Boka: 0771-70 22 00
Ring oss för att boka resan eller boka online - du väljer själv!
Öppettider:
Mån - Fre 09.00 - 17.00

Beställ våra broschyrer och anmäl dig till vårt Nyhetsbrev!

Läs mer »

Kryssa 200 mil på Rysslands floder.


Kryssa bekvämt mellan Rysslands vackra kulturmetropoler S:t Petersburg och Moskva. Alla utflykter med bl a besök på Röda Torget och Kreml samt Eremitagets enorma konstsamlingar ingår i resans pris. Du lär även känna okända småstäder och byar på den ryska landsbygden. Du bor i utsideshytt och de flesta måltider och utflykter under kryssningen ingår i priset.

Dag 1. S:t Petersburg
Flyg från Stockholm / Köpenhamn till S:t Petersburg. Transfer till fartyget och middag ombord.

Dag 2. Peters stad
S:t Petersburg anses, inte utan anledning, vara en av världens vackraste städer. Det får du uppleva under stadsrundturen då vi bl a passerar Peter-Paulfästningen, Vinterpalatset, Palatstorget med Generalstaben, Isaakskatedralen och den fantasifulla Uppståndelsekyrkan. På eftermiddagen besöker vi museet Eremitaget med en av världens förnämligaste konstsamlingar med bl a 23 Rembrandt, två av Leonardo Da Vincis madonnor samt en makalös samling franska impressionister. På kvällen erbjuds mot tillägg balett med dansare från Mariinskijteatern.

Dag 3. Avresa från S:t Petersburg
Du kan mot tillägg följa med på en heldagsutflykt till det tjusiga Katarinapalatset med det världsberömda Bärnstensrummet. Utflykten fortsätter till Peter den Stores sommarpalats Peterhof, där vi ser den enorma parken med förgyllda statyer och en mängd fontäner. Vill du se mer av staden kan du ägna dig åt shopping och ströva på egen hand i centrum. Lunchpaket från fartyget ingår. På eftermiddagen avgår fartyget och vi seglar på floden Neva till Ladoga, Europas största insjö, som vi når vid ruinerna av den gamla befästningen Nöteborg.

Dag 4. Mandrogi - Nytimrad by
Vi seglar på floden Svir, som förbinder Ladoga med sjön Onega. Mandrogi är en återuppbyggd landsortsby med timrade hus. Hantverkare från hela landet har flyttat hit och säljer lokalt tillverkat konsthantverk och souvenirer. Här finns även ett imponerande vodkamuseum. Vi intar dagens lunch i form av sjasjlyk, grillspett med sås och sallad.

 

Dag 5. Sagoön Kizji
På morgonen lägger vi till vid sagoön Kizji, som många anser vara vackrast av Onegas många öar. Vi tar en promenad till friluftsmuseet från 1700-talet, beläget i den natursköna och UNESCO-skyddade Nationalparken. Sedan besöker vi Kristi Förklarings kyrka, helt byggd i trä utan en enda spik, inte ens i någon av kyrkans tjugotvå lökkupoler. Efter Kizji sätter fartyget stäven söderut över Onega för att segla in i Volga–Baltkanalen och många stora slussar.

Dag 6. Goritsi
I den lilla lantliga byn Goritsi, vid floden Sjeksna, möts du först av en livlig kommers men efter bara några minuters promenad kommer du till en stilla och genuin rysk landsortsby. Bygatan kantas av nya och gamla trähus, många målade i granna pastellfärger, med välskötta trädgårdar där blommor trängs med det viktiga grönsakslandet. Promenera gärna till Kirill Belozerskijklostret från 1300-talet, som nu åter är ett aktivt kloster och som restaureras efter 1900-talets förfall. På kvällen serveras ryska specialiteter ombord. 

Dag 7. Jaroslavl 
Jaroslavl, vid floden Volga, grundades av Jaroslavl den Vise redan 1010 och är en av de vackraste städerna i den s k Gyllene Ringen. Under stadsrundturen besöker vi bl a konstmuseet i guvernörsbostaden, där vi får uppleva en kort klassisk konsert.

Dag 8. Uglitj - Historia och shopping
Uglitj är Rysslands näst äldsta stad med egen Kreml och många medeltida kyrkor. Vi lyssnar till vår färdledare som berättar om Dmitrij Blodskyrka, där Ivan den Förskräckliges son Dmitrij mördades 1591. Till fots besöker vi flera kyrkor och Uglitj Kremlområde. I Uglitj är det nära till stadens affärer. Flodkryssningen fortsätter och du kan koppla av på däck och ta in vyerna.

Dag 9. Moskva - Röda torget
På Volgakanalen kommer vi fram till Moskva och vi lägger till vid kryssningsterminalen i utkanten av centrum. Nu väntar oss en intressant stadsrundtur till bl a Röda Torget och Kreml. Mot tillägg kan du även besöka Livrustkammaren med otroliga skatter från tsartiden och på kvällen erbjuds du att mot tillägg se den världsberömda Moskvacirkusen (cirkusen kan vara stängd under september).

Dag 10. Moskva
Du har hela dagen i Moskva för shopping och egna upptäckter. 

Dag 11. Hemresa 

 

Transfer till flygplatsen för hemresa till Skandinavien.

 

Hotell

Paketresa

Snabbsökning

Gör en förfrågan, be om offert och ställ frågor via vårt formulär. Läs mer »

Gilla oss på Facebook
Du missar väl inte de nyheter, erbjudanden och restips som vi delar på Facebook? Gilla oss idag - klicka nedan!