Skip to main content

Borneo - veckoresa till Sandakan

Sandakan, Kinabatangan och Turtle island, upplev orangutanger, sköldpaddor & tropiska regnskog.


7-dagars resa med Borneos vidunderligt vackra natur och oerhört artrika djurliv. På denna resa håller vi oss till Borneos nordligaste område, Sabah. Här besöker vi Sandakan, reser på floden Kinabatangan och besöker Selingan Island, känd som Turtle Island.

Den långsamma turen på floden Kinabatangan genom djungelns häpnadsväckande ekosystem är bara en av höjdpunkterna under denna resa. Vi åker i båtar med elektriska motorer med batteri som laddas av solceller. Cikadornas symfoni ljuder och vi ligger stilla under kanske 10 -15 näsapor, som lever sitt normala liv i träden utan att störas av oss. En orangutanghona med unge klättrar från träd till träd och det är inte ovanligt att familjer av Borneos mindre skogselefant kommer till floden för att bada och dricka. Vi reser även till den ljuvliga ön Selingan Island, även kallad Turtle island, med kristallklart vatten och kritvit sandstrand. Här får vi ta del av det viktiga arbetet att bevara jättesköldpaddan, denna fantastiska varelse på jorden som idag dessvärre drabbas hårt av tjuvjakt.

Vi besöker och får ta del av ekoprojektet som Sepilok Orang Utan Rehabilitaion Center driver och vi möter här "människan av skogen" på nära håll. Orangutangerna lever fritt på området och vi får som besökare vara med på matning och se när våra vänner leker i träden. Vi bor mycket bra under resan i Sandakan, på Selingan Island och på Sakau Rainforest Lodge. De flesta måltiderna och alla transporter ingår i resan (obs flyg från Scandinavien ingår ej).

Höjdpunkter

  • Möten med Bornoes vilda orangutanger
  • Möten med jättesköldpaddan och fantastiskt bad och snorkling på Selingan Island
  • Det rika djurlivet i Sakau Rainforest
  • Flodtur på Kinabatangan med rikt djurliv

Karta Borneo

Karta Borneo