Boka: 0771-70 22 00
Ring oss för att boka resan eller boka online - välj själv!
Öppettider: 
Mån - Fre 09.00 - 17.00

Beställ broschyrer och anmäl dig till Nyhetsbrevet!

Läs mer »

Kryssa 200 mil på Rysslands floder.


Kryssa bekvämt mellan Rysslands vackra kulturmetropoler S:t Petersburg och Moskva. Alla utflykter med bl a besök på Röda Torget och Kreml samt Eremitagets enorma konstsamlingar ingår i resans pris. Du lär även känna okända småstäder och byar på den ryska landsbygden. Du bor i utsideshytt och de flesta måltider och utflykter under kryssningen ingår i priset.

Nu erbjuder vi även kryssningar med det 5-stjärniga fartyget M/S Rostropovich på egen hand under maj - oktober 2018. Kryssningarna är 7, 8, 11 eller 12 dagar långa och genomförs med engelsktalande guide. Kontakta oss för mer information»

Gäller avresor  21/5, 29/8 & 18/9

Dag 1. S:t Petersburg
Flyg från Stockholm / Köpenhamn till S:t Petersburg. Transfer till vårt fartyg och middag ombord.


Dag 2. Peters stad
S:t Petersburg anses, inte utan anledning, vara en av världens vackraste städer. Tsar Peters stad, uppbyggd på fyrtiotvå öar i Nevaflodens delta, är ett  mästerverk med sin arkitektur, sina vackra palats och utsmyckade broar. Allt detta får du uppleva under stadsrundturen då vi bl a passerar Peter-Paulfästningen, Vinterpalatset, Palatstorget med Generalstaben, Isaakskatedralen, Amiralitet, kryssaren Aurora och den fantasifulla Uppståndelsekyrkan. På eftermiddagen besöker vi Vinterpalatset med museet Eremitaget som med sina enorma samlingar konst är ett av världens absolut förnämsta museer. På kvällen finns möljighet att mot tillägg se en balettföreställning.

Dag 3. Avresa från S:t Petersburg
För den som önskar är dagen fri för egna strövtåg i staden men man kan även mot tillägg följa med på en heldagsutflykt till ett av tsarernas vackra sommarpalats. I den lilla staden Pusjkin, några mil utanför S:t Petersburg, ligger det eleganta Katarinapalatset med det världsberömda Bärnstensrummet. Palatset och parken är utsökta exempel på den ryska barocken. Hur du än väljer att spendera dagen ingår lunchpaket från fartyget.

Dag 4. Mandrogi - Nytimrad by
Fartyget stävar över sjön Ladoga fram till vårt första strandhugg. Mandrogi är en återuppbyggd landsortsby med timrade hus. Hantverkare från hela landet har flyttat hit och säljer lokalt tillverkat konsthantverk och souvenirer. Här finns även ett imponerande vodkamuseum. Hela dagen erbjuder lättsam avkoppling med färgglada marknader, ryska sånger och fina möten. Vi intar dagens lunch i form av "sjasjlyk" - grillspett med sås och sallad.

Dag 5. Sagoön Kizji
Vi stävar in i ryska Karelen över Onegasjön, Europas näst största insjö. På morgonen lägger vi till vid sagoön Kizji, som många anser vara vackrast av Onegas många öar. Vi tar en promenad till friluftsmuseet från 1700-talet, beläget i den natursköna och UNESCO-skyddade Nationalparken. Sedan besöker vi Kristi Förklarings kyrka, helt byggd i trä utan en enda spik, inte ens i någon av kyrkans tjugotvå lökkupoler. Efter Kizji sätter fartyget stäven söderut över Onega för att segla in i Volga–Baltkanalen och många stora slussar.

Dag 6. Goritsi
I den lilla lantliga byn Goritsi, vid floden Sjeksna, möts du först av en livlig kommers men efter bara några minuters promenad kommer du till en stilla och genuin rysk landsortsby. Bygatan kantas av nya och gamla trähus, många målade i granna pastellfärger, med välskötta trädgårdar där blommor trängs med det viktiga grönsakslandet. Promenera gärna till Kirill Belozerskijklostret från 1300-talet, som nu åter är ett aktivt kloster och som restaureras efter 1900-talets förfall. Här får man lätt känslan av att förflyttas hundra år tillbaka i tiden.

Dag 7. Jaroslavl 
Jaroslavl, vid floden Volga, grundades av Jaroslavl den Vise redan 1010 och är en av de vackraste städerna i den s k Gyllene Ringen. Under vår rundtur med buss ser vi de världsarvsskyddade kvarteren liksom staden kloster och den vita Eliaskkyrkan. På kvällen serveras ryska specialiteter ombord. 

Dag 8. Uglitj - Historia och shopping
Uglitj är Rysslands näst äldsta stad med egen Kreml och många medeltida kyrkor. Inseglingen är hänförande, med stadens alla kyrktorn som sträcker sig mot himlen. Under vår stadsvandring får vi bl.a höra berättelsen om Dmitrij Blodskyrka, där Ivan den Förskräckliges son Dmitrij mördades 1591. Till fots besöker vi flera kyrkor och Uglitj Kremlområde. I Uglitj är det nära till stadens affärer. Flodkryssningen fortsätter och du kan koppla av på däck och ta in vyerna. På kvällen bjuds det in till kaptensmiddag.

Dag 9. Moskva - Röda torget
Via Volgakanalen når vi huvudstaden Moskva. Vår panoramatur med buss inkluderar självklart Röda torget med Vasilijkatedralen, Leninmausoleet, Bolsjojteatern och Kreml. Vi avslutar sightseeingturen med att insupa vyerna från Sparvhöjderna.

Dag 10. Moskva
Förmiddagen tillbringas vid ryska maktens muromgärdade maktcentra Kreml. Som tillval kan du som förbokat se den fantastiska Livrustkammaren med skatter från tsartiden. Använd eftermiddagen till att utforska stadens smyckade tunnelbana eller shoppa utmed affärsgatorna Arbat och Tverskaja. Alternativt kan du följa med på en tillvalsutflykt till Sergijev Posad med sitt berömda klosterområde*.

Dag 11. Hemresa 
Transfer till flygplatsen för hemresa med flyg till Skandinavien.


Presenterat dagsprogram gäller avresor med M/S Surikov och M/S Andrej Rubljov. 
Observera att för kryssningar med det fyrstjärniga fartyget MS Nikolay Chernyshevsky kan avvikelser i ovan program förekomma. * Gäller ej den 2/6 och 25/8 2018, besök erbjuds i Kristus Frälsarens katedral.

 

Notera att flodkryssningarnas resrutter kan ändras på grund av vädret på resmålet samt hög- eller lågvatten. Även slussningar, rådande trafiksituation
eller andra ej förutsägbara händelser kan påverka resrutten. Vi måste i många fall underordnas de villkor som lokala reseorganisationer och rederier fastställer. Detta kan innebära att de redan fastlagda dagsprogrammen, utflykter med mera kan förändras med kort varsel, ibland även efter avresa. Vi reserverar oss inför den typ av programändringar vi ej kan råda över. 

AVGÅNGAR - BOKA NU:

 

Hotell

Paketresa

Snabbsökning

Gör en förfrågan, be om offert och ställ frågor via vårt formulär. Läs mer »

Gilla oss på Facebook
Du missar väl inte de nyheter, erbjudanden och restips som vi delar på Facebook? Gilla oss idag - klicka nedan!