Skip to main content

Flodkryssning Bordeaux

Vinkryssning i Frankrikes främsta vindistrikt.


Följ med på en en flodkryssning i vinets tecken till några av sydvästra Frankrikes vackraste städer vid Atlantkusten. Som ett Mecka för vinälskare och gastro­nomer bildar Bordeaux regionens hjärta, med underbart restaurerad 1700-­talsarkitektur och anrika vingårdar. Kryssningen går utmed de tre floderna Garonne, Dordogne och Gironde, kantade av betagande vyer. Vi varvar besök vid eleganta vinslott med vinprovningar och mysiga strand­hugg i de mest kända vindistrikten runt Bordeaux.

Dagsprogram


DAG 1. Flyg till Bordeaux
Buss från flygplatsen till Bordeaux, där vårt fartyg väntar vid kaj. Vi välkomnas ombord av kaptenen med en cocktail, inför vår storslagna kryssning i regionen Aquitaine, Frankrikes sydvästra skattkammare. Gemensam välkomst­middag på kvällen.

Dag 2. Bordeaux – Pauillac
Vi seglar nedströms på floden Garonne, som rinner ut i Gironde. Njut av vyerna från soldäck när vi anländer till vinstaden Pauillac. Vi gör en fascinerande vinutflykt på Médoc-halvön vars milda klimat är en stor anledning till de över 10.000 vingårdar som ståtar här. Några av världens mest erkända Bordeauxviner odlas i regionen, främst Merlot och Cabernet Sauvignon. Givetvis åker vi på vinprovning på ett av Médocs många anrika vinslott, varav de mest kända är Chateau Margeaux och Chateau Rothschild. Till kvällen kan du strosa vid Plaza Lafayette och blicka ut mot fyren på ön Patiras, mitt i floden. Middag och underhållning ombord.

Dag 3. Pauillac – Blaye
Vid frukost sätter fartyget kurs mot Girondeflodens mynning, med Biscayabukten utanför. Efter lunch lägger vi till i den historiskt viktiga hamnstaden Blaye med den UNESCO­-skyddade Vauban­fästningen, som tronar över inloppet från Atlanten. En panoramautflykt går med buss längs slingrande vägar i det dramatiska landskapet med fiskebyar, vin­odlingar och ruiner utmed klippväggarna. Ett kort stopp i medeltidsstaden Bourg och därefter ett besök i Blayes världsarvslistade citadell. Till kvällen blir det middag och dans ombord.

Dag 4. Libourne – Saint Émilion
Tidig morgon kryssar vi på Dordogne och bjuds romantiska vyer av lummiga skogar och böljande vinfält innan vi lägger till i Libourne, med sin eleganta renässansarkitektur. Vi gör en bussutflykt till den förtjusande medeltids­staden Saint ­Émilion som inbjuder till strövtåg innanför stadsmurarna från 1200-­talet. Kullerstensgatorna kantas av små delikatess­ butiker och patisserier som säljer färska mandelbiskvier. Stadens grundare, munken Émilion, lät uppföra den unika Monolitkyrkan och dess katakomber i kalksten, som vi besöker under vår guidade rundtur. I detta vinets Mecka gör vi även en provning av utsökta viner. Till kvällen bjuder fartygets besättning på show.

Dag 5. Libourne - Cadillac
Fartyget sätter kurs mot den medeltida vinstaden Cadillac, där slätterna övergår i böljande kullar. Under eftermiddagen gör vi en vinutflykt i Sauternesregionen till magnifika Chateau de Roquetaillade, ett vinslott i dess rätta bemärkelse – helt i sten och listat som ett historiskt monument. Den familjeägda vinproduktionen startades redan under tidigt 1300-tal och det är med andakt vi avsmakar ett antal fina kvalitetsviner. Utflykten avslutas med en guidad rundtur i Cadillac. Fri tid ges för egna strövtåg.

Dag 6. Bordeaux
Njut från soldäck under förmiddagens kryssning mot den majestätiska vinhuvudstaden Bordeaux. Under Antikens Rom planterades de första druvorna, vilket var starten för Frankrikes vin­produktion av världsklass. Bordeaux stadskärna är utnämnd till världsarv med sina flotta boulevarder och magnifika arkitektur. Under en rundtur får vi se den månformade hamnen och den storslagna katedralen Saint ­André. Kvällen är fri, så passa på att se stadens upplysta fasader när mörkret faller.

Dag 7. Bordeaux
Fartyget ligger vid kaj i Bordeaux och dagen är fri att upptäcka den spännande hamnstaden. Sevärdheterna är många och gastronomin i världsklass. Strosa längs de charmiga gågatorna i centrum och njut av det rikliga utbud stader erbjuder. Även kvällen är fri för egna strövtåg så passa på att njuta av stadens upplysta fasader när skymningen faller.

Dag 8. Flyg Bordeaux – Skandinavien
Frukost, därefter utcheckning och flyg till Skandinavien.

Notera att flodkryssningarnas resrutter kan ändras på grund av vädret på resmålet samt hög- eller lågvatten. Även slussningar, rådande trafiksituation
eller andra ej förutsägbara händelser kan påverka resrutten. Vi måste i många fall underordnas de villkor som lokala reseorganisationer och rederier fastställer. Detta kan innebära att de redan fastlagda dagsprogrammen, utflykter med mera kan förändras med kort varsel, ibland även efter avresa. Vi reserverar oss inför den typ av programändringar vi ej kan råda över.

AVRESOR & BOKA NU:

Resfakta

AVRESOR & PRIS

Reslängd

7 nätter / 8 dagar

Avresa & Anslutning:

Vår resa startar med flyg från Stockholm eller Köpenhamn. Önskar du anslutning från annan ort rekommenderar vi att du bokar detta på egen hand och att du bokar en öppen biljett då eventuella ändringar av flygtiderna kan förekomma.

Datum och priser

8/5 2018: fr. 23.995 kr per person M/S Cyrano de Bergerac ★★★★
26/8 2018: fr. 22.495 kr per person M/S Princess d´Aquitaine ★★★★

I priset ingår:

 • Flyg till Bordeaux t/r
 • Transfer till fartyget t/r
 • Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck
 • Kryssning och samtliga utflykter enligt program
 • Helpension från middag dag 1 till frukost dag 8
 • Dryckespaket*
 • Vinprovning
 • Underhållning och aktiviteter ombord
 • Dricks till lokalguider, chaufförer och ombord
 • Lokalguider
 • Svensk färdledare


* I dryckespaketet ingår fri måltidsdryck såsom bordvin/öl/vatten eller alkoholfritt alternativ samt drycker i baren enligt separat lista.

Tillval per person 2018:

 • Utsides 2-bäddshytt, mellandäck 8/5: 1.300:-
 • Utsides 2-bäddshytt, övre däck 8/5: 1 800:-
 • Utsides 2-bäddshytt, övre däck 26/8: 1 600:-
 • Utsideshytt för eget bruk: 4 900:-


Anmälningsavgift:

Anmälningsavgiften skall vara oss tillhanda senaste en vecka efter inbokning. Avgiften är 2 000 kr per person och dras av vid slutbetalning av resan.

PASS & VISUM

Visum krävs ej för denna resa.

FÖRSÄKRING

Avbeställningsskydd och reseförsäkring

Vi vill understryka nyttan av att ha en bra avbeställningsförsäkring, om man t ex drabbas av sjukdom alldeles före avresan. Latitude Travel samarbetar med försäkringsbolaget ERV och deras rese- och avbeställningsförsäkringar kan du boka genom oss. Kontrollera även ditt reseförsäkringsskydd; de flesta har ett reseskydd i hemförsäkringen alternativt knutet till ett betal- eller kreditkort. Kontrollera att försäkringen omfattar hemtransport om olyckan skulle vara framme. Vi ger gärna råd och säljer såväl fullständiga försäkringar som tilläggsförsäkringar. Om du inte bestämde dig för att teckna ett avbeställningsskydd i samband med bokningen kan du du göra det, dock senast samma dag som du betalar anmälningsavgiften. Premien för avbeställningsskyddet är 6% av resans totala pris eller det belopp du väljer att försäkra. Villkoren för avbeställningsförsäkringen är fastställda av försäkringsbolaget och finns att beställa genom oss. Du kan läsa mer och boka försäkringar genom att klicka på länken nedan:

» Information om avbeställningsförsäkring

TEKNISK ARRANGÖR

På denna resa är Grand Tours teknisk arrangör.


FARTYG

M/S Princess d´Aquitaine ★★★★ (26/8)

Byggd 2001. Renoverad 2011. Fartyget är 110 meter långt. Max ca 138 passagerare. Alla hytter är utsides med fönster eller ventilfönster, de flesta hytterna har två separata sängar, dusch/wc, tv, radio, säkerhetsfack och hårtork. Ombord finns en salong med dansgolv, bar, restaurang, stort soldäck med solstolar. Fritt trådlöst internet (wifi) i salongen och vid receptionen. Ej hiss.
Läs mer om Princess d'Aquitaine

M/S Cyrano de Bergerac ★★★★ (8/5)

Byggd 2013. Fartyget är 110 meter långt. Max ca 174 passagerare. Alla hytter är utsides med fönster eller ventilfönster, de flesta hytterna har två separata sängar, dusch/wc, tv, säkerhetsfack och hårtork. Hela fartyget har luftkonditionering. Ombord finns en salong med dansgolv, bar, restaurang, stort soldäck med solsängar. Fritt trådlöst internet (wifi) i salongen och vid receptionen. Hiss finns.
Läs mer om Cyrano de Bergerac

AVRESOR & BOKA NU:

Hotell

M/S Cyrano De Bergerac
M/S Cyrano De Bergerac
Fartyg : M/S Cyrano de Bergerac Rederi : Croisi Europe Byggt år : 2013 Standard : 4-stjärnigt Längd : 110 m Antal däck : 4 (hiss finns) – Soldäck, övre däck, mellandäck och huvuddäck Antal passagerare...
M/S Princess d'Aquitaine
M/S Princess d'Aquitaine
Fartyg : MS Princesse d’Aquitaine Rederi : Croisi Europe Byggt år : 2000 – Renoverat 2011 Standard : 4-stjärnigt Längd : 110 m Antal däck : 3 – Soldäck, övre däck och huvuddäck Antal passagerare : 168...