Boka: 0771-70 22 00
Ring oss för att boka resan eller boka online - välj själv!
Öppettider: 
Mån - Fre 09.00 - 17.00

Beställ broschyrer och anmäl dig till Nyhetsbrevet!

Läs mer »

Nyår i Amsterdam!

Ombord på ombonade M/S Leonora kryssar vi på floder och kanaler från Arnhem via Utrecht till Amsterdam där vi lägger till i centrum. Det nya året firas in med en festlig femrätters galamiddag och nyårsslaget skålas in med champagne på soldäcket.

RESFAKTA

   

HÖJDPUNKTER

  • Land:            Holland
  • Reslängd:    6 dagar
  • Avresor:      28/12 2017                       
  • Avreseort:   Stockholm/Köpenhamn
  • Fartyg:         M/S Leonora
  • Pris:             fr. 12.995 kr

 

   
  • Nyår i centrala Amsterdam
  • Pittoreska Volendam
  • Hansestaden Arnhem

 

     

DAGSPROGRAM

Dag 1. Flyg till Amsterdam
Reguljärt flyg med KLM från Stockholm samt från Köpenhamn. I Amsterdam väntar buss för fortsatt färd till Arnhem. Incheckning i bekväma utsideshytter för två personer ombord M/S Leonora. Vår skandinaviske kryssningschef välkomnar med en cocktail och vi ges tillfälle att bekanta oss med fartyget och dess besättning. Senare serveras vi en välkomstmiddag.

Dag 2. Arnhem – Utrecht
Den forne hansestaden Arnhem är belägen på nedre Rhens norra flodbank. Under dagen gör vi en utflykt till det intressanta Kröller-Müller Museum med sin stora samling av Van Gogh-målerier samt spektakulära skulpturpark. Den gotiska kyrkan Grote Kerk, svårt demolerad under andra världskriget men nu återuppbyggd i ursprunglig stil är väl värd ett besök. Även den så kallade Market Garden, platsen där den misslyckade säkringen av bron över Rhen i slutet av andra världskriget. Fortsätt gärna till det imponerande Rådhuset från 1500-talet. Det är ett nöje att bara strosa omkring i stadens trevliga centrum. Efter avnjuten lunch ombord är det dags att lämna Arnhem. M/S Leonora lägger ut och stävar mot Utrecht som vi beräknar ankomma till på kvällen.

Dag 3. Utrecht – Amsterdam
Landets fjärde största stad Utrecht är känt bl.a. för sitt domkyrkotorn, som efter en kraftig storm år 1674 separerades från själva kyrkan. Annars är det de många kanalerna som sätter sin prägel på staden som redan under medeltiden var ett viktigt kulturcentrum och biskopssäte. Kanalgatorna i den charmiga stadskärnan kantas av sina karakteristiska hus, där de äldsta finns längs gatan Oude Gracht. Gå på egen upptäcksfärd eller följ med vår färdledare på en stadsrundtur till fots. På eftermiddagen lämnar vi Utrecht och seglar mot Amsterdam dit vi beräknas anlända tidig kväll.

Dag 4. Amsterdam
Vårt fartyg ligger förtöjt i centrum av den charmiga huvudstaden, som är lätt att utforska till fots. Här finns en mängd intressanta museer att besöka. Även shoppingutbudet i de många små gallerierna är imponerande stort. På kvällen väntar en festlig femrätters galamiddag inkl. bordsdryck, vin/öl/vatten ombord. Det blir dans till orkester och lagom till midnatt går vi upp på soldäck för att se på stadens alla fyrverkerier och skåla in det nya året med champagne!

Dag 5. Volendam
År 2018 inleds ståndsmässigt med en nyårsbrunch ombord. Under förmiddagen sätter M/S Leonora kurs mot Volendam. Väl framme i denna Hollands äldsta stad skall du inte förvånas över att se flera av stadens invånare iklädda traditionell folkdräkt. Vi ligger förtöjda nära centrum varför vi enklast utforskar de gamla stadsdelarna till fots, tillsammans med vår reseledare. Middagen ombord intas under seglats tillbaka mot Amsterdam.

Dag 6.Hemresa
Efter frukost finns det möjlighet att mot tillägg lära känna Amsterdam via de många kanalerna. Följ gärna med på en trevlig båttur på kanalerna, som utformades redan på 1600-talet och idag är en del av vårt världsarv. Därefter sker transfer till flygplatsen för returflyg till Skandinavien.

Kontakta oss för bokning och information:
0771/70 22 00 eller info@latitudetravel.se

 

 

Paketresa

Snabbsökning

Gör en förfrågan, be om offert och ställ frågor via vårt formulär. Läs mer »