Boka: 0771-70 22 00
Ring oss för att boka resan eller boka online - välj själv!
Öppettider: 
Mån - Fre 09.00 - 17.00

Beställ broschyrer och anmäl dig till Nyhetsbrevet!

Läs mer »

Makalösa naturupplevelser och enorma fotomöjligheter i trevligt sällskap...


Bara en dagsresa med bil från Åbo kan man studera stora vilda björnar på endast några meters håll om man så önskar. I Ingemansland mellan Finland och Ryssland möts både finska och ryska björnar och kommer till de skogsområden, där man studera dem på nära håll.

 

 

Resfakta

   

 

  • Land: Finland
  • Reslängd: 9 dagar
  • Visum: Nej
  • Guide:

 

   

 

Avresor:

Resan genomförs vid förfrågan. Kontakta oss för mer information.

  

 

 

 

 

Stor natur- och fotoupplevelse

En resa till de djurrika finska skogarna är inte bara en stor naturupplevelse. Den ger även en fotoupplevelse av hög klass. Är du en intresserad amatörfotograf kan du från ditt gömsle få ditt livs bilder på de väldiga brunbjörnarna som kommer till de platser där gömslena ställts ut och ovetande om din närvaro poserar framför din kameralins. Du kommer att ha djuren på kanske bara fem meters avstånd från ditt gömsle. Områdets rangers lägger varje eftermiddag ut mat framför gömslena, så det är ganska säkert att det varje kväll, natt och morgon kommer vilda djur för att äta.

Gömslen

Efter en tidig middag vid 15-tiden körs vi ut till de olika gömslena, där vi sedan tillbringar hela kvällen och natten innan hämtning sker vid 7-tiden nästkommande morgonen. Gömslena är stabilt byggda av tjocka träskivor. Naturens makalös skådespel tar man del av genom ett antal olika öppningar i väggarna som är förhängda med maskeringsväv. I väven finns reglerbara öppningar för dina kamera-objektiv.

Eftersom man tillbringar cirka femton timmar i gömslet finns där en säng med madrass. Dessutom en sovsäck att krypa ner i under natten, då det kan bli svalt. Det går givetvis bra att ta med en egen sovsäck. Gömslets luft leds bort i en hög skorsten så att de vilda djuren ej skall känna någon människodoft. Det är därför ej heller något problem att inta de smörgåsar med kaffe som vi får med varje eftermiddag från hotellet.

Gömslena ligger i ingemansland mellan Finland och Ryssland. Här finns stora mossar, olika typer av storstammig skog, berghällar, små skogstjärnar och det är inte alls omöjligt att du kan sitta på första parkett och följa en björnfamiljs midnattsdopp. I slutet av maj är de stora hannarna dessutom mycket aktiva för att finna en brunstig hona.

Vildmarkshotellens rangers lägger på eftermiddagen ut hundpellets som älskas av björnarna. Man lägger även ut fiskrens från en stor laxodling och ibland ocksp djur från bondgårdar. Detta gör att även områdets vargar ibland kommer för att söka föda och så även den ganska skygga järven. Örnar är även vanliga matletare vid t ex de stora mossarna.

 

 

Paketresa

Snabbsökning

Gör en förfrågan, be om offert och ställ frågor via vårt formulär. Läs mer »

Gilla oss på Facebook
Du missar väl inte de nyheter, erbjudanden och restips som vi delar på Facebook? Gilla oss idag - klicka nedan!

 

 

 

Läs mer om vår samarbetspartner här!

Läs mer »