Skip to main content

Nyårskryssning på Donau

Upplev nyåret på Europas mäktigaste flod.

Låt året avslutas med en oförglömlig Nyårskryssning på Donau! Under en veckas bekväm kryssning får du uppleva all sköns festligheter och se fyra av Europas vackraste huvudstäder Belgrad, Budapest, Bratislava och Wien. I resan ingår all mat, lokala folkloreföreställningar, familjär lantlunch i Serbien, orgelkonsert i Ungern och ett enastående festligt Nyårsfirande i Bratislava!

Resfakta

RESFAKTA

AVRESOR & PRIS

Avresor

27/12 2018

Pris

Från 14 495 kr

I priset ingår:

OBS. Klicka på "Boka nu" i bokningsmotorn längst ner på denna sida under "AVRESOR - BOKA NU" för att se vad som ingår i resan på varje specifik avgång. Vissa avvikelser från nedan lista kan förekomma.

 • Reguljärt flyg till Belgrad/ hem från Wien
 • Flygplatsskatter och säkerhetsavgifter.
 • Transfer till och från fartyget.
 • Del i utsides 2-bäddshytt, Huvuddäck.
 • Kryssning inkl. landutflykter enligt program.
 • Sightseeingturer i de fyra huvudstäderna.
 • Välkomstdrink.
 • Helpension ombord från middag dag 1 t.o.m. frukost dag 7.
 • Eftermiddagskaffe/te ombord.
 • Underhållning ombord
 • Nyårssupé ombord.
 • Svensk färdledare.


* Alla fartyg har olika hyttkategorier. Se exakt vilken hytt som ingår i grundpriset på din resa under "Boka nu" eller hör med oss vid inbokning.

Tillägg per person:

Obs. priserna är riktpriser. För aktuella priser för specifika avresor hör med oss vid bokning.

 • Utsides 2-bäddshytt, övre däck: 1.000 kr
 • Utsideshytt för eget bruk, huvuddäck: 5.000 kr
 • Dryckespaket, "All inclusive" 1.300 kr

 • All inklusive ingår det obegränsat med lokalt producerat öl, vin, kaffe/te, läsk/juice/mineralvatten samt övriga alkoholhaltiga drycker enligt separat lista.

Utflykter - tillval

Under kryssningen ingår ett flertal utflykter och arrangemang i land. Förutom dessa finns ett antal utflykter som tillval.
Anmälan till dessa tillvalsutflykter måste ske senast 3 veckor före avresa. I mån av plats kan utflykterna bokas och betalas ombord (oftast mot en högre kostnad) och betalning av utflykterna ombord sker då kontant med EUR..

Tillvalsutflykter ca-priser i SEK:

 • Nyårskonsert Palais Liecthenstein 1.300 kr
 • Folkloreshow i Budapest 550 kr


Obs. priserna är riktpriser. För aktuella priser för specifika avresor hör med oss vid bokning.

FARTYG

M/S Der Kleine Prinz

Byggd 1992. Fartyget är 93 meter långt och tar max ca 90 passagerare fördelat på 45 hytter. Alla hytterna är utsides med panoramafönster. Hytterna är utrustade med separata sängar, WC/dusch, hårtork, luftkonditionering, säkerhetsbox, TV och telefon. Ombord finns salong, bar, restaurang, reception, souvenirbutik, hiss och soldäck. Begränsade internetmöjligheter ombord.

Läs mer om Der Kleine Prinz här

BRA-ATT-VETA


Visum:

Krävs ej för denna resa

Reslängd:

7 dagar

Teknisk arrangör

På denna resa är Grand Tours teknisk arrangör

Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften skall vara oss tillhanda senaste en vecka efter inbokning.
Avgiften är 2 000 kr per person och dras av vid slutbetalning av resan.

Anslutning:

Vår resa startar med flyg från Stockholm eller Köpenhamn. Önskar du anslutning från annan ort rekommenderar vi att du bokar detta på egen hand och att du bokar en öppen biljett då eventuella ändringar av flygtiderna kan förekomma.

Avbeställningsskydd och reseförsäkring

Vi vill understryka nyttan av att ha en bra avbeställningsförsäkring, om man t ex drabbas av sjukdom alldeles före avresan. Latitude Travel samarbetar med försäkringsbolaget ERV och deras rese- och avbeställningsförsäkringar kan du boka genom oss. Kontrollera även ditt reseförsäkringsskydd; de flesta har ett reseskydd i hemförsäkringen alternativt knutet till ett betal- eller kreditkort. Kontrollera att försäkringen omfattar hemtransport om olyckan skulle vara framme. Vi ger gärna råd och säljer såväl fullständiga försäkringar som tilläggsförsäkringar. Om du inte bestämde dig för att teckna ett avbeställningsskydd i samband med bokningen kan du du göra det, dock senast samma dag som du betalar anmälningsavgiften. Premien för avbeställningsskyddet är 6% av resans totala pris eller det belopp du väljer att försäkra. Villkoren för avbeställningsförsäkringen är fastställda av försäkringsbolaget och finns att beställa genom oss. Du kan läsa mer och boka försäkringar genom att klicka på länken nedan:

» Information om avbeställningsförsäkring

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
27/12KöpenhamnNyårskryssning Donau, Belgrad-Wien, från KöpenhamnFullbokad, väntelista14 495:-Boka på väntelista

RESFAKTA

HÖJDPUNKTER

 • Land: Serbien , Ungern,
  Slovakien och Österrike
 • Reslängd: 7 dagar
 • Avresor: 27/12 2018
 • Avreseort: Stockholm/Köpenhamn
 • Fartyg: M/S Der Kleine Prinz
 • Pris: fr. 14.495 kr

 • Valsernas Wien
 • Gästvänliga Belgrad
 • Charmiga Bratislava

DAGSPROGRAM

Dag 1. Flyg till Belgrad, Serbien
Vi ankommer Serbiens livfulla huvudstad Belgrad – Balkans Paris även kallad – där vi inleder med ett besök på stadens signum Kalemegdan, Europas bäst bevarade fästning, som tronar ovan floden Savas inlopp i Donau. Vi ser även den ortodoxa katedralen, prinsessan Ljubicas herrgård och Sankt Markus kyrkan. Kaffepaus ingår. På kvällen avnjuter vi en välsmakande välkomstmiddag ombord på vårt familjära flodkryssningsfartyg M/S Kleine Prinz. Vi bjuds på serbisk folkdans och ser en visning av de mycket fina handgjorda Sirogojno-ulltröjorna.

Dag 2. Belgrad Novi Sad, Serbien
Efter tid på egen hand i "den vita staden" åker vi på en utflykt till lilla byn Jarak, för en festlig lunch på en bondgård, där vi smakar kulinariska specialiteter, plommonbrännvin och inhemskt vin. Ortens musikanter har förberett ett nyårspotpurri! Vi fortsätter till universitetsstaden Novi Sad där vår utflykt avslutas med en sightseeingtur med buss. Kleine Prinz har under tiden förflyttas från Belgrad och väntar vid kaj för fortsatt seglats mot Ungern. Middag ombord. Underhållning i baren.

Dag 3. Mohács/Pecs, Ungern
Under förmiddagen ankommer vi till historiska Mohács i Ungern. Med buss åker vi till Pecs, en kulturstad av rang. Under en rundtur besöker vi den vackra katedralen från 1100-talet, med kapell och katakomber. Efter en stämningsfull orgelkonsert fortsätter vi till de centrala delarna, med sina många museer och gallerier. Här framställs det berömda zsolnay-porslinet som smyckar flera av fasaderna. Det blir även tid för egna strövtåg och shopping. En traditionell lunch avnjuts på lokal restaurang innan vi återvänder till fartyget. Innan middagen ombord avsmakas några av fartygets bästa lokala viner.

Dag 4. Budapest, Ungern
Vi lägger till i hjärtat av Donaus drottning, som med sina två kontrastrika stadsdelar Buda och Pest på varsin sida av floden är en av Europas vackraste städer. En sightseeingtur tar oss till de populäraste sevärdheterna; den praktfulla parlaments-byggnaden, S:t Stefanskyrkan, Operan och Hjältarnas torg med Millenium-monumentet. Gellerthöjden och Fiskarbastionen erbjuder hänförande panoramavyer över Margarethaön och de många smyckade broarna, varav kedjebron är den mest kända. Eftermiddagen disponerar du efter eget tycke och smak. Kanske lockar ett besök på något av Budapest många anrika badhus? Gemensam middag ombord.

Dag 5. Bratislava, Slovakien
Efter en naturskön seglats lägger vi på eftermiddagen till i Bratislava. Under en panoramatur med buss beundrar vi huvudstadens stoltheter som S:t Martinskyrkan, slottet och ärkebiskopspalatset. I den charmerande Gamla stan ser vi nationalteatern, stortorget och Mickelbron. Fri tid för strövtåg och shopping. Därefter väntar kaptensmiddag ombord och fortsatt kryssning mot valsernas Wien.

Dag 6. Wien, Österrike
På förmiddagen lägger vi till i den forna kejsarstaden Wien. Lunch serveras ombord. Under en rundtur låter vi oss imponeras av mäktiga byggnader som – parlamentet, St Stefans katedralen, Hundertwasserhaus, paradgatan Ringen med Hofburg. Vi fortsätter till Belvedere-slottet, för en promenad i trädgården tillhörande Prins Eugens tidigare sommarresidens. En tillvalsutflykt går till Palais Liechtenstein och en Nyårskonsert med Hofburg Orcestra. Därefter väntar kaptensmiddag ombord.

Dag 7. Wien- Hemresa
Efter frukost och utcheckning beger vi oss till flygplatsen för hemresa till Skandinavien.

Grand Tours är teknisk arrangör av denna resan.

Kontakta oss för bokning och information:
0771/70 22 00 eller info@latitudetravel.se

Hotell

M/S Der Kleine Prinz
M/S Der Kleine Prinz
Byggd 1992. Renoverat 2016/2017. Fartyget är 93 meter långt. Max ca 90 passagerare fördelat på 45 hytter. Alla hytterna, 16 m², är utsides med panoramafönster. Hytterna är utrustade med separata sänga...