Boka: 0771-70 22 00
Ring oss för att boka resan eller boka online - du väljer själv!
Öppettider:
Mån - Fre 09.00 - 17.00

Beställ våra broschyrer och anmäl dig till vårt Nyhetsbrev!

Läs mer »

»Kryssa 200 mil på Rysslands floder.


Kryssa bekvämt mellan Rysslands vackra kulturmetropoler S:t Petersburg och Moskva. Alla utflykter med bl a besök på Röda Torget och Kreml samt Eremitagets enorma konstsamlingar ingår i resans pris. Du lär även känna okända småstäder och byar på den ryska landsbygden. Du bor i utsideshytt och de flesta måltider och utflykter under kryssningen ingår i priset.

Dag 1. S:t Petersburg
Flyg från Stockholm / Köpenhamn till S:t Petersburg. Transfer till vårt fartyg M/S Zosima Shashkov och middag ombord.

Dag 2. Peters stad
S:t Petersburg anses, inte utan anledning, vara en av världens vackraste städer. Tsar Peters stad, uppbyggd på fyrtiotvå öar i Nevaflodens delta, är ett  mästerverk med sin arkitektur, sina vackra palats och utsmyckade broar. Allt detta får du uppleva under stadsrundturen då vi bl a passerar Peter-Paulfästningen, Vinterpalatset, Palatstorget med Generalstaben, Isaakskatedralen, Amiralitet, kryssaren Aurora och den fantasifulla Uppståndelsekyrkan. På eftermiddagen besöker vi Vinterpalatset med museet Eremitaget som med sina enorma samlingar konst är ett av världens absolut förnämsta museer. På kvällen finns möljighet att mot tillägg se en balett med dansare från Mariinskijteatern.

Dag 3. Avresa från S:t Petersburg
För den som önskar är dagen fri för egna strövtåg i staden men man kan även mot tillägg följa med på en heldagsutflykt till två av tsarernas vackra sommarpalats. I Pusjkin ligger det eleganta Katarinapalatset med det världsberömda Bärnstensrummet. Utflykten fortsätter till Peter den Stores sommarpalats Peterhof, vackert belägen vid Finska Vikens strand. Här vandrar vi i den enorma parken med förgyllda statyer och en mängd fontäner. Hur du än väljer att spendera dagen ingår lunchpaket från fartyget.

Dag 4. Mandrogi - Nytimrad by
Fartyget stävar över sjön Ladoga fram till vårt första strandhugg. Mandrogi är en återuppbyggd landsortsby med timrade hus. Hantverkare från hela landet har flyttat hit och säljer lokalt tillverkat konsthantverk och souvenirer. Här finns även ett imponerande vodkamuseum. Hela dagen erbjuder lättsam avkoppling med färgglada marknader, ryska sånger och fina möten. Vi intar dagens lunch i form av sjasjlyk, grillspett med sås och sallad.

 

Dag 5. Sagoön Kizji
Vi stävar in i ryska Karelen över Onegasjön, Europas näst största insjö. På morgonen lägger vi till vid sagoön Kizji, som många anser vara vackrast av Onegas många öar. Vi tar en promenad till friluftsmuseet från 1700-talet, beläget i den natursköna och UNESCO-skyddade Nationalparken. Sedan besöker vi Kristi Förklarings kyrka, helt byggd i trä utan en enda spik, inte ens i någon av kyrkans tjugotvå lökkupoler. Efter Kizji sätter fartyget stäven söderut över Onega för att segla in i Volga–Baltkanalen och många stora slussar.

Dag 6. Goritsi
I den lilla lantliga byn Goritsi, vid floden Sjeksna, möts du först av en livlig kommers men efter bara några minuters promenad kommer du till en stilla och genuin rysk landsortsby. Bygatan kantas av nya och gamla trähus, många målade i granna pastellfärger, med välskötta trädgårdar där blommor trängs med det viktiga grönsakslandet. Promenera gärna till Kirill Belozerskijklostret från 1300-talet, som nu åter är ett aktivt kloster och som restaureras efter 1900-talets förfall. Här får man lätt känslan av att förflyttas hundra år tillbaka i tiden.

Dag 7. Jaroslavl 
Jaroslavl, vid floden Volga, grundades av Jaroslavl den Vise redan 1010 och är en av de vackraste städerna i den s k Gyllene Ringen. Under stadsrundturen besöker vi bl a konstmuseet i guvernörsbostaden, där vi får uppleva en kort klassisk konsert. På kvällen serveras ryska specialiteter ombord. 

Dag 8. Uglitj - Historia och shopping
Uglitj är Rysslands näst äldsta stad med egen Kreml och många medeltida kyrkor. Inseglingen är hänförande, med stadens alla kyrktorn som sträcker sig mot himlen. Under vår stadsvandring får vi bl.a höra berättelsen om Dmitrij Blodskyrka, där Ivan den Förskräckliges son Dmitrij mördades 1591. Till fots besöker vi flera kyrkor och Uglitj Kremlområde. I Uglitj är det nära till stadens affärer. Flodkryssningen fortsätter och du kan koppla av på däck och ta in vyerna. På kvällen bjuds det in till kaptensmiddag.

Dag 9. Moskva - Röda torget
Via Volgakanalen når vi huvudstaden Moskva. Vår panoramatur med buss inkluderar självklart Röda torget med Vasilijkatedralen, Leninmausoleet, Bolsjojteatern och Kreml. Vi avslutar sighseeingenturen med att insupa vyerna från Sparvhöjderna. En festlig kvällsföreställning av den världsberömda ryska cirkusen - Moskva Tsirk - är ett spännande tillval.

Dag 10. Moskva
Förmiddagen tillbringas innanför Kremls höga murar. Här får man verkligen känslan av att befinna sig mitt i händelsernas centrum. De vackra katedralerna minner om Moskvas historiska betydelse och regeringsbyggnaderna påminner om dagsaktuella händelser och politiskt spel på hög nivå. Som tillval kan du förboka ett besök i den fantastiska Livrustkammaren med skatter från tsartiden. Använd eftermiddagen till att utforska stadens smyckade tunnelbana eller shoppa utmed affärsgatorna Arbat och Tverskaya. Alternativt kan du följa med på en tillvalsutflykt till det välbevarade nunneklostret Novodevitji (Nya Jungfruklostret), det mest kända i Moskva. 

Dag 11. Hemresa 
Transfer till flygplatsen för hemresa till Skandinavien.

 

Hotell

Paketresa

Snabbsökning

Gör en förfrågan, be om offert och ställ frågor via vårt formulär. Läs mer »

Gilla oss på Facebook
Du missar väl inte de nyheter, erbjudanden och restips som vi delar på Facebook? Gilla oss idag - klicka nedan!