Boka: 0771-70 22 00
Ring oss för att boka resan eller boka online - välj själv!
Öppettider: 
Mån - Fre 09.00 - 17.00

Beställ broschyrer och anmäl dig till Nyhetsbrevet!

Läs mer »

HURTIGRUTEN - Sedan 1893 har Hurtigruten varit en livsnerv längs den norska kusten med dagliga avgångar, året runt. Ingen annan resa tar dig så nära det dagliga livet i de små isolerade kustsamhällena och den storslagna norska naturen som Hurtigruten.

Hurtigrutens flotta består av 11 klassiska fartyg byggda från 1950-talet till 2000-talet. Utöver åldern, så varierar fartygen även i storlek, från 1000 - 400 passagerare. Alla har sin egen speciella stil och därför kan storlek och placering av hytter variera även inom en och samma kategori. Men gemensamt för alla fartygen är att det finns ett stort urval av bekväma hytter, salonger och platser att njuta av utsikten. Alla fartyg har ett bibliotek, där man i lugn och ro kan förkovra sig i en god bok, och ett kafé som har öppet dygnet runt. Trots olikheterna fartygen emellan, har de gemensamt att man kommer närmare naturen, kustkulturen och människorna som bor här och ombord är det en informell atmosfär, något som Hurtigruten är uppskattat och känd för. Läs er om fartygen längst ner på denna sida.

 

När ska man resa med Hurtigruten?

- Alla årstider erbjuder något unikt.
Oavsett om du reser under sommaren, våren, vintern eller hösten kommer du att få ta del av en fantastisk naturupplevelse. Varje årstid har sin charm: på våren upplever du tre årstider under en och samma resa, under sommaren får du Geirangerfjorden när den är som vackrast och midnattsolen, om hösten skänker färgprakten en obegränsad skönhet till fjällen och bergssluttningarna och på vintern erbjuds man ett magiskt vinterlandskap med klar luft och med lite tur får man uppleva norrskenet.

Latitude Travel har lång erfarenhet av kryssningar utmed Norges kust, från Bergen i söder till Kirkenes i norr, och vi hjälper dig att planera din resa och välja bland Hurtigrutens 34 hamnar.  Nedan finner du den klassiska kartan över Hurtigrutens hamnar. Vänd dig till oss med dina önskemål eller frågor om resor med Hurtigruten, vi arrangerar resan efter dina önskemål. Tänk på att Hurtigrutens hamnstopp och tidtabeller varierar beroende av årstid. Läs mer om kryssningarna med Hurtigruten här

 

Ett av Hurtigrutens milleniumfartyg. MS Finnmarken byggdes 2002 och är av samma fartygsklass som MS Trollfjord och MS Midnatsol. Hon är det enda av Hurtigrutens båtar som har både pool och jacuzzi på däck. Speciellt är också den karaktäristiska bogen samt däck 5 som är öppet hela vägen från för... Läs mer »
Ett av Hurtigrutens millenium fartyg. Namnet Midnatsol är något att leva upp till, och fartygets namn är också tillägnat sommaren i Norge. Inredningens ljusa, färgstarka dekor har inspirerats av det varma soliga klimatet, ett motiv som också återspeglas i de många verken med spännande modern ko... Läs mer »
Ett av Hurtigrutens N-fartyg Expeditionsfartyget MS Nordnorge har fått sitt namn efter den norra delen av Norge, som till största delen ligger norr om polcirkeln. MS Nordnorge byggdes i Norge 1997 och är det andra fartyget inom Hurtigruten som bär detta namn. Mellan 2002 och 2007 bjöd MS No... Läs mer »
Ett av Hurtigrutens moderna fartyg MS Polarlys byggdes 1996 och är det tredje Hurtigrutenfartyget som bär detta namn. MS Polarlys är ett elegant fartyg som är utrustat med mahogny-paneler, polerad mässing och ett urval av samtida norsk konst. Detta, tillsammans med det omfattande bruket av trä... Läs mer »
Ett av Hurtigrutens Milleniumfartyg och tillhör samma klass som MS Midnatsol och MS Finnmarken. Fartyget bär sitt namn efter den berömda fjorden, belägen mellan Vesterålen och Lofoten. Trollfjorden är en av höjdpunkterna under resan utmed den norska kusten och fjorden är känd för &rdquo... Läs mer »
Ett av Hurtigrutens traditionella fartyg MS Vesterålen är byggd 1983, och uppkallades efter det första fartyget som seglade i Hurtigruten år 1893, DS Vesteraalen. Vesterålen är också namnet på det område där Hurtigrutens första hemmahamn, Stokmarknes, är belägen. Vesterålen ligger just norr om Lofoten och har storslagna vyer som Trollfjorden och Raftsundet. Fartyget tillhör de minsta i flottan. Hon moderniserades 1988 och 1995, och fick då en ljus och vänlig interiör i de gemensamma utrymmena och salongerna. Under din resa kan du njuta av utsikten från panoramasalongen och se den stora konstsam... Läs mer »
Ett av Hurtigrutens N-fartyg MS Nordkapp är döpt efter en av höjdpunkterna på Hurtigrutenresan: Det europeiska fastlandets nordligaste punkt, Nordkap (71ºN). MS Nordkapp är ett expeditionsfartyg, fullt utrustat med panoramasalong, soldäck, utsiktsdäck samt från och med 2016 sitt e... Läs mer »
Ett av Hurtigrutens moderna fartyg Byggdes 1993. Behaglig storlek, stora panoramafönster med fantastisk utsikt. I salongerna hänger konst över kustlandskapet i Nordnorge. Alla Hurtigrutens 11 fartyg har ett stort urval av bekväma hytter. Storlek och placering varierar, ibland även inom samma... Läs mer »
MS Nordstjernen har fått sitt namn efter Polstjärnan, en stjärna känd för att hjälpa sjöfarare redan på vikingatiden att navigera norrut. Fartyget byggdes 1956 och har genomgått omfattande renoveringar. Hon tar endast 290 passagerare och med klassisk inredning, panoramasalonger och tak över en st... Läs mer »
Mer information inom kort Visa »
Fartygets namn och interiör med konst, dekor och färger har inspirerats av det storslagna norrskenet. Interiören är ljus och norska konstnärer har skapat en unik och uttrycksfull miljö som ska passa för avkoppling och vara i samklang med den omgivande naturen. Ombord finns expeditionsteam som dagligen arrangerar föredrag och kvällsaktiviteter. Ämnena varierar beroende på årstid och farvatten. Visa »
"Ärevördig dam" - ett av Hurtigrutens traditionella fartyg. MS Lofoten tillhör Hurtigrutens äldsta och minsta fartyg och är för många resenärer en favorit. Hon sjösattes i Oslo 1964 och fick bära namnet efter det särpräglade landskapet just norr om Polcirkeln, ofta beskrivet som... Läs mer »
 

 

Från och med måndag den 17/9 bjuder Hurtigruten på flygresan när du bokar en sjöresa utmed Norges kust! Så boka nästa års drömresa genom världens vackraste kustlandskap nu och erhåll dom bästa priserna. Fantastiska fjordar, Nordnorges arktiska vildmark, polcirkeln under midnattssol, norrsken, vällagad mat av lokala råvaror - upplevelserna är många.
Erbjudandet med gratis flyg gäller 6, 7 och 12 dagar, boka senast 31/10.
Pris från ca 7.470 kr
(prisexempel 6 dagar april -19).

Läs mer »

Paketresa

Snabbsökning

Gör en förfrågan, be om offert och ställ frågor via vårt formulär. Läs mer »

Gilla oss på Facebook
Du missar väl inte de nyheter, erbjudanden och restips som vi delar på Facebook? Gilla oss idag - klicka nedan!