Upplev nyåret på Europas mäktigaste flod.

Låt året avslutas med en oförglömlig Nyårskryssning på Donau! Under en veckas bekväm kryssning får du uppleva all sköns festligheter och se fyra av Europas vackraste huvudstäder Belgrad, Budapest, Bratislava och Wien. I resan ingår all mat, lokala folkloreföreställningar, familjär lantlunch i Serbien, orgelkonsert i Ungern och ett enastående festligt Nyårsfirande i Bratislava!
 

RESFAKTA

   

HÖJDPUNKTER

 • Land:            Serbien , Ungern,
                        Slovakien och Österrike
 • Reslängd:    7 dagar
 • Avresor:      27/12 2018                      
 • Avreseort:   Stockholm/Köpenhamn
 • Fartyg:         M/S Der Kleine Prinz
 • Pris:             fr. 14.495 kr

 

   
 • Valsernas Wien
 • Gästvänliga Belgrad
 • Charmiga Bratislava

 

     

DAGSPROGRAM

Dag 1. Flyg till Belgrad, Serbien
Vi ankommer Serbiens livfulla huvudstad Belgrad – Balkans Paris även kallad – där vi inleder med ett besök på stadens signum Kalemegdan, Europas bäst bevarade fästning, som tronar ovan floden Savas inlopp i Donau. Vi ser även den ortodoxa katedralen, prinsessan Ljubicas herrgård och Sankt Markus kyrkan. Kaffepaus ingår. På kvällen avnjuter vi en välsmakande välkomstmiddag ombord på vårt familjära flodkryssningsfartyg M/S Kleine Prinz. Vi bjuds på serbisk folkdans och ser en visning av de mycket fina handgjorda Sirogojno-ulltröjorna.

Dag 2. Belgrad Novi Sad, Serbien
Efter tid på egen hand i "den vita staden" åker vi på en utflykt till lilla byn Jarak, för en festlig lunch på en bondgård, där vi smakar kulinariska specialiteter, plommonbrännvin och inhemskt vin. Ortens musikanter har förberett ett nyårspotpurri! Vi fortsätter till universitetsstaden Novi Sad där vår utflykt avslutas med en sightseeingtur med buss. Kleine Prinz har under tiden förflyttas från Belgrad och väntar vid kaj för fortsatt seglats mot Ungern. Middag ombord. Underhållning i baren.

Dag 3. Mohács/Pecs, Ungern
Under förmiddagen ankommer vi till historiska Mohács i Ungern. Med buss åker vi till Pecs, en kulturstad av rang. Under en rundtur besöker vi den vackra katedralen från 1100-talet, med kapell och katakomber. Efter en stämningsfull orgelkonsert fortsätter vi till de centrala delarna, med sina många museer och gallerier. Här framställs det berömda zsolnay-porslinet som smyckar flera av fasaderna. Det blir även tid för egna strövtåg och shopping. En traditionell lunch avnjuts på lokal restaurang innan vi återvänder till fartyget. Innan middagen ombord avsmakas några av fartygets bästa lokala viner.

Dag 4. Budapest, Ungern
Vi lägger till i hjärtat av Donaus drottning, som med sina två kontrastrika stadsdelar Buda och Pest på varsin sida av floden är en av Europas vackraste städer. En sightseeingtur tar oss till de populäraste sevärdheterna; den praktfulla parlaments-byggnaden, S:t Stefanskyrkan, Operan och Hjältarnas torg med Millenium-monumentet. Gellerthöjden och Fiskarbastionen erbjuder hänförande panoramavyer över Margarethaön och de många smyckade broarna, varav kedjebron är den mest kända. Eftermiddagen disponerar du efter eget tycke och smak. Kanske lockar ett besök på något av Budapest många anrika badhus? Gemensam middag ombord.

Dag 5. Bratislava, Slovakien
Efter en naturskön seglats lägger vi på eftermiddagen till i Bratislava. Under en panoramatur med buss beundrar vi huvudstadens stoltheter som S:t Martinskyrkan, slottet och ärkebiskopspalatset. I den charmerande Gamla stan ser vi nationalteatern, stortorget och Mickelbron. Fri tid för strövtåg och shopping. Därefter väntar kaptensmiddag ombord och fortsatt kryssning mot valsernas Wien.

Dag 6. Wien, Österrike
På förmiddagen lägger vi till i den forna kejsarstaden Wien. Lunch serveras ombord. Under en rundtur låter vi oss imponeras av mäktiga byggnader som – parlamentet, St Stefans katedralen, Hundertwasserhaus, paradgatan Ringen med Hofburg. Vi fortsätter till Belvedere-slottet, för en promenad i trädgården tillhörande Prins Eugens tidigare sommarresidens. En tillvalsutflykt går till Palais Liechtenstein och en Nyårskonsert med Hofburg Orcestra. Därefter väntar kaptensmiddag ombord.

Dag 7. Wien- Hemresa
Efter frukost och utcheckning beger vi oss till flygplatsen för hemresa till Skandinavien.

Grand Tours är teknisk arrangör av denna resan. 

Kontakta oss för bokning och information:
0771/70 22 00 eller info@latitudetravel.se

 

 

Hotell

Paketresa

Snabbsökning