Boka: 0771-70 22 00
Ring oss för att boka resan eller boka online - välj själv!
Öppettider: 
Mån - Fre 09.00 - 17.00

Beställ broschyrer och anmäl dig till Nyhetsbrevet!

Läs mer »

4 DAGAR - Vill du resa utmed den norska kusten men har svårt att välja städer? Vi gör det enkelt för dig och paketerar din resa med flyg, hotell och sjöresa mellan Bergen och Trondheim i en och samma resa. Upplev den idylliska Nordfjorden, Bergen, Trondheim, Ålseund och Geirangerfjorden i en och samma tur. Vår resa är 4 dagar och flyg från Stockhoml eller Köpenhamn ingår samt en hotellövernattning i Bergen innan avresan med Hurtgiruten.

 

 

Resfakta i korthet

Höjdpunkter

 • Reslängd: 4 dagar/3 nätter
 • Prisexempel: från 7.393 kr (per 27.02.2017)
 • I paketpriset ingår: 
  Flyg t/r Stockholm, hotell, transfer
  & sjöresa i delad tvåmanshytt på M/S Kung Harald på avresan 1.04.2017
 • Avresor: Varje dag, året runt

     

 

 • Idylliska Nordfjorden
 • Trondheim, Bergen och Ålesund på samma tur
 • Geirangerfjorden på sommaren
  och Hjorundfjorden på hösten

 

Dagsprogram

 

Dag 1: Bergen - ankomst och hotellövernattning
På den här turen ingår en hotellnatt i Bergen före avresa med Hurtigruten dagen därpå. Det ger dig goda möjligheter att uppleva stadens kvällsliv. Ta en öl på den trendiga puben Legal och ät kanske en middag på Potetkjelleren. Bergen har något för alla!

Dag 2: Bergen - sjöresan startar
Bergen är en stad full av gammal charm men med urban atmosfär – allt inramat av sju fjäll. Klungor av hus klänger på fjällsidorna och inne bland de trånga gatorna finner du en mängd charmiga butiker och restauranger. Stadens kullerstensgator ger en småstadskaraktär trots att Bergen har allt man kan förvänta i en modern storstad. För att få en överblick över staden kan du ta bergbanan upp till Ulriken eller Fløybanen. Vi kan lova dig en spektakulär utsikt över staden och vattnet. Om du längtar efter shopping men är trött på stora köpcenter kan vi rekommendera Skostredet. Detta är stadens trendigaste gata med allt från gourmetmat hos Søtt & Salt till kläddesign hos T-Michael. I tillägg finns ett antal kaffebarer, kuriosabutiker och pubar längs den lite slitna men charmiga gatan.  Njut av en härlig buffémiddag ombord före din avresa. Avresa från Bergen kl 20:00/22:30.

Dag 3: Till havs - Ålesund
(Geirangerfjorden på sommaren och Hjorundfjorden på hösten))

Vaknar du tidigt hinner du se den storslagna utsikten mot idylliska Nordfjord, följt av en god frukost. När vi seglar förbi Vestkapp är vi ute på öppet hav för första gången under resan. Fartyget navigerar mellan öar, skär och holmar innan vi kommer till Ålesund. På sommaren seglar vi in i Geirangerfjorden. Den berömda fjorden omgärdas av majestätiska fjälltoppar, branta stup och vilda forsar. När hösten färgar landskapet gult och rött tar vi en vända in i Hjørundfjorden som ligger omringad av Sunnmørsalpenes vilda och mäktiga toppar. Våra fartyg är de enda som seglar in i denna fjordpärla, av många ansedd som Norges vackraste fjord.

Följ med på utflykten Ett litet stycke Norge och se platser som har fascinerat besökare i århundraden eller välj en av två nya fotvandringar. Här väntar orörd natur, branta fjällväggar, gröna ängar, ensliga fjällgårdar och små små bebyggelser. När vi fortsätter norrut kan du lyssna till ett färgstarkt och intressant föredrag om Aurora Borealis under vintermånaderna.

Dag 4: Trondheim
Efter en riklig frukost ombord är det dags att checka ut från fartyget och ta sig an fantastiska Trondheim, en äventyrligt vacker stad med en speciell arkitektur och en mytisk stämning. Här är fullt av sevärdheter, matställen och kultur – något för alla smakriktningar, från Nidarosdomen, Rockheim, Sverresborg, Tyholttårnet och Bakklandet till turer i Bymarka, Pirbadet och olika vattensportsaktiviteter i Nidelven. Om du söker bra shopping har staden en rad stora köpcentra men också charmiga småbutiker som Tante Isabel, BananaMoon och den franska modebutiken Shine. När du behöver vila fötterna är det aldrig långt till ett kafé eller en restaurang. Vad sägs om färsk fisk eller skaldjur på Havfruen eller kanske äkta tröndermat på To Rom och Kjøkken?

 
 

Paketresa

Snabbsökning

Gör en förfrågan, be om offert och ställ frågor via vårt formulär. Läs mer »