Boka: 0771-70 22 00
Ring oss för att boka resan eller boka online - välj själv!
Öppettider: 
Mån - Fre 09.00 - 17.00

Beställ broschyrer och anmäl dig till Nyhetsbrevet!

Läs mer »

Sagolandskap, riddarborgar och böljande vinodlingar 


Floddalarna vid Rhen och Mosel bjuder på sagolandskap med riddarborgar, böljande vinodlingar och pittoreska korsvirkeshus. Vi gör strandhugg i Tysklands äldsta stad Trier, Cochem samt vinstäderna Bernkastel och Rüdesheim.
I flera av de städer vi besöker kan vi följa med till lokala vinproducenter och provsmaka områdets förträffliga vita viner.

 

DAG 1. FLYG TILL FRANKFURT.

Vår flodkryssning startar med flyg till Frankfurt i Tyskland. Buss till staden Koblenz, för ombordstigning på vårt flodkryssningsfartyg M/S Leonora. Välkomstdrink och trerättersmiddag ombord.

DAG 2. KOBLENZ – ZELL – TRABEN TRARBACH.
Mosel slingrar sig fram genom böljande vindalar. Vårt första strandhugg är korsvirkesstaden Zell, känd för vinet ”Schwarze Katz”. Efter lunch ombord kan du mot tillägg delta i en bussutflykt till Monastery Machern, ett tidigare benediktinerkloster från 1084. Vi besöker även en gård för provsmakning av de utsökta viner som odlas i Rheinland-Pfalz. Därefter fortsätter vi till tvillingstaden Traben Trarbach. Liksom många andra byar längs Mosel är staden känd för sitt förträffliga vita vin.

DAG 3. TRABEN TRARBACH – MEHRING/TRIER.
Fartyget sätter kurs mot Mehring, beläget nära den franska gränsen. I flera av byns källarvalv finns det möjlighet att smaka Rieslingviner från de närliggande vingårdarna.

På en tillvalsutflykt besöker vi Tysklands äldsta stad Trier, som grundades av kejsare Augustus redan 16 år f.Kr. Under turen bekantar vi oss med flera av stadens många berömda monument, varav hela nio återfinns på UNESCO:s världsarvslista! Mest känd är Porta Nigra, Svarta porten, den enda av Triers tidigare stadsportar som fortfarande finns kvar. Trots alla år som gått är Porta Nigra fortfarande ett imponerande monument över en svunnen tid. Vi fortsätter sedan till Petrusberget och njuter en fantastisk utsikt över landskapet.

DAG 4. MEHRING – BERNKASTEL.
På förmiddagen väntar en härlig seglats, då fartyget fortsätter nedströms till vinstaden Bernkastel Kues, även kallat centrum av mellersta Mosel. Belägen på båda sidor om floden, under den imponerande ruinen av riddarborgen Landshut, inbjuder staden till en stadspromenad genom sina unika kvarter av medeltida korsvirkeshus med sitt äldsta ”Spitzhäuschen” från 1416. Moseldalen har sedan romartiden varit ett av Tysklands främsta vindistrikt. Överallt längs floden odlas vindruvor för framställning av främst vita, fruktiga Rieslingviner. Druvstockarna odlas på skiffer­jorden som magasinerar solvärmen året om för att återge värme åt stockarna under den korta tiden mellan blomning och skörd, vilket ger vinet dess karakteristiska friskhet med smak av citrus, aprikos och äpple.

DAG 5. BERNKASTEL KUES – COCHEM.
Tidigt på morgonen kryssar vi vidare mot Cochem, som vi anlöper efter att ha passerat fyra slussar. Den romantiska staden lockar många besökare, som vandrar längs stadskärnans smala gränder, över medeltida torg och förbi vackert restaurerade korsvirkeshus med traditionella skiffertak. Cochem Reichsburg, den praktfulla riksborgen, bidrar också till områdets attraktionskraft. Från sin höjd högt över staden dominerar den landskapet. En brant promenad på ca 20 minuter tar dig upp till borgen – och det är väl värt ansträngningen för att besöka ett av Moseldalens allra vackraste slott.

DAG 6. COCHEM – RÜDESHEIM.
Vi färdas längs den bördiga Moseldalens flodbågar och seglar vid Deutsches Eck in på Rhen. Vi passerar flodens smalaste del och de romantiska vyerna kring den mytomspunna Loreleiklippan innan vi anländer till Rhenvinernas gemytliga huvudstad Rüdesheim. Här flanerar vi längs den livliga gågatan Drosselgasse. Kanske passar du på att prova det berömda ”Rüdesheimer kaffee”, en kaffedrink med en slags konjak (Weinbrand) toppad med vispgrädde. Följ också gärna med på en tillvalsutflykt med linbanan upp till minnes­monumentet Germania och utsiktsplatsen på Niederwald Denkmal. Häruppe insuper du de vidsträckta vyerna över de grönskande vinodlingarna och Rhens vindlande lopp.

DAG 7. RÜDESHEIM – KOBLENZ.
Vi lämnar Rüdesheim och kryssar åter till vår avstigningshamn Koblenz utmed ett särskilt idylliskt avsnitt av floden Rhen, som i en saga, skyddat av UNESCO som världsarv.

DAG 8. FLYG FRANKFURT – SKANDINAVIEN.
Frukost ombord. Utcheckning och transfer till Frankfurts flygplats för resan hem.

Notera att flodkryssningarnas resrutter kan ändras på grund av vädret på resmålet samt hög- eller lågvatten. Även slussningar, rådande trafiksituation
eller andra ej förutsägbara händelser kan påverka resrutten. Vi måste i många fall underordnas de villkor som lokala reseorganisationer och rederier fastställer. Detta kan innebära att de redan fastlagda dagsprogrammen, utflykter med mera kan förändras med kort varsel, ibland även efter avresa. Vi reserverar oss inför den typ av programändringar vi ej kan råda över. 
  

 

 

Paketresa

Snabbsökning

Gör en förfrågan, be om offert och ställ frågor via vårt formulär. Läs mer »