCHWEINFURT
Medeltidsstaden Schweinfurt omnämns i skrift redan år 740 under namnet Villa Suinfurde. Staden blev tidigt centrum för produktion av kullager för militärt bruk. Detta skulle leda till svåra konsekvenser för staden som under andra världskriget bombades mer än tjugo gånger.

Dag 8. SCHWEINFURT - WERTHEIM
Vackra Wertheim ligger vid floden Taubers förening med Main. Ovanför staden ligger slottet Wertheim, som 1631 intogs av svenskarna under Gustav II Adolf. Idag är detta en av de mest pittoreska ruinerna i Tyskland.

Dag 9. WERTHEIM - FRANKFURT AM MAIN
Frankfurt am Main är Tysklands finansiella centrum. Trots att stora delar av Frankfurt förstördes under andra världskriget, finns ett antal historiska byggnader bevarade. Römer, Frankfurts rådhus liksom huset där stadens mest bekante son Johann Wolfgang Goethe levde, har rekonstruerats.

Dag 10. FRANKFURT AM MAIN - KÖLN
Rhen räknas som Tysklands viktigaste farled och Köln breder ut sig på båda sidor av floden. Under medeltiden var Köln en av Europas största städer och en viktig vallfärdsort då reliker av de Tre vise männen sades vara begravda här. Den mäktiga Kölnerdomen, med sina 157 meter höga torn, är rankad som en av Tysklands viktigaste attraktioner. Promenera i de judiska kvarteren och Gamla stan. Vi kryssar vidare utmed gränsen av Tyskland och Holland.

Dag 11. KÖLN - AMSTERDAM
Denna underbara 700 år gamla stad med sin eleganta arkitektur, kaféer, gallerier, blommor och många muséer har en distinkt atmosfär. Amsterdam erbjuder något för alla, oavsett ålder och intresse. Medeltida hus med smala fasader blandas med modern arkitektur. Kvällstid är fasaderna vackert upplysta och avnjuts med fördel från en kanalbåt tillsammans med goda vänner, ett glas vin och en bit ost. För dig som vill shoppa finns allt från de lyxigaste varuhusen till charmiga loppmarknader och välsorterade konsthandlare. Missa inte den flytande blomstermarknaden, ett eldorado för den odlingsintresserade. Här hittar du ett oslagbart utbud av lökväxter, kallor, liljor, pioner och allt övrigt du kan önska dig i växtväg. Holland är världens museitätaste land och givetvis missar vi inte Rijksmuseum, Van Gogh-museet eller Anne Franks hem.

Dag 12. AMSTERDAM - HEMRESA
Frukost och utcheckning. Buss till flygplatsen för hemresa.

Notera att flodkryssningarnas resrutter kan ändras på grund av vädret på resmålet samt hög- eller lågvatten. Även slussningar, rådande trafiksituation
eller andra ej förutsägbara händelser kan påverka resrutten. Vi måste i många fall underordnas de villkor som lokala reseorganisationer och rederier fastställer. Detta kan innebära att de redan fastlagda dagsprogrammen, utflykter med mera kan förändras med kort varsel, ibland även efter avresa. Vi reserverar oss inför den typ av programändringar vi ej kan råda över.

AVRESOR & BOKA NU: