5 DAGAR - Res på en minisemester utmed den norska kusten med Hurtigruten. Turen mellan Tromsö och Trondheim bjuder på spektakulära naturuplevelser oavsett årstid. I resan ingår flyg, hotell och sjöresan. Höjdpunkterna på sträckan är den vackra Vesterålen, Lofoten och Helgelandskusten utöver Tromsö och Trondheim såklart!. 

Dagsprogram

 

Dag 1. Tromsø, ombordstigning vid midnatt

Flyg från Stockholm/Köpenhamn eller Oslo till Tromsø.
Du ankommer Nordens Paris på förmiddagen och har hela dagen på dig att utforska Tromsø innan du går ombord kl 23:45. Besök ett av stadens många kaféer, fynda på retrobutiken Smørtorget, gå en topptur till Tromsdalstoppen eller ta en skön promenad genom det vackra Tromsø. Vi rekommenderar att du kollar upp i förväg vad som händer i staden den här dagen. Här finns ofta mycket som är värt att uppleva, från festivaler till teaterföreställningar och konserter. 

 

Dag 2: Sjöresa Tromsö - Stamsund

Avresa från Tromsö kl 01:30. Vi ankommer Harstad på morgonen. Följ med på en av klassikerna i vårt utflyktsprogram En smak av Vesterålen. Den smala kanalen Risøyrenna är endast 7 meter djup och byggdes speciellt för att Hurtigruten skulle kunna trafikera sträckan Harstad–Vesterålen. Du kan se sandbankarna i det klara gröna vattnet. Öarna i Lofoten och Vesterålen har kanske den mest spektakulära naturen på hela resan. Risøyhamn är en liten byggd med bara 200 invånare. Här gör vi ett kort stopp för att leverera passagerare, gods och post. Som en hyllning till Lofotens fiskehistoria har våra kockar en uppvisning på däck på våren av hur man filéar fisk. Vi fortsätter via Sortland till Stokmarknes, där Hurtigruten grundades för mer än 120 år sedan. När vi grå vidare söderut kan man tro att vi seglar rakt in i fjällväggen. Men oroa dig inte, kaptenen hittar en öppning in i det trånga Raftsundet. Denna 26 kilometer långa passage mellan Vesterålen och Lofoten är omgärdad av höga fjäll på upp till 1 000 m ö.h. Trollfjorden är havsörnens rike – och nästa punkt på programmet. Denna lilla fjord är bara 2 kilometer lång och 100 meter bred, med majestätiska fjäll på båda sidor. Ofta tar kaptenen en vända in i fjorden där fjällväggarna näst intill stryker fartygssidorna. När vi kommer till Svolvær kan du följa med på havsörnssafari eller ta en ridtur eller guidad fjälltur i de magiska omgivningarna under sommarhalvåret. Från Svolvær fortsätter vi till Stamsund, där Lofotveggens toppar tronar över oss. Vi lämnar den vackra ögruppen under kvällen och sätter kurs över Vestfjorden mot fastlandet.

 

Dag 3: Sjöresa Bodö - Rörvik

En av dagens höjdpunkter på kryssningen är när vi korsar polcirkeln på 66°33’ nord. Händelsen markeras med en smak av arktiska traditioner på däck. En annan höjdpunkt är när vi passerar fjällkedjan De Syv Søstre på 900-1 000 meters höjd. Det är lätt att förstå hur dessa ”damer” har inspirerat till gammeldags myter. Vi gör ett kort stopp i Nesna, en idyllisk gammal handelsplats, innan vi går vidare till Sandnessjøen. Vegaøyene som står på Unescos världsarvslista ligger strax intill. Under sommarhalvåret kan du följa med på en utflykt hit och uppleva platsens  historiska kulturlandskap och lära dig mer om öbornas unika tradition att hålla ejdrar som tamdjur. I Brønnøysund kan du följa med på Norsk Havbrukssenter och lära dig mer om fiskeodling, miljön runt anläggningarna och modernt havsbruk.

 

Dag 4: Trondheim, övernattning på hotell

Vi ankommst Trondheim tidigt på morgonen. Efter en god frukost ombord är det dags att lämna fartyget och uppleva fantastiska Trondheim. Kanske du vill ta det lugnt och vandra runt bland butikerna och kaféerna på Bakklandet. Eller frestar det med en öl på Mikrobryggeriet och sedan en tur till Samfundet och en hamburgare på Sesam? Om du längtar efter shopping finns många möjligheter, från Nordre gate i centrum till ett antal shoppingcentra. Vintertid finns också möjlighet att ta en skidtur i Bymarka – du har sällan långtråkigt i Trondheim! För att du ska få ut så mycket som möjligt av besöket har vi bokat en hotellnatt innan du flyger hem nästa dag. Det betyder tid för att både äta middag och uppleva nattlivet i staden; titta in på Den Gode Nabo, BrukBar eller kanske Mikrobryggeriet innan du säger godnatt.

 

Dag 5: Trondheim, hemresa

Ät en god hotellfrukost före hemresan. Beroende på hur tidigt du stiger upp kan du få lite tid i staden också den här dagen.Obs! Frukost ingår inte i priser  för de resor som bokas 30 dagar eller mindre före avresan. Frukost ingår inte om det bokas en ospecificerad insides/utsideshytt i priskategorin Basic. 

 

 

Paketresa

Snabbsökning