Skip to main content

Marco Polo

Marco Polo är ett omtyckt fartyg med många återkommande gäster. Om du uppskattar det klassiska kryssningslivet och föredrar en personlig miljö framför storlek och krom, är Marco Polo ett fartyg för dig.

Hon är ett klassiskt fartyg med det karakteristiska mörkblåa skrovet, vackra trädäck och en traditionell profil. Hon sjösattes för första gången 1964 och tar maximalt 800 passagerare. Fartyget har ett mycket trevligt akterdäck med servering och gott om plats för samkväm. Hytterna är lite mindre än på de övriga fartygen och många utsideshytter har runda ventilfönster.

Hyttbeskrivning Marco Polo

HYTTBESKRIVNINGAR

Kat 1 Standard Twin insides

Ungefärlig storlek 10,21 m2, belägna på däcken Caribic och Baltic. Dessa något mindre hytter har två separata bäddar på golvet, badrum med dusch/wc, garderob och byrå, toalettbord med spegel, TV, hårtork, telefon, musikanläggning och säkerhetsskåp.

Kat 2 Standard Plus Twin insides

Ungefärlig storlek 11,71 m2. Av dessa något större hytter är 4 belägna på däck Caribic, medan majoriteten av dem finns på däcken Baltic och Atlantic. Två separata bäddar på golvet, badrum med dusch/wc, garderob och byrå, toalettbord med spegel, TV, hårtork, telefon, musikanläggning och säkerhetsskåp. Sex av dessa hytter har en s k Pullman extrabädd.

Kat 3 Superior Twin insides

Ungefärlig storlek 11,71 m2. De flesta av dessa hytter är belägna på däck Pacific även om det finns sex stycken något mindre hytter belägna på däck Amundsen. Samtliga hytter har två separata sängar på golvet, badrum med dusch/wc, garderober och byrå, toalettbord med spegel, TV, hårtork, telefon, musikanläggning och säkerhetsskåp.

Kat 4 Premium Twin insides

Ungefärlig storlek 14,70 m2. De största insideshytterna finns på däcken Pacific, Amundsen och Columbus. Samtliga hytter har två separata sängar på golvet och de flesta av dem har plats för 3 eller 4 passagerare tack vare en eller två Pullman extrabäddar. Badrum med dusch/wc, garderob och byrå, toalettbord med spegel, TV, hårtork, telefon, musikanläggning och säkerhetsskåp. Hytterna 631 och 655 på däck Amundsen är handikappanpassade och lämpliga för rullstolsbundna med följeslagare.

Kat 5 Standard Single insides

Ungefärlig storlek 9,31 m2. Två av dessa hytter finns på däck Caribic och tre finns på däck Columbus. Varje hytt har en enkelsäng på golvet, badrum med dusch/wc, garderob och byrå, toalettbord med spegel, TV, hårtork, telefon, musikanläggning och säkerhetsskåp. Perfekt för ensamresenären.
Kat 6 Standard Twin utsides

Ungefärlig storlek 11,08 m2. Dessa hytter på däcken Caribic och Baltic har två separata sängar på golvet och dessutom havsutsikt två ventilfönster. Badrum med dusch/wc, garderob och byrå, toalettbord med spegel, TV, hårtork, telefon, musikanläggning och säkerhetsskåp.

Kat 7 Standard Twin utsides

Ungefärlig storlek 11,78 m2. Dessa något större hytter är belägna på däcken Caribic, Baltic och Atlantic och har ett eller två ventilfönster. Två av hytterna, 255 och 262, har en Pullman extrabädd vardera. Två separata sängar på golvet och dessutom havsutsikt två ventilfönster. Badrum med dusch/wc, garderob och byrå, toalettbord med spegel, TV, hårtork, telefon, musikanläggning och säkerhetsskåp.

Kat 8 Standard Plus Twin utsides

Ungefärlig storlek 13,14 m2. Dessa hytter är belägna på tre däck, varav de något större finns på däcken Caribic och Baltic, medan de något mer kompakta finns högre upp på däck Atlantic. De flesta hytterna har två ventilfönster, några få har ett. Två separata sängar på golvet och dessutom havsutsikt två ventilfönster. Badrum med dusch/wc, garderob och byrå, toalettbord med spegel, TV, hårtork, telefon, musikanläggning och säkerhetsskåp. Ett antal av hytterna på de lägre däcken har en eller två Pullman extrabäddar.

Kat 9 Superior Twin utsides

Ungefärlig storlek 12,75 m2. Dessa hytter är belägna på de högre däcken Amundsen och Columbus och har fönster istället för ventilfönster. Vissa av dessa, främst på däck Columbus, har begränsad utsikt och dessa är markerade med en cirkel på däcksplanen. Vissa hytter på däck Amundsen har mindre garderobsutrymmen. Två separata sängar på golvet, badrum med dusch/wc, garderob och byrå, toalettbord med spegel, TV, hårtork, telefon, musikanläggning och säkerhetsskåp. Två av hytterna har en Pullman extrabädd.

Kat 10 Standard Single utsides

Ungefärlig storlek 11,97 m2. Tio utsides dubbelhytter som anses mest passande för ensamresenärer på däcken Pacific och Amundsen säljs som enkelhytter. Dessa hytter har ett fönster, två separata sängar på golvet, badrum med dusch/wc, garderob och byrå, toalettbord med spegel, TV, hårtork, telefon, musikanläggning och säkerhetsskåp. Hytterna 656 och 661 har något begränsad utsikt.

Kat 11 Superior Plus Twin utsides

Ungefärlig storlek 21,91 m2. Det finns sex hytter förut på däck Amundsen medan övriga hytter finns såväl förut som akterut på däck Pacific. Hytterna har ett fönster, två separata sängar på golvet, badrum med dusch/wc, garderob och byrå, toalettbord med spegel, TV, hårtork, telefon, musikanläggning och säkerhetsskåp.

Kat 12 Premium Twin utsides

Ungefärlig storled 15,02 m2. Dessa rymliga premiumhytter är framför allt belägna midskepps på däck Pacific och i dessa hytter kan de flesta sängar sättas ihop till en ”queen size” dubbelsäng. Hytterna 549, 605 och 606 har endast dubbelsängar. Det finns även två hytter i fören på däck Amundsen och tre hytter i fören på däck Columbus. Övriga hytter i denna kategori finns på det översta passagerardäcket Navigator, men dessa har delvis skymd sikt av livbåtar. Varje hytt har ett stort fönster, vissa även två. Badrum med dusch/wc, garderob och byrå, toalettbord med spegel, hårtork, telefon, musikanläggning och säkerhetsskåp.

Kat DL De Luxe twin utsides

Ungefärlig storlek 19,81 m2. Det finns åtta De Luxe-hytter, av vilka två är belägna på däck Pacific (två separata sängar) och sex på däck Navigator (Queen Size dubbelsängar). Hytterna har stora fönster och en sittgrupp, badrum med badkar, dusch och wc, kylskåp, garderober och byrå, toalettbord med spegel, TV, hårtork, telefon, musikanläggning och säkerhetsskåp. Hytterna på däck Navigator har delvis skymd sikt.

Kat JS Juniorsvit utsides

Ungefärlig storlek 23,50 m2. Det finns endast fyra juniorsviter, två vardera på däcken Pacific och Columbus. Dessa trevliga hytter har två separata sängar som kan sättas ihop till en Queen Size dubbelsäng, en sittgrupp, badrum i marmor med badkar, dusch och wc, kylskåp, stor garderob ”walk-in wardrobe”, byråer, skrivbord med spegel, TV, hårtork, telefon, musikanläggning och säkerhetsskåp. Alla juniorsviter har fönster men hytterna 811 och 812 har delvis skymd sikt av livbåtar.

Kat DS De Luxe svit utsides

Ungefärlig storlek 44,96 m2. Skäm bort er med en av de två fina De Luxe-sviterna för ett behagligt och elegant boende med perfekt läge på däck Columbus. Sovrummet har en stor King Size dubbelsäng, stor garderob ”walk-in wardrobe” med mycket förvaringsutrymmen och toalettbord med spegel. Badrum i marmor med badkar, dusch och wc. I vardagsrummet/salongen finns en sittgrupp, TV och DVD. Övriga faciliteter är kylskåp, hårtork, telefon, musikanläggning och säkerhetsskåp. Välj mellan Mandarin Suite (706) på babordsidan och Dynasty Suite (703) på styrbordsidan.

Däcksplaner och mer information om fartyget Marco Polo finns på http://www.cruiseandmaritime.com/marco-polo