Boka: 0771-70 22 00
Ring oss för att boka resan eller boka online - välj själv!
Öppettider: 
Mån - Fre 09.00 - 17.00

Beställ broschyrer och anmäl dig till Nyhetsbrevet!

Läs mer »

Vi kryssar sakta fram på den frodiga Dourofloden, utmed dramatiska bergsluttningar och terrasserade odlingar. Det är en fantastisk upplevelse att slingrar sig genom Europas kanske vackraste vindal och hjärtat av Portugals portvinsregion. Kryssningen fortsätter vidare till Spaniens gräns där vi besöker den UNESCO-skyddade staden Salamanca. Kryssningen startar i Porto. Men oss på resan är vår svensktalande färdledare.

 

RESFAKTA

     

HÖJDPUNKTER

 • Land:           Spanien och Portugal
 • Reslängd:   6 dagar
 • Fartyg:        M/S Gil Eanes
 • Avresor:     23 apr, 23 maj, 6 sep
 • Avreseort:  Stockholm/Köpenhamn,
                      Göteborg på förfrågan
 • Priser:         Från 15.390 kr       
 • Guide:         Svensktalande färdledare och engelsktalande lokala guider
     
 • Porto
 • Universitetet i Salamanca
 • Dourodalens dramatiska landskap

 

    

 

 

 

DAGSPROGRAM

DAG 2. PORTO – REGUA

CLASSIC UTFLYKTSPAKET: besök i Porto, en av de äldsta städerna i Europa och tilldelad världsarv-status av Unesco, för sina orörda gamla kvarter, labyrint av smala gator och fantastiska kyrkor.

Porto är dock först och främst känd för sitt  Portvin som produceras av vingårdarna som sträcker sig så långt ögat kan nå.

DISCOVERY UTFLYKTSPAKET: Här ser vi  Porto med den berömda TAM spårvagnen och besöker spårvagnsmuseet.

Vi lämnar från Vila Nova de Gaia med buss till centrala Porto. När vi anländer tar vi en av stadens spårvagnar och följer den hela vägen till Douros mynning. Vi avslutar vår utflykt med en provsmakning av några av de lokala specialiteterna.

Åter på fartyget kryssar vi vidare mot Regua, beundra det underbara landskapet som kryssningen erbjuder. Vi passerar slussarna Crestuma och Carrapelato, som är den högsta i Europa på 36m.

DAG 3. REGUA – VEGA DE TERON (SPANIEN)

CLASSIC OCH DISCOVERY UTFLYKTSPAKET : Utflykt till Vila Real och Solar de Mateus palatset. Slottskapellet är en av Portugals vackraste barockbyggnader. Ta en promenad i slottsträdgården. Middag med spanskt tema ombord när vi når Vega de Teron.

DAG 4. SALAMANCA

CLASSIC UTFLYKTSPAKET: utflykt till Salamanca. Denna stad av bländande skönhet rymmer några extraordinära romerska, arabiska och kristna arkitektoniska skatter.

DISCOVERY UTFLYKTSPAKET: Salamanca på cykel. Du lämnar med buss med din värd / värdinna från Barca d’Alva till Salamanca. På en bekväm cykel kommer du att lära känna alla måste se-platser men också platser utanför de typiska turistvägarna.

Återvänd till skeppet i Barca d’Alva i slutet av eftermiddagen och fortsätt till Senhora da Ribeira. Galakväll ombord.

DAG 5. FERRADOSA – LEVERINHO

CLASSIC OCH DISCOVERY UTFLYKTSPAKET: Här gör vi en tur som kretsar kring portvin och vinodlingarna i området. Självklart blir det provsmakning! Under eftermiddagen seglar vi vidare mot Leverinho. Sitt på soldäck och beundra de vackra landskapen och imponerande klippformationerna längs vägen. Middag i traditionell portugisisk tappning.

DAG 6. HEMRESA

Vi äter frukost ombord och fartyget anländer Porto igen. Det är dags att ta farväl av vårt flytande hotell för denna gång. Transfer till flygplatsen för hemresa mot Skandinavien igen.


Fler avresor på egen hand

Letar du en resa där ovan datum inte passar in i era reseplaner? Vi erbjuder fler avresor utöver ovan presenterade datum, men du reser då på egen hand utan svensk färdledare och och utflykterna guidas på engelska.
Läs mer om Dourokryssningar på egen hand här eller k
ontakta oss för information om avresedatum och pris på 0771 70 22 00 eller skicka e-post till info@latitudetravel.se.


BOKA RESAN HÄR:

 

 

 

 

 

 

 

Hotell

Paketresa

Snabbsökning

Gör en förfrågan, be om offert och ställ frågor via vårt formulär. Läs mer »