Boka: 0771-70 22 00
Ring oss för att boka resan eller boka online - välj själv!
Öppettider: 
Mån - Fre 09.00 - 17.00

Beställ broschyrer och anmäl dig till Nyhetsbrevet!

Läs mer »

Mat och konst i världsklass 


Florens lämnar ingen oberörd, här finns ett oslagbart utbud av konst, arkitektur och historia. Addera till detta en stor portion romantik, mat av världsklass och underbara viner. Florens är en stad man vill återvända till. Denna Toscanas huvudstad ligger betagande vackert omgiven av gröna böljande kullar och otaliga vingårdar. Under århundraden har staden lockat resenärer från hela världen, tack vare sitt rika arv från 14- 1500-talen då Florens var Europas finansiella och konstnärliga centrum.

 

 

Sevärdheterna i det historiska Florens ligger tätt och bästa sättet att ta sig fram i de smala gränderna är till fots. Staden delas i två halvor av floden Arno och sammanbinds bl a av stadens äldsta bevarade bro Ponte Vecchio, byggd 1345 och den enda bron som inte förstördes under andra världskriget. Statyer, parker, bilder och arkitektur drar blickarna till sig i nästan varje gatuhörn. I hjärtat av staden ligger Piazzo del Duomo och kupolen på Il Duomo är ett bra riktmärke under din vistelse. Att besöka världens äldsta konstgalleri, Galleria degli Uffizi och se Botticellis ”Venus födelse” eller Galleria dell’Accademia och se Davidsstatyn, kanske är huvudmålen för din resa men missa inte chansen att besöka de mindre byarna på den vackra toscanska landsbygden.

 

Toscana, regionen är en av Italiens mest omskrivna. Man kan enkelt göra en dagsutflykt från Florens ut på landsbygden för att pröva den lokala maten, njuta av vinodlingarna eller kanske besöka en olivoljegård. Här finns även Pisa och Siena, som båda haft sina glansperioder innan Florens etablerades som ”huvudstad” och som är tätt sammanlänkade genom snabba tvåfiliga vägar. På egen hand kan man även ta sig till fantastiska medeltida byar som San Gimignano, med dess berömda torn, eller Pienza, en liten renässanspärla.

Följ med på en weekendresa och upplev Florens fantastiska konstskatter eller passa på och förlänga din vistelse med en dag extra för tid att uppleva det underbara Toscana. Vi kan erbjuda svensktalande guider på plats som med stor kunnighet och erfarenhet visar dig runt i staden och som med sina personliga kontakter gör dina besök på vingårdarna till det där lilla extra. Vi erbjuder bl a utflykter till utvalda vingårdar i det världsberömda Chiantidistriktet.

 

Paketresa

Snabbsökning

Gör en förfrågan, be om offert och ställ frågor via vårt formulär. Läs mer »