Boka: 0771-70 22 00
Ring oss för att boka resan eller boka online - välj själv!
Öppettider: 
Mån - Fre 09.00 - 17.00

Beställ broschyrer och anmäl dig till Nyhetsbrevet!

Läs mer »

Från Bukarest och Donau via Odessa till Kiev


Följ med på en spännande kryssning på Dnepr, Europas fjärde längsta flod. Floden var en av vikingarnas viktigaste farleder till Konstantinopel. Vi färdas från Bukarest via Fetesti och Donau, till vackra Odessa vid Svarta Havet och Ukrainas huvudstad Kiev.

 

RESFAKTA 

 

 

HÖJDPUNKTER

 • Land:          Rumänien & Ukraina
 • Reslängd:  12 dagar
 • Visum:        Nej
 • Guide:         Lokala guider och
  svensktalande färdledare
 • Avresor:      14/5 och 18/9 2018
 • Pris:             fr. 18.995:-
   
 •   Vackra Odessa med sin berömda trappa
 •   Kosackernas kultur i Zaporizjzja
 •   Fågellivet kring Cherson
 •   Livliga Kiev 

   

DAGSPROGRAM

Flodkryssning på Dnepr

Dag 1. Flyg till Bukarest

Efter ankomst gör vi en rundtur i den rumänska huvudstaden. Buss till Fetesti vid Donau (ca 2,5 tim.). Kaptenens välkomstcocktail och middag ombord.

Dag 2. Fetesti
Hamnstaden Fetesti är belägen vid Donaus strand. Vi gör en utflykt till kuststaden Constanta vid Svarta havet. Besök i det arkeologiska museet och den ortodoxa Peter-Paulkatedralen.
 

Dag 3. Izmail
Här ligger Ukrainas största hamn vid Donau. Staden grundades redan på 1200-talet av köpmän från Genua. Stadsrundtur med besök i Izmails historiska museum.

Dag 4. Vilkovo
Vi ankommer till hamnstaden Vilkovo vid Donaudeltat på gränsen till Rumänien. Guidad promenad i staden. Tilläggsutflykt med båt till Donaudeltat.

Dag 5. Odessa
Odessa är en vacker och historiskt intressant stad, grundad år 1794. Området var länge bebott av greker och namnet härleds från det grekiska Odessos. Vi gör en stadsrundtur och ser bland annat Operahuset och strandboulevarden Primorskij. Tillvalsutflykt på kvällen: opera- eller balettföreställning. Fartyget ligger vid kaj över natten.

Dag 6. Odessa
Dagen är fri för egna strövtåg i Odessa. Tillvalsutflykt till Bilhorod vid floden Dniestr. Här grundade grekerna en stad för 2 500 år sedan, som anses vara en av världens äldsta.

Dag 7. Cherson
Staden grundades av den ryske amiralen Potemkin år 1778. Vi ser det vackra deltaområdet som består av ett hundratal öar och har ett rikt fågelliv.

Dag 8. Zaporizjzja
Staden breder ut sig på båda sidor av floden och omger ön Chortitsa. Stadsrundtur med besök i Kosackmuseet. Tillvalsutflykt: kosackshow med riduppvisning.

Dag 9. På kryss
Vi väljer Dnepr norrut, genom vackra landskap med små städer och stora sjöar. Vi närmar oss huvudstaden Kiev.

Dag 10. Kiev med Sankta Sofiakatedralen
Stadsrundtur i Ukrainas huvudstad med besök i Sankta Sofiakatedralen. På eftermiddagen erbjuds tilläggsutflykt till Kievs friluftsmuseum. Fartyget ligger vid kaj över natten.

Dag 11. Ledig dag i Kiev
Dagen är fri för att på egen hand utforska Kiev. Tillvalsutflykt till Klippklostret, grundat av munkar på 1050-talet. Fartyget ligger vid kaj över natten.

Dag 12. Flyg till Skandinavien
Transfer från fartyget till flygplatsen för resa tillbaka till Skandinavien.

 


AVRESOR & BOKA NU:

 

 

 

 

 

 

 

Hotell

Paketresa

Snabbsökning

Gör en förfrågan, be om offert och ställ frågor via vårt formulär. Läs mer »