Skip to main content

Flodkryssning S:t Petersburg - Moskva

Rysk gästfrihet och världskända gyllene kupoler

Res bekvämt på en klassisk flodkryssning i kontrasternas väldiga rike Ryssland. Att stilla glida fram på vackra vattenvägar mellan landets två viktigaste kulturmetropoler S:t Petersburg och Moskva är i sig en fantastisk upplevelse. Utmed vägen väntar mötet med landets tusenåriga historia i den Gyllene Ringens fascinerade sagostäder. Vackra kyrkor, fantastiska lökkupoler, konstskatter och den ryska landsbygdens genuina gästfrihet.

Alla utflykter med bl a besök på Röda Torget och Kreml samt Eremitagets enorma konstsamlingar ingår i resan. Du bor i utsideshytt, de flesta måltider och utflykter under kryssningen samt med på resan Grand Tours erfarna svensktalande färdledare.

Dagsprogram

Resdag 1. Flyg till S:t Petersburg

Vår färdledare möter för transfer till vårt fartyg. Incheckning och middag ombord.

Resdag 2. S:t Petersburg

Peter den Stores stad är en av världens ­vackraste och liknas ofta vid Venedig, med sin sagolika arkitektur, uppbyggd på ­fyrtiotvå öar i Nevaflodens delta. Palatsen och stadens alla broar ståtar i full glans längs kanalerna. Vi inleder med en bussrundtur på huvudgatan Nevskij Prospekt och ser Isakskatedralen, Amiralitetet, kryssaren Aurora samt Peter Paul-fästningen.
Vidare besöks det majestätiska Vinterpalatset och Eremitaget med mer än tre miljoner utställningsföremål.

Resdag 3. S:t Petersburg

Dagen ger tid för egna strövtåg. Som tillval erbjuds en tur till staden Pusjkin med besök vid det ståtliga Katarina­palatset.

Resdag 4. Onega och Kizhi

Kryssningen fortsätter in i ryska Karelen, över Onegasjön som har fler än 1 300 större och mindre öar. Vi besöker den mest intressanta, Kizhi, där vi gör en promenad till friluftsmuseet från 1700-talet, beläget i den natursköna nationalparken. En av kryssningens höjdpunkter är besöket vid Kristi förklaringskyrka. Helt byggd i trä och utan en enda spik, imponerar kyrkan med sina 22 lökkupoler.

Resdag 6.Goritsi

Byn Goritsi är en lantlig rysk idyll där jordbruket fortfarande sköts för hand. När man strosar runt i den lilla byn och möter lokalbefolkningen, kan man känna hur tiden stått still sedan århundraden.

Resdag 7. Jaroslavl, Gyllene Ringen

Tusenåriga handelsstaden Jaroslavl är en av de välkända Volgastäderna i den så kallade Gyllene Ringen, historiska städer i ett område norr om Moskva. Denna tidigare vikingastad är belägen vid floderna Volga och Kotorosl. Under vår guidade bussrundtur ser vi de världsarvsskyddade kvarteren. Även Jaroslavls kloster och den vita Eliaskyrkan besöks. Middag ombord med ryska specialiteter.

Resdag 8. Uglich

Inseglingen till Uglich, en av Rysslands äldsta och vackraste städer, är hänförande med stadens alla kyrktorn som sträcker sig mot himlen. Under en guidad stadsvandring berättas om Dimitri Blodskyrka och hur Ivan den förskräckliges son Dimitri mötte sitt öde i slutet av 1500-talet. Till fots besöks de forna tsarernas Kremlområde i Uglich. På kvällen bjuds vi in till kaptensmiddag

Resdag 9. Moskva sightseeing

På Volgakanalen närmar sig fartyget huvudstaden och vi lägger till i utkanten av centrum. Dagens panoramatur med buss inkluderar självklart Röda torget med Vasilijkatedralen, Lenins mausoleum, Bolsjojteatern och Kreml. Vi avslutar turen med att insupa vyerna från Vorobyovy-höjden.

Resdag 10. Moskva med Kreml

Rysslands huvudstad Moskva grundades år 1147 vid flodens strandbank och är landets politiska näste. Förmiddagen ägnas åt ryska maktens muromgärdade centrum Kreml, Moskvas hjärta, där tsarer, Sovjets ledare och presidenter haft sina högkvarter. Inom Kremls murar ryms såväl kyrkor som palats och museer. Som tillval kan du, som förbokat besöket i Livrustkammaren, se de fantastiska skatterna från tsartiden. Använd eftermiddagen till att utforska stadens smyckade tunnelbana eller shoppa utmed affärsgatorna Arbat och Tverskaya.

Resdag 10. Hemresa

Transfer till flygplatsen för hemresa.

Resfakta

Reslängd

11 dagar / 10 nätter

Avresor

Avresedatum 2020:
21/5, 29/8, 18/9


Söker du andra avresedatum?
Stämmer inte datumen enligt dina önskemål? Latitude Travel erbjuder även 8-12 - dagars resor på egen hand under maj - oktober 2019. Resorna genomförs utan svensk färdledning med engelsktalande guide med det 5-stjärniga fartyget M/S Rostropovich. Kontakta oss för mer information.

Avreseort

Stockholm / Köpenhamn

Anslutningsflyg:
Vår resa startar med reguljärflyg från Stockholm eller Köpenham i ekonomiklass. Önskar du anslutning från annan ort rekommenderar vi att du bokar detta på egen hand och att du bokar en öppen biljett då eventuella ändringar av flygtiderna kan förekomma.

Se flygtider genom att klicka på "Avresor & priser" på en specifik avgång.

I priset ingår

 • Flygresa till/från S:t Peterburg och Moskva inkl. nu kända flygplatsskatter och säkerhetsavgifter
 • Transfer till och från fartyget
 • Kryssning med M/S Surikov 3***+ eller M/S Rubljov och utflykter enligt program
 • Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck *
 • Helpension fr.o.m middag dag 1 t.o.m frukost dag 11
 • Underhållning och aktiviteter ombord
 • Lokala auktoriserade guider
 • Svensktalande färdledare från Grand Tours

Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften skall vara oss tillhanda senaste en vecka efter inbokning. Avgiften är 2.000 kr per person om annat ej anges på din bokingsbekräftelse. Anmälningsavgiten dras av vid slutbetalning av resan.

TILLÄGG

Obs. priserna är riktpriser. Hör med oss vid bokning.

 • Visum: 750:-
 • Enkelhytt utsides huvuddäck: 7.900:-
 • Utsides 2-bäddshytt övre däck: 1.600:- per person
 • Avbeställningsskydd & reseförsäkring: se nedan

UTFLYKTER

I resans pris ingår ett flertal olika utflykter i land. Se specifikt dagsprogram.

Utöver dessa utflykter erbjuds även ett par extra utflykter som inte ingår i grundpriset på resan. Dessa utflykter bokas som tillval i bokningssystemet eller genom att kontakta oss per telefon. Observera att vissa utflykter måste bokas senast 6 veckor innan avresa. Utflykterna kan även bokas och betalas ombord i mån av plats om inte annat anges. Priserna på vår hemsida är riktpriser. För aktuella priser hänvisar vi till bokningsmotorn.
OBS! Livrustkammaren samt Pusjkin måste förbokas senast 40 dagar före avresa och kan inte bokas till på plats.

Tillvalsutflykter

 • Livrustkammaren i Moskva:

650 kr

 • Pusjkin och Katarinapalatset, halvdagstur:

850 kr

Övriga utflykter bokas och betalas ombord.
OBS! Ibland händer det att utflykter ställs in med kort varsel.

VISUM

För resa till Ryssland krävs visum. Vi hjälper till att ordna ert visum till Ryssland när du bokar din resa genom oss.

Pris
Visumkostnaden är ej inräknad i resans pris utan tillkommer.

Ansökningshandlingar översändes av Latitude Travel.

FARTYG

Vi erbjuder ett flertal olika kryssningar mellan S:t Petersburg och Moskva med flera olika fartyg från 3-5 stjärnor. Vilket fartyg vi reser med på de olika avgångarna ser du i vår bokningsmotor. Klicka på länken "Boka nu" i bokningsmotorns under "AVRESOR - BOKA NU" längst ner på sidan.

M/S Surikov starstarstar+

Trestjärnigt fartyg (plus) som byggdes 1975 och renoverades 2013/2014. Fartyget är 110 meter långt och tar max ca 140 passagerare. Alla hytter har två separata sängar (sviterna har dubbelsäng) dusch/wc, luftkonditionering, tv, radio och hårtork. Ombord finns bar, restaurang, souvenirbutik och soldäck. Trådlöst internet på delar av fartyget. Säkerhetsfack i receptionen. Tvättservice finns. Läkare finns ombord.

» Läs mer om fartyget här

ÖVRIGT

Avbeställningsskydd och reseförsäkring

Vi vill understryka nyttan av att ha en bra avbeställningsförsäkring, om man t ex drabbas av sjukdom alldeles före avresan. Latitude Travel samarbetar med försäkringsbolaget ERV och deras rese- och avbeställningsförsäkringar kan du boka genom oss. Kontrollera även ditt reseförsäkringsskydd; de flesta har ett reseskydd i hemförsäkringen alternativt knutet till ett betal- eller kreditkort. Vi ger gärna råd och säljer såväl fullständiga försäkringar som tilläggsförsäkringar. Om du inte bestämde dig för att teckna ett avbeställningsskydd i samband med bokningen kan du du göra det, dock senast samma dag som du betalar anmälningsavgiften. Premien för avbeställningsskyddet är 6% av resans totala pris eller det belopp du väljer att försäkra. Villkoren för avbeställningsförsäkringen är fastställda av försäkringsbolaget och finns att beställa genom oss. Du kan läsa mer och boka försäkringar genom att klicka på länken nedan:

Information om avbeställningsförsäkring läs mer »

Teknisk arrangör

Teknisk arrangör på denna resa är GRAND TOURS. Läs med om våra samarbetspartner här.

Karta

Hotell

M/S Andrej Rubljov
M/S Andrej Rubljov
M/S Andrej Rubljov byggdes 1981 och totalrenoverades 2012. Fartygets alla hytter har 2 separata sängar, dusch/wc, luftkonditionering och kylskåp. Ombord finns barer, restauranger, tvättservice och sol...
M/S Surikov
M/S Surikov
M/S Surikov Byggd 1975 och renoverad 2013/2014. Fartyget är 110 meter långt och tar max ca 140 passagerare. Ombord finns bar, restaurang, souvenirbutik och soldäck. Depositionsmöjlighet finns i recept...
M/S Zosima Shashkov
M/S Zosima Shashkov
M/S Zosima Shashkov byggdes 1986. Hon renoverades senast 2012, är 129 meter lång och 16,7 meter bred. Fartyget tar max 284 passagerare fördelat på 147 hytter. Ombord finns 5 däck med soldäck, barer, r...