Upplev det klassiska kryssningslivet ombord på ett mindre fartyg. Det brittiska rederiet Cruise and Maritime Voyages har specialiserat sig på traditionella kryssningar med klassiska, mindre fartyg.  
Med fartygen Astoria, Marco Polo, Magellan och Astor, erbjuder man kryssningar som kännetecknas av en varm, avslappnad atmosfär och personliga service. Något som gör att många gäster återkommer år efter år. Fartyget Astoria kryssade under sommaren 2011 från Göteborg, då under namnet M/S Athena.

Kryssningarna passar dig som föredrar en elegant, klassisk kryssningsmiljö på ett mindre fartyg.
Du som vill uppleva det traditionella kryssningslivet kan välja mellan ett stort antal kryssningar i både Nordeuropa, Medelhavet och runt om i världen.

Kort om kryssningsfartygen

Cruise & Maritimes fartyg är alla små till medelstora. Minst, med kapacitet för ca 550 passagerare, är Astoria. Många svenskar känner henne som M/S Stockholm och somliga har kryssat med henne från Göteborg, då under namnet M/S Athena. Rederiets största fartyg heter Magellan och tar ca 1200 gäster – långt från dagens megaliners som tar flera tusen passagerare. Gemensamt för fartygen är väl tilltagna sällskapsutrymmen och trevliga däck. Alla fartyg har soldäck med utomhuspool och på Magellan och Marco Polo finns även bubbelpooler. Läs mer om fartygen nedan.

Från England 

Kryssningarna avgår från Londons hamnstad Tilbury eller från Bristol. Vi flyger från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn och ordnar anslutningsflyget från andra orter i Sverige. Vi erbjuder en bekväm transfer från flygplatsen direkt till fartyget i respektive avgångshamn. Föredrar du att ta dig till fartyget på egen hand, går detta naturligtvis bra.

Läs mer om kryssningarna här.

Aktiviteter och avkoppling

Kryssningslivet ger utrymme både för avkoppling och aktivitet. Ett parti bridge, en intressant föreläsning eller en matlagningsdemonstration – dagarna ombord är fyllda med spännande aktiviteter. Varva en lugn stund i solstolen med ett besök i fargets gym eller spa-avdelning. Det fina med kryssningslivet är att du själv väljer bland allt som står till buds. Varje kväll bjuder fartygets artister på show och i salongerna spelas musik. För den som föredrar stillhet finns rum även för detta.

Frikostig helpension ingår

Måltiderna är en av höjdpunkterna under en kryssning och helpension ingår givetvis i priset. Köket ombord är internationellt och brittiskt. Frukostbuffén erbjuder allt man kan önska och till lunch och middag väljer du från en varierad meny med köttoch fiskrätter, soppor, sallader och pasta. Färsk frukt och dessert avslutar måltiderna. På eftermiddagarna serveras ”afternoon tea” med smörgåsar och bakelser och på kvällen ”late night snacks”. Hela dagen finns kaffe och te för självservering.
MIddagarna intas i två sittningar , en tidig och en sen sittning (cirka kl 18.00 och 20.00, tiderna varierar beroende av hamn). Boka din sittningstid innan avresa.

Det mesta ingår

Ombord betalar du för det du dricker och de utflykter du beställer. Den förstklassiga helpensionen, underhållningen, hamnskatterna och aktiviteterna ombord ingår redan i resans pris. Flyg till England och transfer mellan flygplatsen och fartyget köper du i ett separat paket från oss. Vi ordnar allting och du kan lugnt njuta av den stundande kryssningen. Du kan boka till extra dryckespaket i förväg om du så önskar och diverse olika paket till din hytt med bl a fruktkorgar, champagne och choklad om du vill fira något speciellt under din resa. Det finns även wellness-paket  med olika spa-behandlingar som kan bokas i förväg. Utflykter kan bokas i förväg, vi skickar närmare inpå avresa ut ett program till samtliga inbokade. 

Hytterna 

Du bor bekvämt ombord och kan välja mellan insideshytter utan fönster och utsideshytter med runda fartygsventiler eller större fönster. På Astoria och Magellan finns även ett mindre antal balkonghytter. Alla hytter har dusch och wc och två sängar på golvet. Ett mindre antal 3- och 4-bäddshytter samt enkelhytter finns också.

Ett äkta kryssningsfartyg med själ. Om du uppskattar det klassiska kryssningslivet och föredrar en personlig miljö framför storlek och krom, är Astoria ett fartyg för dig. Hon tar maximalt 550 passagerare och tillhöra samma stolta fartygstradition av klassiska kryssningsfartyg som M/S Funcha... Läs mer »
Ljust och spatiöst flaggskepp Magellan är sedan 2005 Cruise and Maritime Voyages nya flaggskepp och det största av rederiets fartyg med ca 1200 passagerare - långt från dagens megaliners som tar flera tusen passagerare. Ombord finns rymliga salonger och sällskapsutrymmen med panoramafönster s... Läs mer »
Marco Polo är ett omtyckt fartyg med många återkommande gäster. Om du uppskattar det klassiska kryssningslivet och föredrar en personlig miljö framför storlek och krom, är Marco Polo ett fartyg för dig. Hon är ett klassiskt fartyg med det karakteristiska mörkblåa skrovet, vackra trädäck och en t... Läs mer »
 

Paketresa

Snabbsökning