Denna otroliga kryssning tar dig till ökända Îles du Salut i Franska Guyana, fem soldränkta öar i Karibien, Madeira, Cape Verde och Azorerna. Men höjdpunkten är det mäktiga Amazonas, där vi upptäcker världens största tropiska regnskog och ekosystem.

Vi kryssar med det omtyckta fartyget Magellan från London, Tilbury. Fartyget har många återkommande gäster.

 

Destinationer

Portugal & Kap Verde

Utforska historiska Lissabon och Funchal på Madeira, ”Atlantens flytande trädgård”. Besök avlägsna Kap Verde-öarna med kullerstensbelagda gator och pastellfärgade kolonialbyggnader i Mindelo. Njut av livet och aktiviteterna ombord under femdagarskryssen mot Sydamerika och Santarem, vår port till den väldiga Amazonfloden.

Sydamerika

I Boca da Valeria får vi ta del av den ursprungliga livsstilen i regionen, innan vi anländer till Manaus, Amazonas hjärta.  Här stannar vi över natten och det finns möjlighet att följa med på en båttur och uppleva ett spektakulärt ”vattenmöte” mellan två floder. Du kan också besöka en ekopark för en nära inblick i djungelns vegetation och trädliv. Här finns såväl papegojor som tucaner och med tur kan man även få se de gigantiska vattenliljorna Victoria Regia i blom. I fiskebyn Alter do Chão möter Tapajo-flodens grönblåa vatten de vida sandstränderna och lockar till sköna bad. Vulkanöarna Îles du Salut utanför Franska Guyana användes tidigare som straffkoloni och är känd som Djälvulsön från filmen Papillon.

Karibien och Azorerna

En härlig smak av Karibien får vi på charmiga Grenada och vackra S:t Vincent och Bequia i Grenadinerna. St. Lucia med sina kända sockertoppsberg och Barbados avslutar vårt besök i Västindien innan vi beger oss till Azorerna med stopp på Horta och Ponta Delgada.

Resfakta i korthet


Reslängd:          43 dagar/42 nätter 
Avresedatum:    7/1 2018
Avreseort:           London, Tilbury
Fartyg:                Magellan

Denna kryssning genomförs utan svensk färdledare. Kontakta oss gärna för mer information om kryssningen, priser och flyg- och transferpaket.

 

Paketresa

Snabbsökning