Strasbourg - Amsterdam, 8 dagar.

Möt våren i det franska Alsace, besök några av Tysklands äldsta städer och besök Amsterdam, mitt under tulpanblommningens högsäsong. Vi kryssar på den vackra floden Rhen, från Strasbourg till Amsterdam, med det förstklassiga fartyget River Navigator. Vi ligger vid kaj i Amsterdam och har gott om tid att uppleva stadens rika kulturliv och se blomsterprakten i Keukenhof.  Under resan gör vi stopp i Nijmegen, Köln och Rüdesheim med livliga Drosselgasse. Det ges också möjlighet att besöka den gamla universitetsstaden Heidelberg. Välkommen att njuta av härliga måltider ombord och vårens vackraste äventyr!

Boka din resa längst ner på denna sida under "AVRESOR - BOKA NU"

RESFAKTA

   

HÖJDPUNKTER

 • Land: Holland, Tyskland, Frankrike
 • Reslängd: 8 dagar
 • Avresor:  21/4 2018
 • Avreseort: Stockholm/Köpenhamn
 • Fartyg: M/S River Navigator
 • Prisexempel: från 15.990 kr

 

   
 • Amsterdams vackra kanalhus 
 • Tulpanblomning i Keukenhof (mot tillägg)
 • Kanalerna i Pettite France i Strasbourg, Alsace
 • Rhendalens vackra landskap
 • Upplev livliga Drosselgasse i Rüdesheim

DAGSPROGRAM

DAG 1. RESA TILL STRASBOURG

Vi flyger direkt till Frankfurt på förmiddagen. Härifrån är det ca 2,5 timmes transfer till vårt fina fartyg MS River Navigator, som skall vara vårt hem den närmaste veckan. Vi går ombord, checkar in och träffas på en välkomstdrink innan middagen. Vi ligger vid kaj första natten centralt i Strasbourg.

DAG 2. STRASBOURG

Vi börjar dagen med en härlig frukost ombord. Strasbourg är huvudstaden i den franska regionen Alsace, och är mest känt för den gamle stadsdelen kallad Petit France – med bindingsverkshus och smala kanaler. Här finns många vackra platser och byggnader, bland annat den storslagna gotiska katedralen, Place Gutenberg og Rohan-palatset som hyser tre av stadens viktigaste museer. Vi skall på en guidad rundtur denna charmerande och trevliga stad. Vi ser stadens största, historiska och moderna sevärdheter, bl.a.  Europaparlamentet, Europadomstolen och inte minst Notre-Dame katedralen och Eglise Saint Thomas. Vi avslutar med en promenad genom Petit France.

Efter lunch ombord har du tid på egen hand för shopping bland de charmiga gågatorna.

DAG 3. SPEYER–RÜDESHEIM

Vi kommer fram till Speyer tidigt på morgonen. Staden är en av de äldsta i Tyskland  och här domineras stadsbilden av den stora og her domineres bybildet av den store katedralen som står på UNESCOs världsarvslista. Katedralen är ett av Europas störste romanska byggnadsverk. Här ligger åtta romerska kejsare och tyska kungar begravda.

Den här dagen är du på egen hand. Förutom att närmare utforska katedralen och vi rekommendera ett besök i den gamla stadsdelen är man kan se den 55 meter höga Altpörtel.

Efter lunch kryssar vi vidare mot Rüdesheim. Vi kommer fram sent på eftermiddagen och här kan vi tipsa om en kvällspromenad på den den berömda Drosselgasse, stadens gågata där du kan avnjuta et glas lokalt rhenvin på en trevlig ”weinstube”. 

Fartyget ligger vid kaj över natten.

DAG 4. RÜDESHEIM

Efter frukost erbjuds en stadsrundtur med det lilla turisttåget. Vi besöker Siegfrieds mekaniska musikinstrumentmuseum, som innehåller en anmärkningsvärd samling med mekaniska och självspelande instrument från det 18. till det 20. århundradet. Staden är känd för fest och färger, som karneval, konst och kulturarrangemang, och inte minst de livliga ölstugorna som präglar stadsbilden.

Efter lunch om bord setter vi kursen mot Köln, och passerar Loreleiklippan.

DAG 5. KÖLN

Efter frukost kan du följa med på stadsruntur i gamla Köln, där den 1000 år gamla Kölnerdomen dominerar stadsbilden. Kyrkan slapp mirakulöst undan bomberna från de allierade under andra världskriget. Att prova det lokala ölet är nästan ett ”måste” och ölstugorna ligger tätt i den gamla stadsdelen. Kölsch!

Efter lunch finns tid till att utforska staden på egen hand. Det är mycket att se och uppleva bl.a. över 3000 restauranger och serveringar. Staden är har dessutom bra shopping på bl.a. Hohe Strasse, som börjar vid domkyrkan, och Schilderstrasse. 

DAG 6. NIJMEGEN

Vi kommer fram till Nijmegen tidigt på morgonen, här kan du välja att ta dagen på egen hand eller följa med på en utflykt till Kröller-Müller museet (tillägg).

Nijmegen är tillsamans med Maastricht den äldsta staden i Nederländerna.  Staden firade 2005 sitt 2000-år jubileum. I staden ser man rester från stadsmuren och annan bebyggelse från medeltiden. Ett «måste» är en promenad i gamla stadsdelen med «De Grote Markt». Nijmegen är också känt för den fyra dagar långa  Nijmegenmarschen som anordnas varje år.

Ikväll tar vi fram finkläderna, då kaptenen bjuder in till festmiddag!

Valfri utflykt: Kröller-Müller museum ligger i hjärtat av Höge Veluwe nationalpark. Museet har samlat verk från nederländska skulptörer och moderna målare och impressionister. Här finns bland annat en stor samling av Van Goghs verk och flera av Picassos tavlor. Utflykten avslutas innan lunch (som vi äter ombord)

DAG 7. AMSTERDAM OCH TULPANERNA I KEUKENHOF

Amsterdam är Nederländernas största stad och huvudstad, men inte residensstad för kungaparet och regeringen. Stadens historia når tillbaka till 1200 talet då staden var ett litet fiskeläge vid älven Amstel. Efter en tidig frukost åker vi ut till den världsberömda Keukenhofparken. Här finns miljontals färglada tulpaner, som är speciellt vackra på våren då de står i full blomning. Vi är åter på fartyget till lunch.

Efter lunch kan du njuta av livet på däck, ta en promenad på egen hand eller följa med på en kanalbåt genom många av de mest charmerande kvarteren i staden (tillägg).  

Vi ligger vid kaj i Amsterdam över natten.

Valfri utflykt: Följ med på kanalbåttur. Utflykten tar cirka 1 ½ timme, och vi blir hämtade med buss och lokalguide. Turen tar oss igenom de vackraste kanalerna i centrala Amsterdam. Vi får uppleva varför de kommit med på UESCOs världsarvslista.

DAG 8. AMSTERDAM - HEMRESA

Efter frukost tar vi oss med vår privata transfer till flygplatsen för hemresa.

Sent på kvällen ankommer vi Köln.

AVRESOR - BOKA NU:

 

Paketresa

Snabbsökning