Boka: 0771-70 22 00
Ring oss för att boka resan eller boka online - välj själv!
Öppettider: 
Mån - Fre 09.00 - 17.00

Beställ broschyrer och anmäl dig till Nyhetsbrevet!

Läs mer »

Medeltida byar, riddarborgar och anrika vingårdar. Vår kryssning på Mosel och Rhen bjuder på sköna vyer och intressant historia i ett enastående landskap.

I denna resa ingår endast själva kryssningen. Bila till Koblenz där fartyget ligger förtöjt eller ta ett flyg till Frankfurt. Vill du ha hjälp att ordna resan till fartyget, bistår vi självklart.

Dagsprogram

Dag 1. Avresa från Koblenz
Kryssningen startar i Koblenz, där vårt flodkryssningsfartyg M/S Arlene ligger förtöjd. Kvällen bjuder på trerättersmiddag ombord.

Dag 2. Koblenz - Zell - Traben Trarbach
Mosel slingrar sig fram genom böljande vindalar. Vårt första strandhugg är korsvirkesstaden Zell, känd för vinet ”Schwarze Katz”. Efter lunch ombord kan du som tillval följa med på en bussutflykt till Monastery Machern, ett tidigare benediktinerkloster från 1084. Här kan du handla likörer och besöka ett leksaksmuseum. Därefter fortsätter vi till tvillingstaden Traben Trarbach. Liksom många andra byar längs Mosel är staden känd för sitt förträffliga vita vin.

Dag 3. Traben Trarbach - Mehring / Trier
Fartyget sätter kurs mot Mehring, beläget nära den franska gränsen. I flera av byns källarvalv kan de närliggande gårdarnas egna Riesling-viner smakas. Följ med på en tillvalsutflykt till Tysklands äldsta stad Trier, som grundlades av romarna för mer än 2 000 år sedan. Under turen bekantar vi oss med stadens berömda monument, varav inte mindre än nio återfinns på UNESCO:s världsarvslista, bland annat den gamla romerska stadsporten Porta Nigra. Vi fortsätter sedan till Petrusberget, varifrån du har fantastisk utsikt över landskapet.

Dag 4. Mehring Bernkastel
På förmiddagen väntar en härlig seglats, då fartyget fortsätter nedströms till vinstaden Bernkastel. Under eftermiddagen finns tid att åka med på en tillvalsutflykt till riddarborgen Landshut, med milsvida vyer över vinodlingarna. Allt sedan romarna upptäckte de bördiga sluttningarna har Moseldalarna varit ett av Tysklands främsta vindistrikt. Enligt tradition stimulerar odlarna jorden med skiffer för att ge värme åt plantorna, vilket leder till den karakteristiska mineraltonen som gäller för Rieslingvinerna.
 

Dag 5. Bernkastel – Cochem
Tidigt på morgonen kryssar vi vidare mot Cochem, som vi anlöper efter att ha passerat fyra slussar. Den romantiska staden lockar många besökare, som vandrar längs stadskärnans smala gränder, över medeltida torg och förbi vackert restaurerade korsvirkeshus med traditionella skiffertak. Cochem Reichsburg, den praktfulla riksborgen, bidrar också till områdets attraktionskraft. Från sin höjd högt över staden dominerar den landskapet. En brant promenad på ca 20 minuter tar dig upp till borgen – och det är väl värt ansträngningen. Burspråk och detaljrika tinnar och torn gör Reichsburg till ett av Moseldalens allra vackraste slott.

Dag 6. Cochem Rüdesheim
Vi färdas längs den bördiga Moseldalens flodbågar och seglar vid Deutsches Eck in på Rhen. Vi passerar flodens smalaste del och de romantiska vyerna kring den mytomspunna Lorelei-klippan innan vi anländer till Rhenvinernas gemytliga huvudstad Rüdesheim. Här flanerar vi längs den livliga gågatan Drossel-gasse. Kanske passar du på att prova det berömda ”Rüdesheimer kaffee”, en kaffedrink med en slags konjak (Weinbrand) toppad med vispgrädde. Följ också gärna med på en tillvalsutflykt med linbana upp till minnes­monumentet Germania och utsiktsplatsen på Niederwald Denkmal. Häruppe insuper du de vidsträckta vyerna över de grönskande vinodlingarna och Rhens vindlande lopp.

Dag 7. Rüdesheim –Koblenz
Efter frukost lämnar vi den trevliga staden för att kryssa tillbaka till Koblenz, slutdestinationen för denna mycket populära kryssning.

Dag 8. Hemresa
Efter frukost ombord lämnar vi fartyget. 

Resfakta – Mosel och Rhen - Bila och kryssa

Reslängd: 8 dagar      

Avresor: 10/6, 8/7, 15/7 2017

Prisexempel: från 7.495:- per person i dubbelhytt, exkl flygresan

I resan ingår:

 • – Del i utsides 2-bäddshytt, huvuddäck
 • – Kryssning enligt program
 • – Helpension från middag dag 1 till frukost dag 8
 • – Kaptensmiddag
 • – Underhållning ombord


I priset ingår ej: Måltider som ej finns noterade under dagsprogrammen, måltidsdrycker, dricks samt resa till fartyget. 

Tillägg per person:

Del i tvåbäddshytt på övre däck, ca:      1.500 kr
Enkelhytt för eget bruk, ca:                     4.900 kr
 

Utflykter:
Under kryssningen finns ett flertal utflykter som tillval att deltaga i. Anmälan till dessa frivilliga utflykter bokas och betalas ombord.
Exempel på utflykter och ca-priser per person:

 • Vinprovning hos Axel Emert i Traben-Trarbach - pris EUR 12 

 • Utflykt till Trier med buss - halvsdagstur - pris EUR 35 

 • En afton på Zellerhof i Mehring - kvällstur - pris EUR 12 

 • Rundvandring i Bernkastel till fots – pris ges ombord

 • Rundvandring i Cochem till fots – pris ges ombord

 • Utflykt i Rüdesheim till fots - med besök i Siefrieds Musikmekaniska Museum - pris EUR 10

 • Preliminärt även: vinprovning hos Georg Breuer. Pris EUR 15

 • Rundvandring i Koblenz till fots – pris ges ombord

Ovanstående utflykter genomförs på danska och bokas och betalas ombord i mån av plats. Vi reserverar oss för att utflyktsprogrammet och priserna kan ändras.

        

 

Paketresa

Snabbsökning

Gör en förfrågan, be om offert och ställ frågor via vårt formulär. Läs mer »