Skip to main content

Flodkryssning Moskva - Astrachan

Moskva - Astrakhan, på kryss genom Rysslands nutid och historia.

En annorlunda kryssning på Volga från Moskva till pittoreska historiska platser som Uglitj och Jaroslavl liksom tidigare stängda städer som Nizjnij Novgorod och Astrachan. Kazan i den självstyrande republiken Tatarstan och Stalins bunker i Samara. Kryssningen avslutas i det bördiga landet där Volga rinner ut i Kaspiska Havet.

Du reser på egen hand, men planerade utflykter med engelsktalande guide längs vägen. De flesta måltider och utflykter under kryssningen ingår i priset. Resan passar den som kan tänka sig att resa på egen hand men som inte vill missa viktiga sevärdheter längs vägen.

Dagsprogram


DAG 1. MOSKVA.
Transfer till fartyget (mot tillägg). Incheckning på flodkryssningsfartyget som ligger förtöjd i utkanten av centrum. Välkomstmiddag ombord.

DAG 2. MOSKVA.
Moskva med sina tio miljoner invånare har ett rikt utbud av shopping, barer och nattklubbar, men det som kanske främst gör intryck på besökaren är blandningen av gammalt och nytt: här samsas gamla kyrkor med nya skyskrapor, medeltida murar och Stalintidens imposanta monument. Vår första dag i Moskva gör vi en stadsrundtur och fascineras av arkitekturen, boulevarderna och folklivet i landets högsäte. Följ gärna med på tillvalsutflykten Moscow by Night, en guidad bussrundtur för att se Moskvas praktfulla byggnader vackert upplysta.

DAG 3. MOSKVA.
Vi ser det muromgärdade Kreml med regeringsbyggnaderna, och Röda torget med Rysslands främsta kännetecken Vasilijkatedralen. Som tillval kan du se den fantastiska Livrustkammaren, med skatter och föremål från tsartiden. När vi lämnar Moskva skålar vi i rysk champagne medan fartyget stävar längs Moskvakanalen. Under resans gång ges tillfälle att fördjupa sig i Rysslands dramatiska historia, traditionsrika kultur och samhällsliv.

DAG 4. UGLITJ.
Volga är Europas längsta flod och en mycket viktig transportled i regionen. Utmed denna 3700 km långa flod ligger en rad städer, som på olika sätt lever av industrin på och omkring Volga. Det är slående hur hårt många av dessa städer har drabbats genom historien, med mänskliga umbäranden, maktintriger och blodiga uppgörelser.

I Uglitj, Rysslands näst äldsta stad, går vi på en guidad tur i Kremlområdet och till Dimitri Blodskyrka, tillägnad Ivan den förskräckliges son Dimitrij som mördades bara 10 år gammal. Kyrkans röda färg symboliserar det blod som den unge Dimitrij göt på platsen.

DAG 5. JAROSLAVL.
Idag anlöper vi den välkända Volgastaden Jaroslavl. Stadens äldsta delar ligger där floderna Volga och Kotorosl flyter samman och finns upptaget på UNESCOs världsarvslista. Jaroslavl har många välbevarade vackra byggnader och fantastiska, typiskt ryska kyrkor från 1600-talet. På stadens centrala torg ligger den snövita Eliakyrkan med invecklad arkitektur, 15 kupoler och vackra fresker. Det finns även möjlighet att följa med på en tillvalsutflykt till Kostroma, den vackraste av de tusenåriga städerna längs den s k Gyllene Ringen.

DAG 6. PLES.
Idag besöker vi den lilla staden Ples, känd för sin avslappnade atmosfär och vackra bergsvyer. Här verkade under en tid Isaak Iljitj Levitan, en av Rysslands mest kända landskapsmålare. Trots att han bara blev 40 år gammal hann han producera cirka tusen målningar, pasteller och teckningar. En av Ples katedraler är ett återkommande motiv på hans världsberömda tavlor. Du får tid att utforska den pittoreska staden på egen hand. Passa gärna på att besöka museet i huset där Isaak Levitan en gång bodde.

DAG 7. NIZJNIJ NOVGOROD.
Under sovjettiden var flera av Volgas städer stängda för omvärlden; Nizjnij Novgorod, Kazan och Astrachan är alla exempel på detta. Att dessa städer nu öppnats för besök gör dem extra intressanta, eftersom de kan bidra till större förståelse för hur människors vardag såg ut under den kommunistiska eran. Nizjnij Novgorod är bland annat känd för att Nobelpristagaren Andrej Sacharov förvisades hit efter sin kritik av sovjetsystemet. Detta är även författaren Maxim Gorkijs födelsestad.

DAG 8. TJEBOKSARY.
Drygt 60 mil öster om Moskva ligger den autonoma republiken Tjuvasjien, som hör till de mest tättbefolkade regionerna i Ryssland. Vi gör en intressant rundtur med buss i den välordnade huvudstaden Tjeboksary och under eftermiddagen har du möjlighet att upptäcka staden på egen hand.

DAG 9. KAZAN.
Kazan är den självstyrande republiken Tatarstans huvudstad. På vår rundvandring besöker vi S:t Peter Paulkyrkan och stadens snövita Kreml, skyddat som världsarv av UNESCO. Kazans Kreml byggdes på uppdrag av Ivan den förskräcklige mellan åren 1556–62, ovanpå ruinerna av ett tidigare slott. En av arkitekterna bakom bygget var Postnik Jakovlev, som också har ritat Vasilijkatedralen i Moskva. Enligt legenden ska Ivan den förskräcklige ha gett order om att Postniks ögon skulle stickas ut när Vasilijkatedralen stod klar. På så sätt skulle han inte kunna bygga något lika vackert igen.

DAG 10. SAMARA.
Under andra världskriget styrde Stalin sina trupper från en bunker i Samara. Bunkern är belägen 40 meter under marknivå och endast 100 meter från stadens teater. Under denna kryssning besöker vi bunkern, något som endast få västerlänningar har möjlighet att göra.

DAG 11. SARATOV.
Vi stävar längs floden förbi Saratov, vars namn betyder ”vackert berg” och är belägen på Volgas västra flodbank. Vår nästa destination är staden Volgograd och under förmiddagen gör vi en rundtur här med buss innan vi intar lunch ombord. Vi kryssar vidare efter lunch och har gott om tid för avkoppling och umgänge ombord.

DAG 12. VOLGOGRAD.
Även i Volgograd är arvet efter Stalin närvarande. Här organiserade Stalin sitt försvar under revolutionen 1918–1920, och det var till hans ära som staden 1925 döptes om från Tsaritsyn till Stalingrad. Här kom också vändpunkten i andra världskriget, då de tyska trupperna 1943 tvingades att retirera. Vi besöker den berömda Mamajev Kurgankullen, för att se den gigantiska statyn ”Moder Ryssland” – ett minnesmärke över slaget vid Stalingrad.

DAG 13. KRYSSNING HELA DAGEN.
En heldagskryssning genom det natursköna ryska landskapet. Underhållning ombord.

DAG 14. ASTRACHAN – MOSKVA - VÅR KRYSSNING AVSLUTAS
Kryssningen avslutas i Astrachan, i den södra och mycket bördiga delen av Ryssland. På grund av sitt strategiska läge har staden varit en viktig port mot Orienten, men plundrats och ockuperats många gånger. Liksom många andra ryska städer har Astrachan sitt eget vackra Kremlområde, som vi besöker. En tillvalsutflykt med båt erbjuds utmed Volgas fågelrika deltaområde mot i Kaspiska havet.

Efter vår rundvandring återvänder vi till fartyget för lunch. Resa tillbaks till MOskva mot tillägg. Vi rekommenderar ett kvällsflyg till Moskva. Vid ankomsten till Moskva ordnar vi mot tillägg transfer och övernattning på hotell för en natt.

DAG 15. FLYG MOSKVA – SKANDINAVIEN.
Utcheckning och transfer till flygplatsen för hemresa till Skandinavien (flyg och transfer mot tillägg. Obs ingår ej i resans pris).

Resfakta

Vi erbjuder ett flertal kryssningar i Ryssland med engelsktalande guide, helpension och utflykter inkluderade i priset. Du väljer själv hur du vill resa till och från Ryssland, vi kan ordna tågbiljetter eller boka ditt flyg. Kryssa med rederiets 3-, 4- eller 5-stjärniga fartyg mellan Moskva och Astrakhan. Självklart ordnar vi även visumet till Ryssland.

Reslängd: 14 dagar kryssning
Fartyg: M/S N.Chernishevsky 4**** (finns även avresor med 3 och 5 stjärniga fartyg)

Anmälningsavgift: Anmälningsavgiften skall vara oss tillhanda senaste en vecka efter inbokning. Avgiften är 3 000 kr per person och dras av vid slutbetalning av resan.

Avbeställningsskydd och reseförsäkring: Det är viktigt att ha en bra avbeställningsförsäkring om något inträffar före avresan. Vi rekommenderar och säljer ERV:s avbeställningsskydd och reseförsäkringar.

Visum: Krävs för denna resa

Avresor

Anslutning:
Vår resa startar med flyg från Stockholm eller Köpenhamn. Önskar du anslutning från annan ort rekommenderar vi att du bokar detta på egen hand och att du bokar en öppen biljett då eventuella ändringar av flygtiderna kan förekomma.

Datum 2019: 24/9
Avreseort: Moskva
Ankomstort: Astrakhan

Priser

Frånpris: 23 480:- per person

Twin - Twin - Single - Deluxe Twin - Deluxe Twin/Double - Junior Suite - Suite
Middle deck - Boat deck - Middle/Boat deck - Main/Middle - Middle/Boat Deck - Middle Deck -
23 480 kr - 24 195 kr - 25 625 kr - 25 339 kr - 26 769 kr - 27 484 kr - 28 914 kr


I priset ingår:

  • Transfer till/ från fartyg -flygplats
  • Del i utsides dubbelhytt på nedre däck (tillägg för annat däck se nedan)
  • Utflykter enligt program
  • Helpension enligt dagsprogram från och med middag dag 1 på kryssningen till och med frukost dag 14.
  • Underhållning och aktiviteter ombord
  • Engelsktalande certifierade guider

Tillägg per person(2015):

Visum: 1165 kr (obs gäller Eu-medborgare)
I priset ingår Ambassadarvode, visumstöd/voucher samt inlämning/hantering.
Utsides 2-bäddshytt, huvuddäck: kontakta oss
Utsides 2-bäddshytt, övre däck: kontakta oss
Juniorsvit, övre däck: kontakta oss
Juniorsvit, båtdäck: kontakta oss
Utsides enkelhytt, båtdäck: kontakta oss


Avbeställningsskydd & reseförsäkring: Enligt försäkringsbolaget ERV:s villkor.

Avbeställningsskydd och reseförsäkring

Vi vill understryka nyttan av att ha en bra avbeställningsförsäkring, om man t ex drabbas av sjukdom alldeles före avresan. Latitude Travel samarbetar med försäkringsbolaget ERV och deras rese- och avbeställningsförsäkringar kan du boka genom oss. Kontrollera även ditt reseförsäkringsskydd; de flesta har ett reseskydd i hemförsäkringen alternativt knutet till ett betal- eller kreditkort. Kontrollera att försäkringen omfattar hemtransport om olyckan skulle vara framme. Vi ger gärna råd och säljer såväl fullständiga försäkringar som tilläggsförsäkringar. Om du inte bestämde dig för att teckna ett avbeställningsskydd i samband med bokningen kan du du göra det, dock senast samma dag som du betalar anmälningsavgiften. Premien för avbeställningsskyddet är 6% av resans totala pris eller det belopp du väljer att försäkra. Villkoren för avbeställningsförsäkringen är fastställda av försäkringsbolaget och finns att beställa genom oss. Du kan läsa mer och boka försäkringar genom att klicka på länken nedan:

» Information om avbeställningsförsäkring