Boka: 0771-70 22 00
Ring oss för att boka resan eller boka online - välj själv!
Öppettider: 
Mån - Fre 09.00 - 17.00

Beställ broschyrer och anmäl dig till Nyhetsbrevet!

Läs mer »

Custom-made and fixed tours to St. Petersburg, Moscow and with The Transsiberian railway. Read more, press link below.

Läs mer »

Konstintresserad?


Då är S:t Petersburg är staden för dig! Har man bara det minsta intresse av konst bör man besöka Rysslands gamla huvudstad S:t Petersburg. Självfallet ägnar vi mycket tid till de enorma konstskatterna på museet Eremitaget med sina ovärderliga samlingar av västerländsk konst. Ryska museet har stora samlingar av enbart rysk konst, från de klassiska mästarna till spännande, tidigare förbjuden, modern konst. Som en extra "krydda" brukar vi på våra konstresor besöka Konstakademien där vi får möjlighet att träffa både professorer och elever vid skolan.

Vår "grundresa" är på 4 dagar inkl flyg, hotell, måltider och utflykter med kunnig svensktalande guide. Självklart hjälper vi till att ordna visum. Är ni ett sällskap eller en grupp anpassar vi resan helt efter era önskemål. Kanske önskar ni stanna flera dagar i S:t Petersburg, har önskemål om ett specifikt hotell, önskar göra studiebesök eller vill ha hjälp att ordna möten. Tala med oss - med våra kontakter och erfarenheter har vi stora möjligheter att skapa den perfekta resan!

RESFAKTA

              

GULDKORN

 
 • Land:              Ryssland
 • Reslängd:     4 dagar
 • Typ av resa: kontakta oss
 • Visum:           Ja  « Läs mer
 • Guide:            Svensktalande
 • Avresor:       Kontakta oss
 • Pris:               Ges på förfrågan

 

   
 • Eremitagets konstsamlingar och Vinterpalatset
 • Shopping, restauranger och uteliv av högsta kvalitet
 • Broarna över Neva
 • Uppståndelsekyrkans lökkupoler

 

 


Här nedan följer ett exempel på hur dagsprogrammet kan se ut.

KONSTRESA S:T PETERSBURG - dagsprogram

 

Torsdag 
Avresa från Sverige på förmiddagen till S:t Petersburg. Vår svensktalande lokalguide möter på flygplatsen och vi inleder vistelsen direkt med en omfattande stadsrundtur. Under vår sightseeing passerar vi bl a stadens första anläggning PeterPaulfästningen, som utmärks av fästningskatedralens 122 meter höga gyllene spira, Vinterpalatset med Eremitaget, Palatstorget med Generalstaben, Amiralitetet, Isaakskatedralen, Rysslands gamla Senat- och Synodbyggnad, Smolnyjklostret och den unika Uppståndelsekyrkan, S:t Petersburgs enda centrala byggnad i genuin rysk arkitektur. 

Stadsrundturen avslutas vid hotellet och guiden hjälper till med incheckningen. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Fredag 
Efter frukost besöker vi med vår svensktalande guide det enorma museet Eremitaget med Vinterpalatset samt de fantastiskt rika konstsamlingarna som tillsammans upptar fyra palatsbyggnader. Vi tar den mäktiga Ambassadörstrappan upp till några av Vinterpalatset stora magnifika salar, bl a den gröna Malakitsalen, innan vi via den underbart vackra Paviljongsalen kommer in till några av Eremitagets enorma samlingar. Rembrandtsalen med 23 mästerverk, Rubens, Da Vinci och de franska impressionisterna står på vårt program. Men glöm inte att vända blicken både uppåt i taket, längs väggarna och ner i golvet; överallt finns utsökta konstverk i form av vackra intarsiaträgolv, takmålningar och föremål i halvädelstenarna malakit och lapis lazuli. Efter besöket vilar vi fötterna och äter lunch varefter vi fortsätter till S:t Petersburgs Konstakademi. Där väntar möten med professorer och elever som utbildas för att restaurera och kopiera konst för att bevara de stora värden som finns på stadens museer. 

Lördag 
I Tsarskoje Selo, ungefär tre mil utanför S:t Petersburg, ligger det väldiga Katarinapalatset, som ritades av Bartolomeo Rastrelli. Palatset uppfördes ursprungligen av kejsarinnan Elisabet, som på detta sätt hedrade sin mor Katarina I. Slottet byggdes ut till dagens storlek av Katarina den Stora. Via Paradtrappan kommer vi upp till den övre våningen, där vi bl a ser Rastrellis Stora Sal med förgyllda sniderier och väldiga takmålningar, Gröna matsalen, Kavaljermatsalen och givetvis det nyrekonstruerade och unika Bärnstensrummet. Vi intar lunch i Tsarskoje Selo innan vi återvänder till S:t Petersburg. 

Söndag
Det Ryska Museet är inrymt i Mikaelspalatset vid Konsternas torg och här visas endast rysk konst. Museet har en utsökt samling ikoner, många riktigt gamla från 1100–1200-talet och inte minst de mest berömda av Andrej Rubljov (1340–1430). Vandrarmålarna -"peredvizjniki" - från mitten av 1800-talet är intressanta genom sin socialrealism och Ilja Repins målningar visar konstnärens engagemang mot bl a tvångsarbete. Mycket intressant är också den moderna konsten som nu efter Sovjetunionens fall plockats fram ur dammiga källarvalv. Efter en gemensam lunch beger vi oss till flygplatsen.


 

 

Boka resa här:

       

 

 

 

 

Andra rekommenderade resor

Följ med till tsarhuvudstaden på vår populära weekendresa torsdag - söndag med utflykter med svensktalande guide inkluderat i priset. Avresor från Stockholm, Köpenhamn och Göteborg. 
Pris:  från 6.990 kr
Avresor: torsdagar/fredagar, Mars - November

Läs mer »

Paketresa

Snabbsökning

Gör en förfrågan, be om offert och ställ frågor via vårt formulär. Läs mer »

Här kan du läsa mer om visum till Ryssland: instruktioner för hur du fyller i din ansökan samt länken till ansökningsformuläret.

Läs mer »

Tsarer & kupoler - spännande & mångfacetterat!
Boka rundresa, weekendresa eller hotell i Ryssland, res till S:t Petersburg och Moskva. Vi ordnar Ditt visum till Ryssland. Vår kunskap och långa erfarenhet är din trygghet!

Läs mer »

Här ansöker du om visum till Ryssland. Gå direkt till Ryska Federationens hemsida. Läs mer »